Kotimaa

Avus­tus­jär­jes­tö IAM keskeyttää hankkeensa Afganistanin Heratissa

Kotimaa 27.7.2014 16:36 | Päivitetty 27.7.2014 21:20
STT

Avustusjärjestö International Assistance Mission (IAM) keskeyttää toistaiseksi kaikki hankkeensa Heratissa Afganistanissa. Asiasta kertoi järjestön toiminnanjohtajan sijaisena toimiva Heini Mäkilä.

Keskeytys johtuu IAM:n kahden suomalaisen avustustyöntekijän torstaisesta ampumisesta kaupungissa. Naiset surmattiin taksiin.

IAM:n kriisityöryhmä kokoontui sunnuntaina pohtimaan työntekijöidensä turvallisuutta ja päätti sulkea Heratissa käynnissä olevat projektit joksikin aikaa.

- Kyse on muutamasta viikosta, minkä jälkeen tilanne arvioidaan uudestaan, Mäkilä sanoo.

Lisäksi kokouksessa päätettiin, ettei Heratiin lähetetä lähikuukausien aikana IAM:n ulkomaalaisia työntekijöitä.

Projektien keskeyttäminen sulkee käytännössä esimerkiksi kaupungissa sijaitsevan, koko läntistä Afganistania palvelevan mielenterveysklinikan.

Mäkilän mukaan suomalaistyöntekijöiden surmat ovat järkyttäneet koko järjestöä.

Myös Afganistanin ulkoministeriön virkamies Fayed Abdul Nasir Yusufi kertoo, että afganistanilaiset ovat olleet tapahtuneesta hyvin surullisia ja pahoillaan.

Mäkilän mukaan järjestö päättää pitkän aikavälin ratkaisuista myöhemmin, kun tilanteesta saadaan lisätietoa. Hän toivoo, että järjestö voisi jatkaa töitä Heratissa myös tulevaisuudessa.

Surmansa saaneita naisia muistettiin Suomessa sunnuntaina useissa jumalanpalveluksissa. Toinen surmatuista toimi nimikkolähettinä muun muassa Kiimingin seurakunnassa, jossa kuolleiden muistoksi pidettiin messun yhteydessä hiljainen hetki.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

On vain silmän lumetta rikollisten pidätykset Afganistanissa,mutta onko pakko mennä tullaiseen maahan jossa avustustyöntekijät ammutaan. Rahoituskin pitää lopettaa välittömästi . Ei tee miei avustaa sellaisia avustusjärjestöjä jotka sijoittavat avustustyöntekijöitä sellaisiin maihin jossa ammutaan surutta avustustyöntekijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne ei olisi pitänyt alunperinkään mennä syöttämään pajunköyttä aivan eri lulttuurista oleville ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä ne ulkomaille lähtee -meidän isä kun kuoli 71 ei saatu sosiaalista ,ruispullaa nakerrettiin ja jouduin jo 12v kesätöhin että saa jonkun verran rahaa kylläpä niistä nyt on tullut humanitäärisiä ,en minä sitä etteikö pitäisi auttaa ,ettämaailma muuttuu eskoseni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image