Kotimaa

Avi Oulun in­ses­ti­ta­pauk­ses­ta: Asiakirjat ovat merkittävästi puutteellisia kymmenen vuoden ajalta

Insestitapauksen oikeudenkäynti oli suurelta osin julkinen, ja se keräsi runsaasti julkisuutta. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 18.1.2017 15:28 | Päivitetty 18.1.2017 15:44
Anna Leinonen

Merkittävä osa viime syksynä Oulussa paljastuneen insestitapauksen lastensuojelun asiakirjoista puuttuu. Myös viranhaltijoiden käytössä olleet tiedot ja muut asiakirjat ovat olleet suurelta osin puutteellisia.

Tämä käy ilmi Oulun kaupungin lisäselvityksessä, jonka se on antanut Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle tämän vuoden alussa. Puutteelliset tiedot ovat vuosilta 1998–2008.

Kaupunki antoi tapauksesta ensimmäisen selvityksen Aville marraskuun puolivälissä. Avin mukaan se ei ollut riittävä, ja kaupunki on tehnyt asiasta lisäselvityksen.

Kyseisessä tapauksessa isä käytti tytärtään seksuaalisesti hyväkseen vuosikausia. Tytär tuli useita kertoja raskaaksi, ja hänelle tehtiin monta kertaa abortti. Lopulta hän synnytti isälleen lapsen.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksan vuoden vankeustuomioon viime marraskuussa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Läheisesti tuntemassani tapauksessa Oulu teki laittoman huostaanoton jo vuosia sitten. Kun asia riitautettiin, niin KAIKKI Oulun sosiaalitoikiston dokumentaatio asiasta oli "KADONNUT" kolme kuukautta ennen ja koome mkuukautta sen jälkeen, kun laiton huostaanottopäätös oli tehty. Asiassa oli toimittu "arvovaltaisen tahon" vaatimusten mukaan ja häntä miellyttääkseen ilman mitään asiaankuuluvia, lakiperusteisia lastensuojelun toimia.

Oulun sossu väärentää tai kadottaa papereitaan aina sen mukaan, miten sille on tarkoituksnemukaista itseään suojellakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu anoi joulukuussa lisäaikaa AVI:n selvityspyyntöön koska ei ollut "resursseja" vuosilomien takia. No, ajalla asiakirjat saatiin "hukattua", joten ketään ei voida asettaa virkarikossyytteeseen, joka olisi ollut vedenpitävä Olivialle tehtyjen tekojen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni vaatii täällä Poliisi tutkintaa mutta olettekos huomanneet, että Poliisi taitaa vaan peitellä omia jälkiään eikä tutki mitään. Eihän minkään valtakunnan Poliisilaitos voi olla, niin epäpätevä, että olisi ollut täysin tietämätön mitä sosiaalihuollossa on tapahtunut noina vuosina!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni maassamme on niin sosiaalipuolella kuin terveyspuolella - liian monta tietojärjestelmien toimittajaa. Onko kaikki laadukkaita? Onko niiden valinta neutraalia ,ajatuksella paras otetaan ,vain onko "kähmintää"? Pari toimivaa järjestämää tai jopa yksi riittäisi - silloin ei tiedot katoa. Ennen se "paperi" oli varmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..on vaarana kaikissa virastoissa. Jokaisessa virastossa pitäisi johto vaihtaa vähintään viiden vuoden välein jottei systemaattisia virheitä pääsisi tapahtumaan/voitaisiin estää myös tahalliset virheelliset toimintatavat, en tarkoita tätä tapausta vaan yleensä. Missään tapauksessa ei ole hyvästä että saman alueen virkamiehet tutkivat toistensa tekosia; kavereita ja kaverin kavereita ja naapureita voi olla, joka inhimillisyyden nimissä saattaa vaikuttaa asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän on jo niin paljon epäselvyyttä, että on perusteltua syytä epäillä jonkinasteista rikosta. Eikö se silloin tarkoita että pitää suorittaa esitutkinta ja sehän kuuluu poliisille. Näin maallikkona sanoisin, että asiakirjathan puuttuvat sen vuoksi koska ei haluta niiden päätyvän kenenkään käsiin. Miksi? No siksi, koska niistä voisi tehdä sen johtopäätöksen, että on tapahtunut rikos joka olisi kuulunut ilmoittaa poliisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olen ymmärtänyt, että Oulun laiminlyöjät eivät tutki mitään, vaan yrittävät selvittää mitä kaikkea on selvittämättä. Ja sitä tuntuu riittävän. Tutkiminen taas kuuluu poliisille eikä tutkittaville itselleen. Ensiksi ja nopeasti syylliset selville ja löysään hirteen viraltapantaviksi ja sitten mahdollisesti vankilaan. Näin tulkitsisin tämän luokan törkeän laiminlyönnin.
Joskushan sitten käräjäoikeus tuomitsee vankeutta, hovioikeus vapauttaa, mutta korkein oikeus palauttaa käräjäoikeuden tuomion, niinkuin maan tapa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämötöntä. Paperit hukassa. On joku muukin ei ihme jos muutkin insestitapaukset jää tutkimatta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungilla ja Oulun käräjäoikeudella ollut viimeaikoina mittava tarve päästä
iltapvälehtien sivuille ja siten koko kansan naurettavaksi.
Koittakaa nyt olla sössimättä siellä enempää, ja kaivakaa ne paperit vaan sieltä maton
alta reilusti esille.
Asiat kun pitkistyy, ne tuppaa mutkistuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin veronmaksajana kiinnostaisi tietää, ovatko kaikkien muidenkin insestitapausten asiakirjat puutteellisia tuolta ajalta. Kaleva voisi selvittää asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästäkö me veroja maksamme? Päätökset jälkeen päin katsottuna hirveitä ja paperit hukassa. Pitäisiköhän jonkun asian muuttua ja vastuun ottaja löytää? Mitä tuollaisella organisaatiolla tekee, onko piilossa lisää samanlaisia vääryyksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko tämä koko soppa nyt syytä tutkituttaa riippumattomalla rikospoliisilla! Haiskahtaa jo aika pahalta. Asia huutaa selvittelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kukaan tarkista viranhaltioiden asiakirjoja?Sinnekö voi kirjoitella ihan mitä vain,tai jättää kirjoittamatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä on mahdollista että asiakirjoja puuttuu? Ei voi olla totta! Mitä tässä maassa hyväksytään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko tuota asiaa hieman avata? Mitä tämä avin toteama asia tarkoittaa käytännössä ja mihin se johtaa ja miten asian käsittely mahdollisesti jatkuu vai jatkuuko? Ensimmäisestä nettikommentista päätellen jutun tuloksena voi olla väärinkäsitysten suma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

59
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
19
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
18
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
15
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
13
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
12
Puheenaihe: Pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin? "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin"
11
Saksassa koronavirustapausten määrä laskenut neljä päivää – Yhdysvalloissa koronatartunnan sai eläintarhassa elävä tiikeri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

312 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image