Kotimaa

Autokauppa pääsee taas tekemään omis­ta­jan­vaih­dok­sia - Trafi palautti osan sähköisistä palveluistaan käyttöön

Trafin sähköisen palvelun kautta oli luettavissa henkilötietoja sosiaaliturvatunnuksia myöten.
Kotimaa 15.12.2018 12:31
Pekka Mauno

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on avannut osan sähköisistä palveluistaan sen jälkeen, kun ne kohun jälkeen suljettiin. Trafin palvelusta oli luettavissa muun muassa ajokortin omistajien henkilötietoja sosiaaliturvatunnuksia myöten.

Verkkosivuillaan Trafi ilmoittaa, että sähköisen asioinnin palveluista on avattu kaikki vahvan tunnistautumisen takana olevat palvelut sekä omistajanvaihdoksessa käytettävä varmenne.

Se tarkoittaa muun muassa ajokorttiasioita sekä ajoneuvon liikenteen käyttöönottoa ja rekisteröintiä. Myös omistajanvaihdokseen liittyviä asioita voi taas hoitaa sähköisesti.

Kohu syntyi, kun kuljettajatiedot-verkkopalvelun epäiltiin vaarantavan yksityisyyden suojaa. Palvelussa pystyi hakemaan nimi-, kotipaikka- tai henkilötunnushaulla kenen tahansa ajokorttitiedot ilmaiseksi.

Viime sunnuntaina Trafi päätyi sulkemaan palvelun. Sittemmin myös Trafin pääjohtaja Mia Nykopp irtisanoutui.

Osa palveluista palautettiin, todettu turvallisiksi

Viestintävirasto on arvioinut liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä kohun jälkeen, ovatko muut kuin kuljettajatietopalvelut palautettavissa käyttöön turvallisesti.

Trafi on tehnyt Viestintäviraston pyytämät toimenpiteet. Sen vuoksi palvelut on palautettu käyttöön tänään lauantaina.

Autokauppaa haitannut omistajan vaihdoksessa käytettävän varmenteen tarkistamispalvelu on palautettu myös tänään käyttöön.

Palvelut ovat avoinna joka päivä kello 8-18. Trafi varoittaa mahdollisista ruuhkista, mikä saattaa näkyä sähköisten palvelujen käytön hitautena.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

kuvassa mainitaan sosiaaliturvatunnus, jota ei enää käytetä. Tilalla hetu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi joko tutkivan journalismin paikka alkaa vähän ynnäillä yhteen Rva Anne Bernerin tekemisiä ja miettiä, onko ko. hlö oikealla paikalla.

Tässä nyt pintaraapaisu, joka kaipaa lihaa luiden päälle: Finavia, pyrkimys yhtiöittää tieverkko (epäonnistuminen > tieverkon tahallinen rapauttaminen), lupaus autoveron poistamiseksi (markkinat sekaisin), lupaus suorasta tuesta sähköpyörille (markkinat sekaisin), VR:n henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle (vastoin hallituksen tilaamien selvitysten tuloksia) pelkällä ilmoituksella, epäonnistunut taksiuudistus, epäonnistunut Kelan kyytien uudistus ja Trafi.

Mitä tapahtuu läpikorruptoituneessa Suomessa? Korruptio on rakenteissa (pyöröovi kulkee poliitiikan ja liike-elämän välillä aina vain vinhempaa vauhtia) eikä näin ollen näy tutkimuksissa. Tutkiskekaapa vähän sitä, missä tehtävissä entiset ja nykyiset politiikot + avustajat ja liike-elämän lobbaajat ovat aiemmin olleet. Ja kukapa meistä ei tuntisi jotakuta, joka on saanut paikkansa vain ja ainoastaan suhteiden perusteella. Lisäksi tässä korruptioverkossa ovat mukana kaikki mediat, riippumattomia meillä ei ole. Eli siis Suomessa ei tapahdu mitään, Tämä on surkea maa elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenteen viranomaispalvelujen yhtiöittäminen. Joka toteutettiin kaikessa hiljaisuudessa ;).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, ei mennyt kuin viikko. Sitten samalla Berneri voisi erota tehtävästään kun ei tule kuin sutta ja sekundaa eikä tiedä alasta yhtikäs mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

34
Kommentti: Hulevesilasku tulee, vaikka ei johtaisi vesitippaakaan ulos tontilta
28
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
12
Sulamisvedet ja loska aiheuttavat ongelmia Oulun seudulla – lähetä kuva hankalista paikoista
12
Oulu toivoi paria miljoonaa seksuaalirikosten ehkäisyyn, mutta summa jäänee pienemmäksi – muut kaupungit eivät ole hakeneet yhtä isoja summia
9
Tuore laskelma väläyttää tuntuvia korotuksia työeläkemaksuihin tulevaisuudessa – Suomen eläkejärjestelmä voi kriisiytyä alhaisen syntyvyyden takia
9
Sdp:n etumatka kokoomukseen nähden kasvoi hieman
6
Sulamisvedet tulvivat kaduille viime vuotta pahemmin – yöpakkaset tuovat helpotusta loskainfernoon, mutta tekevät kaduista liukkaita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Eläkeläiset oli yksi valtavan suuri kansalaisryhmä, jota oikeistohallituksemme kohteli kaltoin. Meillä on yhtäjaksoisti ... Lue lisää...
korjaus helppoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image