Kotimaa

Autokauppa pääsee taas tekemään omis­ta­jan­vaih­dok­sia - Trafi palautti osan sähköisistä palveluistaan käyttöön

Trafin sähköisen palvelun kautta oli luettavissa henkilötietoja sosiaaliturvatunnuksia myöten.
Kotimaa 15.12.2018 12:31
Pekka Mauno

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on avannut osan sähköisistä palveluistaan sen jälkeen, kun ne kohun jälkeen suljettiin. Trafin palvelusta oli luettavissa muun muassa ajokortin omistajien henkilötietoja sosiaaliturvatunnuksia myöten.

Verkkosivuillaan Trafi ilmoittaa, että sähköisen asioinnin palveluista on avattu kaikki vahvan tunnistautumisen takana olevat palvelut sekä omistajanvaihdoksessa käytettävä varmenne.

Se tarkoittaa muun muassa ajokorttiasioita sekä ajoneuvon liikenteen käyttöönottoa ja rekisteröintiä. Myös omistajanvaihdokseen liittyviä asioita voi taas hoitaa sähköisesti.

Kohu syntyi, kun kuljettajatiedot-verkkopalvelun epäiltiin vaarantavan yksityisyyden suojaa. Palvelussa pystyi hakemaan nimi-, kotipaikka- tai henkilötunnushaulla kenen tahansa ajokorttitiedot ilmaiseksi.

Viime sunnuntaina Trafi päätyi sulkemaan palvelun. Sittemmin myös Trafin pääjohtaja Mia Nykopp irtisanoutui.

Osa palveluista palautettiin, todettu turvallisiksi

Viestintävirasto on arvioinut liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä kohun jälkeen, ovatko muut kuin kuljettajatietopalvelut palautettavissa käyttöön turvallisesti.

Trafi on tehnyt Viestintäviraston pyytämät toimenpiteet. Sen vuoksi palvelut on palautettu käyttöön tänään lauantaina.

Autokauppaa haitannut omistajan vaihdoksessa käytettävän varmenteen tarkistamispalvelu on palautettu myös tänään käyttöön.

Palvelut ovat avoinna joka päivä kello 8-18. Trafi varoittaa mahdollisista ruuhkista, mikä saattaa näkyä sähköisten palvelujen käytön hitautena.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

kuvassa mainitaan sosiaaliturvatunnus, jota ei enää käytetä. Tilalla hetu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi joko tutkivan journalismin paikka alkaa vähän ynnäillä yhteen Rva Anne Bernerin tekemisiä ja miettiä, onko ko. hlö oikealla paikalla.

Tässä nyt pintaraapaisu, joka kaipaa lihaa luiden päälle: Finavia, pyrkimys yhtiöittää tieverkko (epäonnistuminen > tieverkon tahallinen rapauttaminen), lupaus autoveron poistamiseksi (markkinat sekaisin), lupaus suorasta tuesta sähköpyörille (markkinat sekaisin), VR:n henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle (vastoin hallituksen tilaamien selvitysten tuloksia) pelkällä ilmoituksella, epäonnistunut taksiuudistus, epäonnistunut Kelan kyytien uudistus ja Trafi.

Mitä tapahtuu läpikorruptoituneessa Suomessa? Korruptio on rakenteissa (pyöröovi kulkee poliitiikan ja liike-elämän välillä aina vain vinhempaa vauhtia) eikä näin ollen näy tutkimuksissa. Tutkiskekaapa vähän sitä, missä tehtävissä entiset ja nykyiset politiikot + avustajat ja liike-elämän lobbaajat ovat aiemmin olleet. Ja kukapa meistä ei tuntisi jotakuta, joka on saanut paikkansa vain ja ainoastaan suhteiden perusteella. Lisäksi tässä korruptioverkossa ovat mukana kaikki mediat, riippumattomia meillä ei ole. Eli siis Suomessa ei tapahdu mitään, Tämä on surkea maa elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenteen viranomaispalvelujen yhtiöittäminen. Joka toteutettiin kaikessa hiljaisuudessa ;).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, ei mennyt kuin viikko. Sitten samalla Berneri voisi erota tehtävästään kun ei tule kuin sutta ja sekundaa eikä tiedä alasta yhtikäs mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
51
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image