Kotimaa

Autiotalon tallista löytyi useita hevosen luurankoja Oulussa – "On tässä yöunet menneet"

Hevosen luurangot olivat karsinoissa. Ne olivat osittain heinien päällä. KUVA: Lukijan kuva
Kotimaa 10.8.2017 17:19 | Päivitetty 10.8.2017 17:35
Anna Leinonen

Oulun pohjoisosista on löytynyt autiotilan pihapiirissä ollut tallirakennus, jossa on usean hevosen luuranko. Asia tuli ilmi, kun tilalta kuvattu video julkaistiin internetissä.

– Oli se järkyttävä näky. On tässä yöunet menneet, kertoo tilalla videon nähtyään käynyt nainen.

Kyseisen tallin läheisyydessä asuva nainen otti tallilta kuvia poliisille tehtyä tutkintapyyntöä varten. Oulun poliisista vahvistetaan, että tapaus on poliisilla tutkinnassa.

Nainen on itsekin hevosihmisiä. Hän kertoo käyneensä autiotilalla myös vuonna 2005, ja silloin pihapiirin tallirakennus oli tyhjillään. Nyt kolmesta karsinasta löytyi hevosen luuranko. Lisäksi maakellarista näkyi hevosen pääkallo.

– Yhteen karsinaan en päässyt, kun sen oven eteen oli laitettu pakastimia, nainen kertoo.

Hän sai kuitenkin kuvattua siellä olleen luurangon. Naisen mukaan tallissa on todennäköisesti kolmen aikuisen ja yhden varsan luurangot. Joissakin luissa oli vielä nahkaa jäljellä. Varsa oli kallon perusteella hyvin pieni.

Tallirakennus on nykyisin erittäin huonossa kunnossa, ja rakennuksen katto oli osittain romahtanut.

Tutkintapyynnön tapauksesta teki aiemmin eläinsuojeluvaltuutettuna toiminut Sanna Stenius. Hän kertoo nähneensä luurangoista otetut kuvat.

– En nähnyt kalloissa merkkejä pulttipyssystä tai aseella ampumisesta, Stenius sanoo.

Hän myös huomauttaa, että esimerkiksi eläinlääkärit eivät lopeta hevosta karsinaan. Siellä koskaan ei tiedä, mihin suuntaan lopetettava hevonen kaatuu.

Uutisvirta

49
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
43
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
30
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Uudet nopeusvalvontalaitteet saadaan toimintaan kesälomakauden kynnyksellä – Teiden varsilla olevat tyhjät tolpat ovat sen sijaan jo aloittaneet työnsä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image