Kotimaa

Attendon Oy:n hoivakoti Jalavasta paljastui merkittäviä puutteita – Avin mukaan yksikön toiminta voi toistaiseksi jatkua

Kotimaa 12.2.2019 17:19
Taneli Koponen

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella, että Jalavan henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole hoivakodin luvan mukaisia.

Attendo Oy:n Joroisissa sijaitsevasta hoivakoti Jalavasta on paljastunut merkittäviä puutteita. Asiasta kertoo Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi), joka teki hoivakotiin tarkastuskäynnin 5. helmikuuta.

Avi totesi tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella, että Jalavan henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole hoivakodin luvan mukaisia. Kyseessä on Attendon verkkosivujen mukaan 50-paikkainen hoivakoti, joka sijaitsee keskellä Joroisten kirkonkylää.

Avin mukaan tarkastuskäynnillä jäi epäselväksi, tietävätkö kaikki henkilökunnasta hoito- ja palvelusuunnitelman merkityksen. Tarkastuksella selvisi myös, että vanhusten ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää hoivakodissa perushoivalta aikaa. Lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita ja yksikön asiakirjakirjauskäytännöt eivät olleet asianmukaisia.

Attendo Oy esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä. Yhtiö lisäsi yövuoroon toisen koulutetun hoitajan sekä nimesi uuden vastuuhenkilön yksikköön. Seuraavasta päivästä lukien lisättiin henkilöstöön sairaanhoitaja ja kaksi lähihoitajaa.

Aluehallintovirasto päätti Attendon tekemien toimenpiteiden jälkeen, että hoivakodin toiminta voi toistaiseksi jatkua. Avi pyysi tarkastuskäynnin jälkeen Varkauden sosiaali- ja terveystoimea tekemään yksikön asukkaille terveystarkastukset ja tarkistamaan lääkitykset. Geriatri on tehnyt kaikille asukkaille 7. helmikuuta terveystarkastuksen ja jatkohoitosuunnitelman.

Avi on pyytänyt Attendo Oy:tä hankkimaan tarpeelliset selvitykset ja antamaan asiassa oman lausuntonsa 22. helmikuuta mennessä. Saatujen selvitysten perusteella avi kertoo varmistavansa, että epäkohdat on korjattu pysyvästi, vakituinen vastuuhenkilö on valittu ja henkilöstömäärä on annetun luvan mukainen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mikä on tilaajan vastuu eiköhän sekin ole pettänyt näissä tapauksissa. Miten tilaaja voi hyväksyä saamansa palvelun jos se ei ole tilauksen mukainen. Hoiva palveluissa näköjään voi noin käydä kaupan alalla ei onnistuisi mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Kyllä sieltä tilaajan puoleltakin pitää alkaa löytymään niitä ko. sopimuksista vastaavia henkilöitä, jotka ovat tämän tasoisen palvelun toimituksen hyväksyneet. Tilattu "uusi auto ja toimitettu vanaha reuhka" -malliin. Ja kaikki on ollut ok.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on mahdollistanut antamaan oikeuden tarjouksesta,joka ei sisällä pyydettynä olleita asioita!
Sopimukseen on pienellä kirjoitettu,millä luistetaan velvolisuuksista pienin perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avi on osoittautunut täysin hampaattomaksi myös muilla aloilla (työsuojelu, ympäristönsuojelu jne). Onko siis ihme, että vanhusten hoiva on jäänyt "tärkeämpien" asioiden jalkoihin.

Sipiläkin on herännyt näin vaalien alla ja moittii Attendoa ym. hoivabisnestä siitä, että ala on laittanut talouden tai voitontavoittelun etusijalle ja vetoaa arvoihin.

Väitän suurestikaan liioittelematta, että "Suomea on laitettu kuntoon" juuri samalla politiikalla kuin millä hoivaliiketoiminta tekee tulosta.

Pata kattilaa soimaa ja tekopyhyys kukoistaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on syytä käydä kaikki hoivakodit läpi ja tarkastaaniin, että jokaikinen epäkohta laitetaan kuntoon ja ei vaan vähäksi aikaa, vaan pysyvästi. Tarkastuskäyntejä tiheämmin ja omaisten valituksiin pitää suhtautua vakavasti eikä leväperäisesti. Koskee, niin yksityisiä kuin julkisiakin, molemmissa löytyy petrattavaa ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä oikeudella näitä tarkastuksia pidetään kun se uusi lakikaan ei ole vielä voimassa...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseiset epäkohdat mitä tullut julki eivät ole tulevan lain mitoitukseen kuuluvia. Terve järki sanoo mikä on oikeaa ja hyvää hoitoa, joka ei yksistään ole ahnetta voiton tavoittelua jota se vaikuttaa nyt olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko syytä, että noin muutoin saamaton Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kerrankin jalkautuisi ja tekisi yllätystarkastuksia alueen hoitolaitoksiin, myös kunnallisiin!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös saattohoito-osastolle.
Kovasti vajausta henkilöstössä, ottaen huomioon
työn raskauden.
Läheiseni oli vuosi sitten A2

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh, huh kuka jaksaa tehä hoitotyötä kymmeniä vuosia? Menee jo ihan överiksi kaikki .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:47
Reissusa: Kansainväliseksi Yogiksi opiskellut Riika sai kehon ja mielen tasapainoa joogamatkaltaan Intiaan
16:35
Ikimuistoisen roolin Perikato-elokuvan Hitlerinä tehnyt näyttelijä Bruno Ganz on kuollut
15:59
Trumpin lähipiiriläinen Paul Manafort on joutumassa loppuiäkseen vankilaan – "Huijasi valtiolta ja kansalta miljoonia, vaikka on huomattavan varakas"
15:52
Pihasauna tuhoutui tulipalossa Ylivieskassa, naapuri huomasi palon
14:00
Meri-Lappi painii ison huumeongelman kanssa: Huumeiden tuonti länsirajan yli kasvanut räjähdysmäisesti, alaikäisiä käyttäjiä paljastunut kuukaudessa parikymmentä Tilaajille
13:49
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
13:20
Kärpiltä ikäviä uutisia: Mika Pyörälän kausi ohi – Lukko-ottelussa tullut vamma laittaa hyökkääjän kuukausien sairauslomalle
165
Puheet lihan ja maidon vähentämisestä aiheuttivat kommenttitulvan, suurin osa tyrmää koko ajatuksen – ”Menee tämä hössötys jo pahasti yli”
36
Puheenvuoro: Brexitistä on turha etsiä järkeä – rankimmat vaikutukset iskevät kansaan ja yrityksiin vasta lähiaikoina
21
Trump julistaa kansallisen hätätilan – tavoitteena saada rahat rajamuuriin, demokraatit vienevät asian oikeuteen
21
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
19
Helsingissä suunnitellaan lihan ja maidon kulutuksen puolittamista, pitääkö Oulun seurata esimerkkiä? "Kyllä ehdottomasti"
17
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15
Kriisipalaveri Kai Suikkasen kanssa muodostui uran käännekohdaksi – Ville Leskinen nousi parissa vuodessa kuilun partaalta kolkuttelemaan NHL-portteja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa ja Lapin länsiosassa länsituuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

347 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi rahoilla leveillään?

Mitä pahaa siinä on jos rahoillansa leveilee, toiset leveilevät omalla taikka tenavien koulutuksella, taikka vaikka vanh... Lue lisää...
Ruotsalainen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image