Kotimaa

Attendon Jalava-hoivakodista harkitaan ri­ko­sil­moi­tus­ta – Huumaavien lääkkeiden käytön seurannassa epäselvyyksiä

Kotimaa 12.2.2019 18:26
Taneli Koponen

Varkauden kaupungilta vahvistetaan, että asiaan liittyen harkitaan rikosilmoitusta. Joroisissa sijaitsevassa hoivakodissa on täytetty puutteellisesti huumaaviin lääkeaineisiin liittyviä niin sanottuja "huumekortteja".

Lännen Median tietojen mukaan Attendo Oy:n hoivakoti Jalavan toiminnasta harkitaan rikosilmoitusta, joka liittyy huumaavien lääkeaineiden kirjauskäytäntöjen epäselvyyksiin. Aluehallintovirasto totesi 5. helmikuuta tehdyllä tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella, että Jalavan henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole hoivakodin luvan mukaisia.

Lännen Median saamassa avin tarkastuskertomuksessa todetaan myös, että hoivakodissa on täytetty puutteellisesti huumaaviin lääkeaineisiin liittyviä niin sanottuja "huumekortteja". Esimerkiksi voimakkaiden kipulaastareiden käytöstä on oltava lain mukaan tarkka kirjanpito. Seurannan avulla voidaan varmistaa, että esimerkiksi kipulaastareiden koko paketti on käytetty asiakkaalle tai ylijääneet laastarit on hävitetty asianmukaisesti. Jalavassa huumaaviin lääkkeisiin liittyviä kortteja ei ole tarkastusraportin mukaan allekirjoitetut niiden täyttymisen jälkeen.

Varkauden sosiaali- ja terveyskeskuksen palvelualuepäällikkö Kirsi Laitinen ja kotihoidon esimies Kirsi Hynninen vahvistavat toimitukselle, että asiassa harkitaan rikosilmoitusta. Heidän mukaansa tarkastukseen liittyen on kerätty aineistoa ja sen pohjalta harkitaan, mihin toimenpiteisiin ryhdytään.

Avi totesi tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella, että Jalavan henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole hoivakodin luvan mukaisia. Kyseessä on Attendon verkkosivujen mukaan 50-paikkainen hoivakoti, joka sijaitsee keskellä Joroisten kirkonkylää.

Avin mukaan tarkastuskäynnillä jäi epäselväksi, tietävätkö kaikki henkilökunnasta hoito- ja palvelusuunnitelman merkityksen. Tarkastuksella selvisi myös, että vanhusten ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää hoivakodissa perushoivalta aikaa. Lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita ja yksikön asiakirjakirjauskäytännöt eivät olleet asianmukaisia.

Attendo Oy esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä. Yhtiö lisäsi yövuoroon toisen koulutetun hoitajan sekä nimesi uuden vastuuhenkilön yksikköön. Seuraavasta päivästä lukien lisättiin henkilöstöön sairaanhoitaja ja kaksi lähihoitajaa.

Aluehallintovirasto päätti Attendon tekemien toimenpiteiden jälkeen, että hoivakodin toiminta voi toistaiseksi jatkua. Attendon on annettavan Jalavan toiminnasta aville lausunto 22. helmikuuta mennessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eiköhän Attendon kuvio ala olla jo selvillä. Rahat pois vanhuksilta ja omaisilta, ja sitten oman onnensa nojaan jätetyt vanhukset. Törkeintä tässä on se, että nyt aletaan tuomitsemaan hoitajia ja hoivakotien työntekijöitä, kun todelliset syylliset yhtiön johdossa ja omistajissa (jotka ovat käskeneet toimimaan kuten on toimittu) luistelevat vastuusta rahoineen. Mutta eihän tämä olisi Suomi jos todelliset rikolliset eivät jäisi tuomitsematta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun asioihin vihdoin puututaan toivon että alimitotettuihin työpaikkoihin joissa työntekiät joutuvat fyysisesti ja henkisesti sietorajan ylätasolle ruvetaan puuttumaan. Kaupanalalla tätä lähes orjuuttamista valitettavasti tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ennen Joulua jo jätin tuon kuvissa olevan,huumaavan hiirenmyrkyn Marevan,ottamisen sikseen ja siirryin Xareltoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valehtelulle on nyt eufemismi: väärän tai virheellisen tiedon antaminen. Siispä annoin puolisolleni viheellisen tiedon, en suinkaan valehdellut, mikä olisi tietenkin ollut törkeää. Virheitä sattuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa näyttää sille että Attendo firma ei hallitse alaa mille on lähtenyt. Petos on selvä kun kunnille ja omaisille valehdellaan tarjolla olevan laadukasta ja ammataitaitoista hoivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus vetoinen hallitus ajaa näitä yksityisiä hoitokoteja julkisen sektorin tilalle.
Yksityiset sopii kyllä perusterveydenhoitoon, siellä löytyy suuri kapasiteetti, joka päivä satoja lääkäreitä ja tuhansia aikoja vapaana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He nimenomaan hallitsevat oman alansa, joka on rahastaminen keinoja kaihtamatta. Siis kokoomuslaisen kapitalistin peruskuva. Ei ihme, että kokoomus taistelee kynsin hampain sitä vastaan, että vanhukset saisivat inhimillistä kohtelua. Sellainenhan vähentäisi tuottoja, joka on kokoomuslaisten mielestä epämoraalista ja jota on kaikin keinoin vastustettava. Jos SOTE totetuu, niin tämän maan julkinen terveydenhuolto kokee täydellisen romahduksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sipilä eroaa.

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeikä

Köyhät ulisee jostain työeläkemaksuista. Hoitakaa elämänne ja tienestinne niin, että tulot tulee sieltä, mistä ei työelä... Lue lisää...
Kyllästynyt tuohon i...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image