Kotimaa

Asiantuntija: Keskusta ehtii yhä tehdä sään­tö­muu­tok­sen, jolla Väyrysen ehdokkuus estetään

Kotimaa 5.3.2018 13:51 | Päivitetty 5.3.2018 14:09
STT, Kaleva

Puheenjohtajavaaliin valmistautuva keskusta voi johtua pohtimaan Paavo Väyrysen asemaa uudestaan, jos tämän erottaminen kansalaispuolueesta varmistuu, sanoo yhdistysoikeuden asiantuntija Lauri Tarasti.

Väyrynen on ollut sekä keskustan että itse perustamansa kansalaispuolueen jäsen. Lauantaina kansalaispuolue repesi kahtia, kun puheenjohtaja Sami Kilpeläisen johtama siipi erotti Väyrysen kokouksessaan.

Keskustan kannalta tilanne on mielenkiintoinen, koska Väyrynen on aikonut ehdolle keskustan puheenjohtajavaaliin ensi kesänä. Keskustan puoluehallitus linjasi yksimielisesti viime kuussa, että Väyrynen ei voi pyrkiä puheenjohtajaksi, jos hän on myös kilpailevan puolueen jäsen.

– Keskustan säännöissä todetaan, että toisen puolueen jäsen ei voi pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi. Jos Väyrynen erotetaan (kansalaispuolueesta), se este tietty putoaa pois ja keskustan pitää harkita uudestaan, mitä sitten tehdään, Tarasti sanoo.

Jo ennen viimeisimpiä käänteitä keskusta on valmistellut sääntömuutosta, joka estäisi Väyrysen vaalikelpoisuuden siinäkin tapauksessa, ettei hän enää kuuluisi toiseen puolueeseen.

Sillä on haluttu estää tilanne, jossa Väyrynen eroaisi kansalaispuolueesta juuri ennen keskustan puoluekokousta. Se olisi erikoista, mutta keskustan nykysäännöt eivät sitä kiellä.

– Sääntömuutos ehditään yhä tehdä puoluekokoukseen mennessä, jos asiassa toimitaan oikein, Tarasti sanoo.

On edelleen epäselvää, onko Väyrynen erotettu kansalaispuolueesta vai ei.

MAINOS

Kommentoi

Muuttakaa vain kepussa sääntöjä Paavon takia. Saatte olla samalla hetkellä kun niinnteette varmoja siitä että iso porukka lähtee keskustasta. Se sääntöjen muutos tulee olemaan viimeinen niitti demokratian arkkuun. Jos puolueen eliittiporukka haluaa edelleenkin ohittaa jäsenistön niin siitäpä vain, saatte jäädä siihen vallankahvaan yksinänne jos äänet riittää. Sitä epäilen vahvasti. Väyrynen on osaavampi kuin yksikään teistä edes yhdessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulehan, ei Kepusta lähde kuin kourallinen vanhoillisia paavon mukaan ja paavo tässä löi viimeisen naulan arkkuunsa.
Paavon kokemus on ainoastaan pyöriä seuraneitinä Arkadianmäellä, sen enempää kokemusta ei tuolla takinkääntäjällä ole, siitä kertoo jo saavutukset joita on ainoastaan ulkoministerin pesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se nyt ihan selvä, ettei tuollaista takinkääntäjää kukaan halua sotkemaan puolueidensa toimintaa ja hyvä niin.
Kyllä se nyt oli nolo loppu paavon sotkuille, kun olisi vaan ymmärtänyt jättäytyä kunnialla pois, niin olisi maine pysynyt edes jotenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image