Kotimaa

Arpajaislaki läpi 174-2

Kotimaa 26.10.2001 14:54
STT
Kiistelty arpajaislaki hyväksyttiin eduskunnassa perjantaina. Lain toinen eduskuntakierros päättyi äänestykseen, jossa laki hyväksyttiin hallintovaliokunnan mietinnön mukaisena äänin 174-2.

Vastaan äänestivät perussuomalaisten Raimo Vistbacka ja alkiolaisen keskustan Sulo Aittoniemi.

Vistbackan tekemässä esityksessä laki olisi hyväksytty alkuperäisessä muodossaan perustuslakivaliokunnan kannan mukaisesti.

Hallintovaliokunta lisäsi pari viikkoa sitten mietintöönsä kohdan, jossa hallitukselta pyydetään korjaavaa esitystä kiistanalaisten kohtien osalta. Hallituksen kumoava esitys tulee eduskuntaan myöhemmin. Laki tulee voimaan vuodenvaihteessa.

Lain kaksinkertaisen eduskuntakäsittelyn aiheutti eduskunnan keväällä uuteen arpajaislakiin tekemä lisäys, jonka tarkoitus oli lopettaa Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAFin yritykset levittäytyä manner-Suomen pelimarkkinoille.

Presidentti Tarja Halonen päätti ennen lain vahvistamista kysyä korkeimman oikeuden kantaa siihen, onko laki sopusoinnussa Ahvenanmaan itsehallinnon kanssa.

Korkein oikeus katsoi elokuussa, että ristiriita on olemassa, minkä jälkeen presidentti jätti lain vahvistamatta ja asia palasi uudelleen eduskunnan käsiteltäväksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

131
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
38
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
38
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
28
Pohjola Sairaala keskittyy ortopediaan – Oulussa loppuvat syksyllä lastentautien, korvatautien ja yleislääketieteen palvelut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image