Kotimaa

Arhinmäki: ”Miten kes­kus­ta­puo­lu­een ministeri voi esittää tällaista?”

Kotimaa 18.4.2016 15:56
Juha Vainio

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kritisoi voimakkaasti liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) esitystä valtion väylien yhtiöittämisestä.

– Miten keskustapuoluetta hallituksessa edustava ministeri voi esittää tällaista? Arhinmäki ihmettelee.

Vasemmistojohtaja muistuttaa, että Suomi on harvaan asuttu maa, jossa myös vähemmän liikennöityjä valtio-omisteisia teitä on pidetty kunnossa.

– Tässä on tällainen erittäin voimakas markkinaliberalistinen ajatus siitä, että pikku hiljaa valtio vetäytyisi pois yhteiskunnan keskeisiltä aloilta ja antaisi ne markkinavoimien hoidettavaksi.

Arhinmäki pohtii, että Bernerin ajamassa muutoksessa kärsisivät juuri vähemmän liikennöidyt tiet, joiden ylläpitoon ei markkinavoimilta heruisi entiseen tapaan euroja.

Arhinmäki muistuttaa muutaman kuukauden takaisesta Caruna-kohusta. Valtionyhtiö Fortumin sähköverkot myytiin muutama vuosi sitten Carunalle, joka korotti alkuvuodesta siirtohintojaan huomattavasti. Arhinmäki näkeekin, että Caruna-esimerkki osoittaa, ettei alueellisia monopoleja pitäisi myydä yksityisille.

– Tämä sama tendenssi jatkuu. Vaikka Berner sanoo, että yhtiöittäminen on eri asia kuin yksityistäminen, on yhtiöittäminen merkittävä loikka kohti yksityistämistä.

Arhinmäki myös sanoo, että yhtiöittäminen aiheuttaa demokratiavajeen.

– Kansalaisten vaaleilla valituilla päättäjillä olisi vähemmän vaikutusvaltaa ja mahdollisuuksia tehdä liikennepolitiikkaa kuin aiemmin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Keskustan sisällä olevat kokoomusliberaalit voimat jylläävät yhdessä kokoomuksen kanssa. Tuohon porukkaan kuuluvat ainakin Olli Rehn ja tämä Anne Berner näkyvimmästi. Ei ole kumma että Väyrynen lähti omille teilleen tietoisena tuon politiika tuloksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arhinmäki on kerrankin täysin oikeassa! Porvareilta ei
näköjään huonot ideat lopu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen täysin samaa mieltä Vasemmistoliiton puheenjohtajan, Paavo Arhinmäen, kanssa. Herätkää jo tavalliset pieni -ja keskituloset ihmiset huomaamaa minkäläistä on kokoomuksen ja keskustalaisten politiikka. Köyhän ei kannata äänestää povaripuolueita, koska tällöin kaivat maata omien jalkojesi alta. 😈 😈 😈.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuletko, että yhteiskunta pyörisi, jos kaikki olisivat julkisen puolen hommissa vaikkapa sairaanhoitajina? Porvaritoiminnan ansiosta Suomessa ei ole köyhiä, vaan jopa Sari-sairaanhoitaja kuuluu maailman rikkaimman 2 prosentin joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole merkitystä vaikka sairaanhoitaja kuuluisikin maailman rikkaimpaan prosenttiin, koska Suomi kuuluu myös maailman kalleimpaan prosenttiin. Vaikka sairaanhoitajan palkalla saisi Oblongatassa hehtaarin savimajan, kymmenhenkisen palvelusväen ja neliökilometrin maata, Suomessa sillä saa vain neukkuyksiön ja jauhomakkaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tämä Paavo ollut hurraamassa uutta järjestystä Eurooppaan Kreikassa reilut vuosi sitten Syrizan valehdellessa kansalleen? Sitä samaa olisi tarjomassa Suomeenkin. Kun velkaraha loppuu, selviää kansalle meidän todellinen elintaso. Näinhän kävi Kreikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Suomeen ei jää yhtään tietä. Ei yksityinen tänne sijoita. Vain täysin todellisuudentajun menettänyt voi ajaa tätä Keskustan nimissä? Keskusta ampui juuri itsensä? Suomen suurin valtionapupuolue, jonka olemassaolo perustuu markkinataloudesta riippumattomiin tulonsiirtoihin etelästä pohjoiseen. Markkinatalouden oloissa pohjoinen tuhoutuu hyvin nopeasti. Miksi joku täyspäinen edes ajattelee näitä? Sama kuin piirtelisi tulitikkuja ruutivarastossa kun on niin pimiää. Apua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta vain rikkailla on varaa ajella maanteillä, se kai tässä onkin päätarkoitus, saada köyhäsakki pois jaloista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satojen miljardien mittaamaton kansallisomaisuus annetaan yksityisille pörssiyhtiöille ja veronmaksajat alkaa maksaa (markkinavoimille) kunnossapitorahaa. Kaikkea Porvari kehtaakin esittää ja Perussuomalaiset ovat mukana tässä omaisuuden lahjoituksessa innolla mukana!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse kehdata esittää vaan toteuttaa, koska ovat jo valittu päättämään. Seuraavat vaalit sitten ehkä eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"päättäjillä olisi vähemmän vaikutusvaltaa ja mahdollisuuksia tehdä liikennepolitiikkaa kuin aiemmin"
Tarkoittaako edustaja Arhinmäki nyt tätä kuuluisaa ja kansainväisestikin laajalti arvostettua suomalaista siltarumpupoliikkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jostakin asiasta on tyrmistynyt, pöllämystynyt tai epäuskoinen, siitä voidaan käyttää ilmaisua " ei ymmärrä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin on vasemmiston uudistusmielisyys kadonnut, kaikkea kehitystä vain vastustetaan. Ennen oli taisteluhuuto: Eteenpäin, nyt näyttää Arhinmäen porukalla olevan vain jarru päällä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nauttikaahan nyt kaikki ihanasta porvarihallituksesta,tulee kalliiksi tavallisille ihmisille,ja taas rikksita suositaan!Bravoo😆😆

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se olekaan porvarihallituksen tehtävä? Siis ajaa rikkaiden etua? Sikisihän me sitä äänestimme! Vai kuvitteliko joku että alamme ajamaan köyhien etuja? Sitä varten on ihan omat puolueensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image