Kotimaa

Arhinmäki lauloi eduskunnassa: "Kas näin heiluu takki" - Puhemies: "Nyt on laulu laulettu"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki suomi rajuin sanankääntein hallituksen työelämäkiristyksiä. Arkistokuva. KUVA: Pekka Aho
Kotimaa 30.9.2015 11:16 | Päivitetty 30.9.2015 11:48
Kaleva

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki suomi rajuin sanankääntein hallituksen työelämäkiristyksiä eduskunnassa käytävässä tiedonantokeskustelussa.

Arhinmäki muun muassa siteerasi pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja ulkoministeri Timo Soinia (ps.) kolmen vuoden takaa. Kumpikin piti tuolloin sairauspäivärahojen leikkausta huonona vaihtoehtona.

Nyt hallituksen työelämän uudistamispaketissa sairauspäivärahoja leikataan. Tämä sai Arhinmäen jopa laulamaan mukaelmaa vanhasta lastenlaulusta.

"Kas näin heiluu takki ja takki heiluu näin, kas näin heiluu takki ja takki heiluu näin", Arhinmäki luritteli.

Arhinmäki myös sanoi, etteivät hallituksen kilpailukykyväitteet pidä paikkaansa. Hän muun muassa totesi, että Suomessa maksetaan pienempää palkkaa ja tehdään pitempää päivää kuin esimerkiksi Saksassa ja Ruotsissa.

Arhinmäen puhe ei aivan pysynyt asetetussa seitsemän minuutin aikarajassa. Kun hän kuitenkin jatkoi puhettaan sen jälkeen, eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps.) puuttui tilanteeseen.

"Nyt on laulu laulettu", Lohela sanoi.

Arhinmäki kuitenkin jatkoi vielä sen verran, että esitti hallitukselle epäluottamusta.

"Toivottavasti yhteinen sävel löytyy."

Päivi Räsänen, KD

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen kommentoi myös Arhinmäen laulua.

"Teillä oli hyvä laulu, mutta hallituksessa ollessanne alensitte yhteisöveroa 900 miljoonaa euroa ja korotitte kaikkia arvonlisäverokantoja 800 miljoonaa euroa."

Vaikka Arhinmäen laulu sujui varsin hyvin nuotissa pysyen, ei se ihastuttanut perussuomalaisten ryhmän puheenjohtaja Sampo Terhoa.

"Kehotan, ettette vielä luovu päivätyöstänne", Terho totesi.

Musiikillisia termejä käytti myös kristillisdemokraattien Päivi Räsänen.

"Toivottavasti yhteinen sävel löytyy. Nythän täällä on jokainen laulanut omia laulujaan."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (94)

On heillä hauska Paavo,
on täysin "ulalla",
on heillä hauska Paavo,
ja ihan pihalla.

Kas taas rienaa Paavo,
ja Paavo rienaa näin,
ja näin heiluu Paavo,
ja Paavo heiluu näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei näköjään karhi pysyny loppuun asti äänessä : erittäin valski solisti ! 4 pistettä ! soveltuu vain sekakuoroon !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arhis käyttäytyy koko ajan varhaisteinien tavoin. Osaamistaso paljastui hänen susijengin pelin yhteydessä. Yritti matkia televisiossa suden ääntelyä - pieleen meni silloinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nämä meijän Paavot on laulajia ja tanhuajija, mutta ei niistä politikoiksi ole! Ois Paavon kannattanut ottaa yksi pitkä vähemmän! Onko nuo vasurit juoppoja eduskunnassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se Arhimmäenkin takki heilunut ettei laskuisssa ole pysynyt. Ainakin heidän hallituksessa olo aikana ja muulloinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen täysin vakuuttunut, että sukupolvi meidän jälkeemme tulee lakkauttamaan eduskunnan tarpeettomana. Jopa meidän sukupolvi on aina pitänyt tuota koko puulaakia sirkuksena, niin seuraava sukupolvi laittaa pisteen iin päälle.

Uusi teknologia mahdolistaisi meille jo nyt äänestämisen jokaisessa asiassa joka yksittäistä kanslaista koskee tai kiinnostaa. Tuollainen ihmeen "edustusmiehistö" on jotain sadan vuoden takaisia keksintöjä kun tekniikka ei mahdollistanut kansan äänestystä joka asiassa, niin pääkaupunkiin lähetettiin "kansanedustaja". Nyt me voidaan äänestää tekniikan puolesta aina kun haluamme. Aivan samoin kun käyt hoitamassa verkkopankissa laina-asiasi tuosta noin vain, niin voisit myös äänestää tuosta noin vain.

Eduskunnan laulut on laulettu ja tuo byrokratian pesäke ja demokratian jarrupala on poistettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja päätöksetkin ovat samaa luokkaa kuin vaikkapa Iltalehden nettigallupien tulokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maa on sekasorronpartaalla ja eduskunnassa vaan lauletaan lastenlauluja. Se kertookin kansanedustajasta kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli naurettavaa työpaikka käyttäytymistä,. ala-arvoista esiintymistä eduskuntaa kohtaan. Tällä tavallako Suomi saadaan nousuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo parka! Ei sinusta sitten miestä tullut yrittämälläkään. Keskenkasvuinen olet ja keskenkasvuisena pysyt. Sääli heitä, jotka sinut eduskuntaan hörhöilemään äänestivät. Vahingosta viisastuu kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Soini on takinkääntäjä, niin Arhinmäki on sävellajin vaihtaja. Paavon laulu päättyi eri sävellajissa kuin mitä alkoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme kuulemma suuressa murroksessa, johon on nyt liitetty myös tämä kilpailukyky- tai tuottavuusongelma. Tarvitsemmeko sellaisia firmoja tai sellaista teollisuutta, joka ei pärjää muuten kuin jatkuvasti tukemalla? Eikö sellainen ole juurikin väärien ja aikansa eläneiden rakenteiden tukemista. Tällainen toiminta veltostuttaa ja tyhmentää firmat etsimästä tuottavuuden parannusta muutoin kuin vaatimalla ilmaista rahaa. Hallitus näkee kyllä rakenteellisia ongelmia muualla mutta ei huomaa itse sellaisia tukevansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset ulostulot vaan osoittaa kuinka mitätön oppositio tällä hetkellä eduskunnassamme on, eli paljolti samat voimat jotka ovat saattaneet toimillaan taloutemme romaduksen partaalle. Hallituksen on osoitettava nyt päättäväisyyttä maan talouden kuntoon laittamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo vain siteerasi Sipilän ja Soinin puheita oppositioajalta. Niiden perusteella ihmiset äänestivät SSS- miesten puolueet voittoon. Nyt kuitenkin tekevät täysin toisin. Soini haukkui aina kaikki ollessaan oppositiossa, nyt matkustelee ulkoministerinä ulkomailla, eikä ole eduskunnassa vastaamassa puheistaan. Mukavahan se on matkustella maahanmuuton vastustajan. Kuka häneen vielä uskoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnan taso on laskenut yhtä alas kuin Suomen talous. Ei ihme! Arhinmäen puhe sopi kansanjoukkojen kiihotukseen vapppuna, mutta ei eduskuntaan. Jokohan vasemmistoliitossa on seuraajan etsintä käynnissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (94)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image