Kotimaa

Arhinmäen kanta ydinvoimaan tiukan kielteinen

Arhinmäki johtaa nyt vasemmistoliittoa
Kotimaa 27.6.2009 14:39 | Päivitetty 27.6.2009 19:41
Kaleva, STT
Vasemmistoliiton vastavalittu puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki suhtautuu tiukan kielteisesti ydinvoimaan. Hän sanoi, ettei voisi johtaa puoluetta, joka ottaa myönteisen kannan ydinvoimaan.

"Tällä hetkellä puolueen enemmistö on ydinvoimaa vastaan", Arhinmäki löysi selkänojaa.

Vasemmistoliiton pitää Arhinmäen mukaan jatkossa olla koko Suomen ja muun muassa pienyrittäjien puolue.

Hän itse äänestäisi ydinvoimaa vastaan, silloinkin jos Fennovoima päättäisi rakentaa lisävoimalan Simoon ja hallitus hyväksyisi sen. Arhinmäki kieltäisi myös turkistarhauksen, vaikka puolue ei ohjelmissaan näin tee.

Äkkilähdön puheenjohtajan paikalta tehnyttä Martti Korhosta ei puoluevaltuuskunnan kokouksessa lauantaina näkynyt. Toinen oululainen, Risto Kalliorinne teki paluun varapuheenjohtajaksi.

Arhinmäki on 32-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Helsingistä. Hän voitti vastaehdokkaansa Merja Kyllösen puoluevaltuuston äänestyksessä luvuin 34-20.

Vasemmistoliitto joutui valitsemaan uuden vetäjän kesken kauden, kun Martti Korhonen erosi EU-vaalitappion jälkimainingeissa. Hän ehti johtaa puoluetta kolme vuotta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Onnea Arhinmäelle puheenjohtajuudesta. On hyvä, että hän on antanut selkeän kannanoton niin ydinvoimaan kuin muihin tärkeisiin energia-asioihin. Ei ydinvoima, eikä uraanikaivokset kuulu nykymaailmaan, sillä globaalisestikin on tarpeeksi miettimistä, miten selvitä tähän asti tuotettujen säteilevien korkea-aktiivisten jätteiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Populistipelle. Helppo homma kieltää kaikki sivistys ja palata kivikaudella. Hyvä kommarit!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uuden puheenjohtajan linjaus ihmetyttää eli ISO EI kaikille uusille työmahdollisuuksille. Hyvät vasemistolaiset ja demarit: Miten täällä pohjoisessa eletään jatkossa kun mitään työllistävää ei saa tänne laittaa????? Valtio ei tule maksumieheksi teidän hölmöihin linjauksiin!!!!! Ei ole ihme ettei ihmiset teihin luota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensiksi olen aivan eri mieltä Viialaisen kanssa sossujen ja vasurien yhdistämisestä, sossut kannattaa pitkäaikaistyöttömien orjatyötä, kun taas me vasurit EMME KANNATA ILMAISTYÖVOIMAA, EI IKINÄ! Itse kannatan ydinvoimaa muiden energiamuotojen lisäksi vaikka siitä ydinjätettä syntyykin, koska on selvää, että tarvitsemme myöskin ydinvoimaa ja onhan se halvinta energiaa verratuna muihin energiamuotoihin. En kannata sitä, että köyhät suomalaiset joutuisivat maksamaan RUUHKAMAKSUJA, Martti Korhonen kannatti tv-haastattelussa ruuhkamaksuja. En kannata myöskään ENERGIAVEROJEN KOROTUKSIA, joka toisi PELKÄSTÄÄN METSÄTEOLLISUUTEEN 60000 työtöntä puhumattakaan muista uusista työttömistä. Energiaverojen korotuksia puoltaa moni vasuri ja sossu. Mielestäni ei ole kovin vasurimaista lisätä työttömien määrää jo senkin takia, että työllisyys ja sosiaaliturva kulkevat käsi kädessä, jos on hyvä työllisyystilanne, niin on vara korottaa sosiaaliturvaa. Luopuisin myöskin PAKOLLISESTA ASEVELVOLLISUUDESTA, koska palkka-armeija sopii tähän nykyajan yhteiskuntaan paremmin, eihän ketään voi pakottaa tarttumaan aseeseen. MIELESTÄNI VASEMMISTOLIITON KANNATUS VÄHENEE ENTISESTÄÄN NYT PAAVO ARHINMÄEN AIKAKAUDELLA, KOSKA PAAVO KANNATTAA KAIKKI NOITA IKÄVIÄ ASIOITA, JOIDEN SEURAUKSENA TYÖTTÖMYYS KASVAA JA SAMALLA TYYTYMÄTTÖMYYS MEIDÄN PÄÄTTÄJIIMME ELI ÄÄNESTYS AKTIIVIISUUS LASKEE EDELLEEN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvät hyssykät noita mielipiteitä. Varsinainen pohjois-suomen ymmärtäjä aloitti vaahtoamisen ydinvoimasta. Niin, miettisi vähän jos teollisuus lähtee, niin mitä jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistolittohan on tehnyt pesäeron kommunismiin kauan kauakn sitten. Itse voin katsoa voivani äänestää vain vasemmistoliittoa, enkä todellakaan ole kommunisti. Toisaalta vähän iäkkääpänä ihmisenä olen tuntenut vinon pinon kommunisteja, onhan noita ollut suvussakin, eivätkä he todellakaan olleet mitään pahoja ihmisiä. Sanoisn heidän täälä suomessa olleen keskimääräistä inhimillisempää porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yrittäjä.Niinpä.Kukahan siellä vallan kahvassa on ollut niitä veroja nostamassa?Aivan!Pääoma ja kartellipuolueet kok ja kepu.Minäkin vasemman laidan kulkijana olen aina suosinut pieniä yrityksiä ja kotimaisuutta mutta sama kai se on alkaa viemään rahat ulkolaisille isommille ketjuille kun kotimaiset pienyrittäjätkin on tuollaisia mulkeroita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoiko heti proletariaatin diktatuuri puhumaan yhden miehen päätöksellä: ei ydinvoimaa - ei turkistarhausta ?? Noinhan homma toimii kommunistien hallitsemissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ne demarien kanssa tulisi toimeen kun eivät tule keskenäänkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmiston alamäki jyrkkeni kun loistava "mässäilevä porvari" vaalimainos vedettiin sak:n toimesta pois.. Työnantajapuoli ja oikeistolaiset saivat tuulta purjeisiinsa ja eduskuntavaaleissa tuli takkiin! Juuri mainoksen kaltaista herättelyä ja vastakkainasettelua tarvitaan.. Paavolla löytyy kyllä kanttia ja kannatus nousee, vaan nouseeko riittävästi!? Kuitenkin Paavolla on sen verran meisseliä että puolue tulee takaisin arkipäivän mediaan ja kantoja otetaan ilman että nuollaan persettä joka suuntaan! Jos Paavo kaatuu niin Paavo kaatuu rytinällä mutta ei ilman taistelua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huraa! Loistavia mielipiteitä. Kun kohtaaminen äänestäjien kanssa tulee, niin eiköhän kohta vasuriliiton eduissa mainita, että kesälomalla saakin olla koko vuoden!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasurit on kommareita ja nyt vielä vihreitäkin... verot vaan maailman kovimmiksi... pienyrittäjien puolue... kannattaa kysyä niiltä yrittäjiltä milloin äänestävät kommareita tai vihreitä. Molemmat tappaa kaiken liiketoiminnan mahdollisuuden ja veroja vaan nostetaan. Eikö kukaan oikeasti tajua kuka ne duunarin palkat maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmiston kannatus heikkenee entisestään Arhinmäen myötä, se on aivan selvä juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Länsimaat asettuivat tukemaan Venezuelassa presidentiksi julistautunutta Juan Guaidóa
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
13:51
Heikki Lampela menetti lupansa toimia asianajajana – KKO hylkäsi Lampelan valituslupahakemuksen
65
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
52
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
34
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
33
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
26
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image