Kotimaa

Arhinmäen kanta ydinvoimaan tiukan kielteinen

Arhinmäki johtaa nyt vasemmistoliittoa
Kotimaa 27.6.2009 14:39 | Päivitetty 27.6.2009 19:41
Kaleva, STT
Vasemmistoliiton vastavalittu puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki suhtautuu tiukan kielteisesti ydinvoimaan. Hän sanoi, ettei voisi johtaa puoluetta, joka ottaa myönteisen kannan ydinvoimaan.

"Tällä hetkellä puolueen enemmistö on ydinvoimaa vastaan", Arhinmäki löysi selkänojaa.

Vasemmistoliiton pitää Arhinmäen mukaan jatkossa olla koko Suomen ja muun muassa pienyrittäjien puolue.

Hän itse äänestäisi ydinvoimaa vastaan, silloinkin jos Fennovoima päättäisi rakentaa lisävoimalan Simoon ja hallitus hyväksyisi sen. Arhinmäki kieltäisi myös turkistarhauksen, vaikka puolue ei ohjelmissaan näin tee.

Äkkilähdön puheenjohtajan paikalta tehnyttä Martti Korhosta ei puoluevaltuuskunnan kokouksessa lauantaina näkynyt. Toinen oululainen, Risto Kalliorinne teki paluun varapuheenjohtajaksi.

Arhinmäki on 32-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Helsingistä. Hän voitti vastaehdokkaansa Merja Kyllösen puoluevaltuuston äänestyksessä luvuin 34-20.

Vasemmistoliitto joutui valitsemaan uuden vetäjän kesken kauden, kun Martti Korhonen erosi EU-vaalitappion jälkimainingeissa. Hän ehti johtaa puoluetta kolme vuotta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Onnea Arhinmäelle puheenjohtajuudesta. On hyvä, että hän on antanut selkeän kannanoton niin ydinvoimaan kuin muihin tärkeisiin energia-asioihin. Ei ydinvoima, eikä uraanikaivokset kuulu nykymaailmaan, sillä globaalisestikin on tarpeeksi miettimistä, miten selvitä tähän asti tuotettujen säteilevien korkea-aktiivisten jätteiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Populistipelle. Helppo homma kieltää kaikki sivistys ja palata kivikaudella. Hyvä kommarit!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uuden puheenjohtajan linjaus ihmetyttää eli ISO EI kaikille uusille työmahdollisuuksille. Hyvät vasemistolaiset ja demarit: Miten täällä pohjoisessa eletään jatkossa kun mitään työllistävää ei saa tänne laittaa????? Valtio ei tule maksumieheksi teidän hölmöihin linjauksiin!!!!! Ei ole ihme ettei ihmiset teihin luota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensiksi olen aivan eri mieltä Viialaisen kanssa sossujen ja vasurien yhdistämisestä, sossut kannattaa pitkäaikaistyöttömien orjatyötä, kun taas me vasurit EMME KANNATA ILMAISTYÖVOIMAA, EI IKINÄ! Itse kannatan ydinvoimaa muiden energiamuotojen lisäksi vaikka siitä ydinjätettä syntyykin, koska on selvää, että tarvitsemme myöskin ydinvoimaa ja onhan se halvinta energiaa verratuna muihin energiamuotoihin. En kannata sitä, että köyhät suomalaiset joutuisivat maksamaan RUUHKAMAKSUJA, Martti Korhonen kannatti tv-haastattelussa ruuhkamaksuja. En kannata myöskään ENERGIAVEROJEN KOROTUKSIA, joka toisi PELKÄSTÄÄN METSÄTEOLLISUUTEEN 60000 työtöntä puhumattakaan muista uusista työttömistä. Energiaverojen korotuksia puoltaa moni vasuri ja sossu. Mielestäni ei ole kovin vasurimaista lisätä työttömien määrää jo senkin takia, että työllisyys ja sosiaaliturva kulkevat käsi kädessä, jos on hyvä työllisyystilanne, niin on vara korottaa sosiaaliturvaa. Luopuisin myöskin PAKOLLISESTA ASEVELVOLLISUUDESTA, koska palkka-armeija sopii tähän nykyajan yhteiskuntaan paremmin, eihän ketään voi pakottaa tarttumaan aseeseen. MIELESTÄNI VASEMMISTOLIITON KANNATUS VÄHENEE ENTISESTÄÄN NYT PAAVO ARHINMÄEN AIKAKAUDELLA, KOSKA PAAVO KANNATTAA KAIKKI NOITA IKÄVIÄ ASIOITA, JOIDEN SEURAUKSENA TYÖTTÖMYYS KASVAA JA SAMALLA TYYTYMÄTTÖMYYS MEIDÄN PÄÄTTÄJIIMME ELI ÄÄNESTYS AKTIIVIISUUS LASKEE EDELLEEN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvät hyssykät noita mielipiteitä. Varsinainen pohjois-suomen ymmärtäjä aloitti vaahtoamisen ydinvoimasta. Niin, miettisi vähän jos teollisuus lähtee, niin mitä jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistolittohan on tehnyt pesäeron kommunismiin kauan kauakn sitten. Itse voin katsoa voivani äänestää vain vasemmistoliittoa, enkä todellakaan ole kommunisti. Toisaalta vähän iäkkääpänä ihmisenä olen tuntenut vinon pinon kommunisteja, onhan noita ollut suvussakin, eivätkä he todellakaan olleet mitään pahoja ihmisiä. Sanoisn heidän täälä suomessa olleen keskimääräistä inhimillisempää porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yrittäjä.Niinpä.Kukahan siellä vallan kahvassa on ollut niitä veroja nostamassa?Aivan!Pääoma ja kartellipuolueet kok ja kepu.Minäkin vasemman laidan kulkijana olen aina suosinut pieniä yrityksiä ja kotimaisuutta mutta sama kai se on alkaa viemään rahat ulkolaisille isommille ketjuille kun kotimaiset pienyrittäjätkin on tuollaisia mulkeroita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoiko heti proletariaatin diktatuuri puhumaan yhden miehen päätöksellä: ei ydinvoimaa - ei turkistarhausta ?? Noinhan homma toimii kommunistien hallitsemissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ne demarien kanssa tulisi toimeen kun eivät tule keskenäänkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmiston alamäki jyrkkeni kun loistava "mässäilevä porvari" vaalimainos vedettiin sak:n toimesta pois.. Työnantajapuoli ja oikeistolaiset saivat tuulta purjeisiinsa ja eduskuntavaaleissa tuli takkiin! Juuri mainoksen kaltaista herättelyä ja vastakkainasettelua tarvitaan.. Paavolla löytyy kyllä kanttia ja kannatus nousee, vaan nouseeko riittävästi!? Kuitenkin Paavolla on sen verran meisseliä että puolue tulee takaisin arkipäivän mediaan ja kantoja otetaan ilman että nuollaan persettä joka suuntaan! Jos Paavo kaatuu niin Paavo kaatuu rytinällä mutta ei ilman taistelua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huraa! Loistavia mielipiteitä. Kun kohtaaminen äänestäjien kanssa tulee, niin eiköhän kohta vasuriliiton eduissa mainita, että kesälomalla saakin olla koko vuoden!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasurit on kommareita ja nyt vielä vihreitäkin... verot vaan maailman kovimmiksi... pienyrittäjien puolue... kannattaa kysyä niiltä yrittäjiltä milloin äänestävät kommareita tai vihreitä. Molemmat tappaa kaiken liiketoiminnan mahdollisuuden ja veroja vaan nostetaan. Eikö kukaan oikeasti tajua kuka ne duunarin palkat maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmiston kannatus heikkenee entisestään Arhinmäen myötä, se on aivan selvä juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

10:48
Tiedätkö, kuka on istuvan hallituksen pitkäaikaisin ministeri? Saa huomenna 2000 ministeripäivää täyteen
10:29
Nyt eletään vuoden pimeintä aikaa – lähetä kuvia jouluvaloistasi
10:07
Kaksi ajoneuvoa kolarissa Kuusamossa – tie oli poikki puolisen tuntia
9:54
Beethovenin syntymästä tulee ensi vuonna 250 vuotta, Oodi ilolle soi tänään Oulussa – "Lauletaan se kuolemattoman Schillerin laulu!" Tilaajille
9:54
Nokia-johtaja Erja Sankari Oulun kauppakamarin puheenjohtajaksi – Kalevan toimitusjohtaja Juha Laakkonen varapuheenjohtajaksi
9:39
Kärppävahti Rybar yllättyi Liigan kurinpidon päätöksestä – "Missä tahansa muussa eurosarjassa olisin varmasti saanut pelikieltoa"
9:12
Hollywood-moguli Harvey Weinstein alustavaan sopuun häntä seksuaalisesta ahdistelusta syyttäneiden kanssa – Weinsteinia uhkaa jopa elinkautinen vankeus
41
Korjauskelvoton elektroniikka valittiin vuoden turhakkeeksi – erityismaininnan saivat parin vuoden välein vaihdettavat älypuhelimet
25
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
20
Postin uusi toimitusjohtaja avautuu sisäisellä videolla ikävästä julkisuudesta ja omistajaohjauksesta: ”Ei meitä ole kukaan ohjannut"
19
Kalen! kalluppi: Pittäiskö tiernapoikia uuvistaa?
10
Kahdeksan vanginvartijan kimppuun hyökätty puolen vuoden sisällä – viranomaiset epäilevät pahoinpitelysumaa liivijengi United Brotherhoodin vastaiskuksi
8
Liukas keli aiheutti useita liikenneonnettomuuksia Pohjois-Suomessa – Oulussa kolaroivat rekka ja henkilöauto, myös muualla kolareita ja ulosajoja
7
Filee­raus­veitsi näyttää tämän kalan rinnalla leikkikalulta – Timo sai jään alta itsenäi­syyspäivänä ­siian, joka yltää kahden tiskialtaan päästä päähän: "Nyt tuli rekordi!"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En muuttais lokeroon enään millään tuli joskus 80 luvulla sitä kokeiltua suorastaan hirvittäviä paikkoja. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image