Kotimaa

Antti Rinne sanoo rahariitojen olevan normaaleja neu­vot­te­lu­ti­lan­teis­sa – ilmiöryhmistä voi tulla valmiita papereita tiistai-iltana

"Ei ole ollut mitään kupruja. Tämä on normaali neuvottelutilanne. Meillä on ollut tänään puheenjohtajapöydässä ilmiöryhmistä tulleet 20 kohtaa ratkaistavana ja kaikki on ratkaistu. Toivottavasti saamme perjantaina valmista", Antti Rinne kertoi medialle iltapäivällä.
Kotimaa 20.5.2019 16:45
Ossi Rajala

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kielsi, että hallitusneuvotteluissa olisi syntynyt maanantaina kupru, kun Vasemmistoliitto koki talousraamit ja valtion omaisuuden mahdollisen myymisen hankaliksi kysymyksiksi.

– Ei ole ollut mitään kupruja. Tämä on normaali neuvottelutilanne. Meillä on ollut tänään puheenjohtajapöydässä ilmiöryhmistä tulleet 20 kohtaa ratkaistavana ja kaikki on ratkaistu. Toivottavasti saamme perjantaina valmista, Rinne kertoi medialle iltapäivällä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson oli aiemmin iltapäivällä todennut, että neuvottelutulosta katsotaan kokonaisuutena.

– Niin me kaikki teemme, Rinne sanoi, kun häneltä kysyttiin Vasemmistoliiton suhtautumisesta tilanteeseen.

Neuvottelutuloksen katsominen kokonaisuutena tarkoittaa käytännössä sitä, että puolueet katsovat hallitusohjelmasta sitä, saavatko ne riittävästi omia tavoitteitaan läpi ja ettei vastenmielisiä asioita ole ohjelmassa liikaa.

Rinne ei kertonut neuvotteluiden sisällöstä konkreettisia yksityiskohtia edelleenkään, mutta oli edelleen toiveikas edistymisestä.

– Tiistai-iltana ilmiöryhmistä voi tulla puheenjohtajien pöytään valmiita papereita ja silloin puheenjohtajilla on paljon töitä, Rinne pohti.

MAINOS

Kommentoi

Vastuullinen talouspolitiikka ei lisää velkaa: sen tulevat sukupolvet joutuvat maksamaan. On älytöntä puhua tulevaisuuden investoinneista, jos nykyiset nuoret joutuvat sen maksajaksi.
Kreikka velkaantui juurikin siksi, että vasemmistopuolueet halusivat jakaa rahaa kaikille. Nyt eläkkeitä ja palkkoja on kutistettu ja iso osa Kreikkalaisista nuorista on vailla työtä. Eläkeläispariskunta kertoi HS:lle keväällä, että rahat eivät kreikkalaisilla riitä lämmitysöljyyn ja siksi sisätiloissakin pitää pukeutua talvella lämpimästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Solidiumin kannattaa myydä ainakin puolet osakesalkustaan. Nyt siitä saa vielä rahaa. Ensi vuonna arvo voi jo romahtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu lähes käsittämättömältä , että kepu on lähtemässä tämmöisen huu haa hallituksen takuumieheksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä tuskailikin sitä, miten vähän he ovat saaneet RKP:lta tukea esim. verolinjauksiinsa. Tämähän ei ketään toisaalta yllätä, sillä kynnysmattopuolueen halu hallitukseen on niin kova ettei se linjaa yhtään mitään.
Ei se Vaasan päivystyskään nyt niin tärkeä ole... heja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako Toimikuntaa tätäkin sirkustapyöritää, Verovarojen tuhlausta ja Herrojen kukkaron ylilihoittamista, puussako se Raha kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demaritkin törmäävät siihen tosi asiaan, että kommunistnen vasemmistoliitto ei voi mitenkään olla taloudessa heidän tai kenenkään muun kanssa samalla viivalla, koska vasemmistoliiton talousajattelu ei ole tästä maailmasta. Sillä ei ole mitään realistista toimintapohjaa, ainakaan niin, että heidän toimintatavallaan voitaisiin ylläpitää hyvinvointivaltiota.

Vasemmistoliitto itse ei varmasti tajua tätä muussa tapauksessa kuin silloin, jos joutuisivat kantamaan pääministerin tai valtiovarainministerin saklkua. Pray the god it will never happen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Li Andersson voi kävellä lopullisesti ulos neuvotteluista, Halla-ahon varamies voi korvata Li'in, koska hän ei ole yhteistyöhaluinen eikä -kykyinen. Suomi ja suomalaiset tahtovat hallituksen, ei "hallituksen kuvaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä rahat omaisuus jo'myyty metsä,metallia,kaivos,vanhustenhuolto ja kantaverkot Suomi 109.7 mrd velkaa ja velkaannumme 600000 tuhatta tunnissa...
2019 Eduskunta, Tasavallan presidentti ja Valtioneuvosto 0,4 mrd
Ulkoasiainministeriö 1,1 mrd
Oikeusministeriö 1,0 mrd
Sisäministeriö 1,5 mrd
Puolustusministeriö 3,1 mrd
Valtiovarainministeriö 17,5 mrd
Opetus- ja kulttuuriministeriö 6,4 mrd
Maa- ja metsätalousministeriö 2,6 mrd
Liikenne- ja viestintäministeriö 2,9 mrd
Työ- ja elinkeinoministeriö 2,5 mrd
Sosiaali- ja terveysministeriö 15,0 mrd
Ympäristöministeriö 0,2 mrd
Valtionvelan korot 1,2 mrd
Budjettitalouden menot yhteensä, mrd. euroa 55,5

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien hallitusneuvotteluihin osallistuvien puheenjohtajien täytyy ymmärtää yhteistyön ja konsensuksen merkitys. Yksi puolue ei voi sanella ehtoja. Sovittelua tarvitaan, siitä syntyy hyvä ratkaisu ja se sopii kaikille, myös äänestäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän sosiaalidemokraatit suunnitteleva myyvänsä? Katainen möi sähköverkot ja Sipilä 800 000€ arvosta Nesteen osakkeita. Näkyy olevan jokaisella hallituksella haluja myydä Suomen omaisuutta. Nuo valtion omaisuuden myynnit on järjettömiä tekoja. Se lämmittää vähän aikaa, mutta samalla leikataan jatkuvia tuloja. Nämä poliitikot pitäisi laittaa taloudelliseen vastuuseen tekemisistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Irtopisteiden keruuta vasemmistoliitolta, jos ja kun hyväksytäänkin valtion omaisuuden myyminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image