Kotimaa

Antti Rinne myönsi, että SDP:n kannatus voisi olla parempikin: "Työ jatkuu – hallitus on toiminut vasta viisi kuukautta"

Pääministeri Antti Rinne (sd.) haluisia ilmastonmuutoskeskusteluun vähemmän kierroksia ja syyllistävää sävyä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 7.11.2019 15:35
Aki Taponen

Puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan ihmiset äänestivät muutosta, mutta se ei ole heidän mielestään ollut riittävän ripeää.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoi torstaina eduskuntaryhmänsä kokoukseen saapuessaan, että SDP:n kannatuslukemat olisivat voineet olla parempiakin. Ylen tilaaman tuoreen mielipidemittauksen mukaan SDP:n kannatus oli pudonnut 13,9 prosenttiin, missä oli vähennystä kuukauden takaisesta 1,7 prosenttiyksikköä.

– Työ ihmisten turvallisuuden, työllisyyden ja toimeentulon puolesta jatkuu. Viedään asioita eteenpäin sillä tavalla kuin on sovittu.

Hän ei lähtenyt arvioimaan, mistä huono kannatuslukema johtuu.

– En lähde spekuloimaan. Galluppeja tulee ja menee.

Rinne muistutti, että hänen johtamansa hallitus on toiminut vasta viisi kuukautta.

– Meillä on hyvällä mallilla asioiden eteenpäin vieminen.

Perussuomalaisten kannatuksen huimaa nousua 23 prosenttiin Rinne kommentoi sanomalla, että monimutkaisiin asioihin ei ole yksinkertaisia ratkaisuja.

Kysymykseen, vaikuttaako sdp:n kannatuksen lasku hänen asemaansa puolueen puheenjohtajana, Rinne vastasi yksiselitteisesti, että ei.

– Meillä on puoluekokous keväällä.

Rinne kiisti myös, että Kelan tiistaisesta pääjohtajan valinnasta jäisi särö hallituspuolueiden välille. Kelan valtuuston kokouksessa keskusta onnistui opposition tuella estämään SDP:n ehdokkaan, Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Hanna Tainion valinnan tehtävään.

– Eduskunta päätti, Rinne viittasi siihen, että valinnan tekivät eduskunnan valitsemat Kelan valtuutetut.

"Rannalta tietysti huudetaan"

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoi, että kansalaiset äänestivät viime kevään vaaleissa muutoksen puolesta.

– Kaikkien tutkimuksen mukaan ne asiat, mitä on tehty terveydenhuollon, opetuksen panostusten ja työelämän osalta ovat sellaisia, mitä suomalaiset laajasti kannattavat. Mutta ilmeisesti muutos ei ole ollut vielä riittävän ripeää. Siitä odotetaan nopeampaa, mikä ilmeisesti tähän aikaan kuuluu.

Rönnholmin mukaan sdp:n pitää tehdä parhaansa hallituksen työssä ja pyrkiä menemään eteenpäin. Hän vertasi hallitusta kirkkoveneeseen, jota täytyy yhdessä soutaa.

– Rannalta tietysti huudetaan. Mutta sellaisenakin aikana, kun taivaalla on harmaita pilviä maailmantaloudessa tai kun tiedetään, että ilmastolle täytyy jotakin tehdä, asioitten täytyy mennä eteenpäin. Vastuullinen hallitus niitä hoitaa, mutta kestää aikansa.

Rönnholmin mukaan pitää tottua siihen, että muutokset puolueiden kannatuksessa ovat entistä suurempia lyhyessäkin ajassa.

– Sikäli ei ole tavatonta, että oppositio voi kannatustaan kasvattaa. Mutta jos on iso oppositiopuolue, se tuo myös vastuuta. Mielenkiinnolla odotan niitä konkreettisia toimenpiteitä, joilla esimerkiksi ilmastokriisiä ratkaistaan tai mitä työelämässä pitäisi tehdä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Kiitos Antti vappusatasesta.Suomessa on kõyhiä eläkkeläisiä,ketkä keravat pulloja roskiksesta ja seisovat leipäjonossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valheellisen vaalilupaukset pikkuhiljaa paljastuu ja se laskee valehtelijoiden kannatusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastoasiat, maahanmuuton tukeminen, rahan jakaminen takuueläkkeisiin, välillisten verojen nostaminen vei kannatuksen.
Työssä olevat ihmiset ja vuosikymmenien työhistorian tehneet eläkeläiset Rinne ja hallitus unohti.
Me maksamme tätä tukiviidakkojen ja etuisuuksien Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos yhtään lohduttaa niin muistelkaapa Sipilän hallituksen pakkolakeja, kikyä, lomaraha leikkauksia, sotea.. ei unohdu ihan heti. Yhdessä kok puolueen kanssa tietysti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilällä oli kuitenkin joku idea siitä mikä Suomen tilanne on ja mitä pitää tehdä. Andy Hillillä ei ole mitään ideaa mitä ja miksi jotain pitäisi tehdä. Pääasia, että otetaan lisää velkaa ja jaetaan rahaa kavereille. Siinä on taas oikeistolla putsaamista, kun tämä vasemmistohallitus on "tehtävänsä" suorittanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että viisi kuukautta? Tuntuu että olisivat olleet pidempään?! Noh, saahan sitä lyhyessäkin ajassa asiat päin peetä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nousen uudelleen leikkaan ja leikkaan, mistä minä leikkasn. Leikkaan hameita sitähän täsdä maassa tehdään. Puetasn ja leikataan. Nyt minua tunne kukaan. Olen Aave. Suomalainen 60 luvun aave. jes. Soittakaa medialle. Olen ....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta 5 kuukautta eli yli kolme vuotta jäljellä,on tämä sdpeen unhola.Keitä puolueita sdp vetää mukanaan syövereihin sen näyttää nämä 3,5 vuotta,tietenkin voihan laivan jättää niillä on oma nimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän hallituksen touhut herättää hieman ristiriitaisia tunteita. Pitäisikö toivoa isänmaan edun nimissä hallituksen pikaista kaatumista, vai pitäisikö toivoa tämän hulluuden jatkumista niin pitkään että perussuomalaisten kannatus ehtisi kasvaa niin suureksi, ettei Suomeen olisi mitään mahdollisuutta saada toimintakykyistä hallitusta ilman perussuomalaisia. Jälkimmäinen vaihtoehto takaisi perussuomalaisille suuren vaikutusvallan hallituksessa. Mutta toisaalta myös korjattavaa ehtisi syntyä paljon enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne unohtaa, että SDP:n kannatus voisi olla huonompikin. Siinä on vielä monta prosenttia löysää puolueelle, jonka pää on pensaassa ja ajatukset pilvissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse yhtään ihmetellä kannatuksen romahtamista, tuo ilmastomuutoshysteria maksatettaisiin juuri demareiden omilla äänestäjillä, tyhmiähän he olisivat elleivät äänestäisi jaloillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatuksiin pitää reagoida. Nytkin näyttö vahvistaa edellistä. Luottamus. Onko vai ei. Ei ole, se mitattiin juuri. Luovu hyvä mies ja tee hyvä teko. Myönnä, että epäonnistuit ja epäonnistut. Et ole johtaja tyyppiä. Hajoita hallitus. Lähde lomalle uudestaan ja siirry eläkkeelle hyvä mies. Aina löytyy uusi tilallesi, johan sinä tämän tiedät. Oletsie laihtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Suomen tarvii tehdä ilmaston eteen? Minusta meillä on erittäin hyvin ilmastoasiat maailman mittakaavassa. Miksi Suomen pitää maksaa kokoajan enemmän ja enemmän kehitysapua minkä määränpäästä ole edes takeita? Meillä on aika paljon köyhyydessä ja hädässä eläviä suomalaisiakin, eikä heille riitä resursseja. Miksi Suomen kansan tarvitsee maksaa lisää puoluetukia? Entä ministereiden avustajia? Edellisetkin pärjäsi vallan hyvin. Vai onko Antilla niin kova tahti että ei kerkeä itse tekemään? Ei minusta. Antti ei ole kuin roposia siirrellyt kansan taskusta toiseen ja setelirahat pistänyt omaan taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kannattanut Pääministerin Antti Rinteen nostaa "välittömästi" ! antaa VAPPU satanen kansalaisille , olis9i SDP:n kannatus nyt huippulukemissa.
Silti OMA -tasku oli tärkeämpi kuin että kansalle luvattu Wappu satanen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti on keksinyt antisammon, se on verokone, joka kuppaa viimeisetkin rahat Suomalaisten taskuista, ja tekee niistä vihersaippuaa, jolla pestään Suomen kaikki ilmasto- ja muut pahuudet putipuhtaiksi. Jäljelle jää vain kivikauteen vajonnut maa, ja sen luolissa asuvat asukit. Muiden maiden kansalaiset käyvät sitten luontoretkillä tutkimassa esihistoriallista elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla teoilla se ei voisi olla parempi, kaikki vaalilupaukset on petetty. Ei muuta saada aikaan kuin "ilmanaikaista" ilmasto kouhotusta ja kehitysyhteistyö rahojen nostoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti sanoi tämän päivän (7.11.2019) eduskunnan kyselytunnilla, että tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee.
Miksi hän itse kuitenkin muistelee aina edellisen hallituksen tekemisiä ja päätöksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset pettyivät valehteluun, siitä seurasi luottamuksen menetys ja tarve löytää puolua, jonka lupaukset ja teot kohtaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että saa 5 kuukaudessa puolueensa kannatuksen laskemaan noin paljon. Kyllä kansa muistaa hoitajalupauksen ja vappusatasen. Hoitajalupaus piti olla muutaman tunnin homma, nyt sitä siirrettiin muutama vuosi. Satanen kutistui kahteen kympiin. Taitaa olla oikein tyytyväisiä demarien äänestäjät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image