Kotimaa

Antti Kaikkonen tuu­le­tus­ko­kouk­sen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yk­si­mie­li­ses­ti

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen veti ryhmän tuuletuskokousta torstaina eduskunnassa.
Kotimaa 21.2.2019 16:23
Kirsi Turkki

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontui iltapäivällä puimaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin ehdokkuutta ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Ryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan esiin ei tullut syytä, miksi Berner ei voisi jatkaa ministerinä.

Kaikkonen kertoi ryhmäkokouksen jälkeen, että keskustan eduskuntaryhmä kävi asian huolellisesti läpi.

– Johtopäätöksemme on, että ministeri Berner jatkaa ministerintehtävissään. Ei ole tullut esiin syytä, miksi ei voisi jatkaa. Kansainvälinen pankkitehtävä alkaa 1.6 ja silloin ministerintehtävät ovat jo päättyneet. Jos eivät olisi päättyneet silloin, niin silloin viimeistään ministerintehtävä olisi syytä jättää. Ryhmä tukee ministeriä ja hänellä on tärkeitä tehtäviä jäljellä, kuten hankeyhtiöt rautateillä.

Kaikkonen huomatutti myös, että jos suomalaista naista kysytään merkittäviin kansainvälisiin tehtäviin, ei sitä välttämättä niin huonona pitäisi pitää.

Ministeri Berner sanoi ryhmäkokouksen jälkeen, että SEB:n kanssa sovittiin jo alun alkaen, että hän on käytettävissä vasta tämän hallituskauden jälkeen

– He ovat tarkentaneet sitä ja lähteneet siitä, että kausi alkaa 1. kesäkuuta. On sovittu, että päällekkäisiä tehtäviä ei olisi.

Bernerin mukaan hän ei ole puhunut huhtikuusta muuta kuin, että silloin on ensimmäinen SEB:n hallituksen kokous. Myöhemmin on kyllä ilmennyt, että pankin hallitus kokoontuu järjestäytymiskokoukseensa jo yhtiökokouspäivänä 26. maaliskuuta.

Berner vakuutti tehneensä juridisten arvioiden lisäksi myös yhteiskunnallisen arvion siitä, että voi jatkaa tehtävissään.

SEB on Ruotsin toiseksi suurin pankki Nordean jälkeen. Pankin suurin omistaja on Wallenbergien suvun sijoitusyhtiö Investor.

Keskustan ryhmälle Bernerin ehdokkuus SEB:n hallitukseen tuli täytenä yllätyksenä.

Liike-elämässä toiminut Berner valittiin 2015 keskustan kansanedustajaksi 9700 äänellä Uudenmaan vaalipiiristä. Hän nousi ensimmäisen kauden kansanedustajana suoraan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suosikkina liikenne- ja viestintäministeriksi. Berner ilmoitti heti kansanedustajaksi valintansa jälkeen, että hän on vain yhden kauden kansanedustaja.

Berner muistetaan liikenne- ja viestintäministerinä monista kiistellyistä uudistuksista, kuten taksilaista. Suomen väylien yhdistämisessä suureen liikenneverkkoyhtiöön hän epäonnistui.

MAINOS

Kommentoi

Tämä päätös pudottaa lisää kepun kannatusta 2% ainakin on kannatus matalampi, jää 13% tuntumaan.
Sipilä voi loikata kokoomukseen vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä perässähiihtäjiensä tuella vaiensi napisijat. Näin lähellä vaaleja puolueen on näytettävä yksimieliseltä ja yhteistoimintakykyiseltä, vaikka vaikeaa se varmasti oli. Vasta vaalitulos varsinkin, jos se on huono keskustan kannalta, mahdollistaa napisijoiden esiintulon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kaikkonen huomatutti myös, että jos suomalaista naista kysytään merkittäviin kansainvälisiin tehtäviin, ei sitä välttämättä niin huonona pitäisi pitää."

Nyt tästä tuli positiivinen ongelma. Hyvin menevät kaupaksi Suomen entiset ministerit pankkeihin. Jotakin hyötyä heistä täytyy olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikiassa olet TTV, ministerin paikka on vain ponnahdus korkeammalle rahapuussa. Mutta toivottavasti äänestyksessä näytetään, että kansa ei ole tyhmä, vaikka aina tulee näitä oman edun tavoittelijoita. EI keskustalle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvästi kepu, sillä ei teidän touhuissa ole ollut mitään järkeä. Ottakaa koko porukka PIKAINEN pesäero Sipilään ja Berneriin, niin ehkä jotain pelastuu ja pieni usko teihin palaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah, se on jo ihan sama mitä kustalaiset tukee sieltä opposition perimmäisestä nurkasta. Ottakaa nyt opiksenne pirulaiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä siinä mitään. Keskusta ottaa yksimielisesti vastaan veret seisauttavan vaalitappion.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on mennyt luottamus noihin poliitikoihin lopullisesti Sipilän hallituksen aikana. Jatkuvasti paljastuu kaikenlaista suhmurointia ja aivan selvää valehteluakin asioista pääministeriä myöten. Ja olen huomannut, että poliitikoilla näyttää muistikin pätkivän melko pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pernerin anne on paras ministeri !
Se olisi poistanut Autoveron,mutta Soini kaatoi koko esityksen !
Soini jonka Persut pääsi maamme toiseksi suurimmaksi puolueksi juuri autoveron poisto lupauksen ansiosta. (ja olisi päässyt suurimmaksi jos ei olisi alaknut sekoileen Abortin kieltämisen kanssa)
Persut (Persujen äänestäjät) heitti Soinin ulos kaikkien vaali lupausten pettämisen takia ,mutta siellä kukaan ei puhu Autoveron poistosta joten äänestetään Kokoomusta ! koska Kepu on Autoveron poistoa vastaan.
Kokoomus on ainoa puolue joka sitä kannattaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos autovero poistetaan se kyllä maksatetaan autoilijalla muuten. Ja silloin 100000 euron auton ostaja saa valtavan verohyödyn ja todellisia maksajia käyttömaksujen ja kilometriseurannan muodossa tulevat olemaan he jotka ajavat keskimääräistä halvemmilla autoilla. Ja mitä kalliimmalla pirssillä ajat sen enemmän hyödyt. Äänestä kokoomusta, et perussuomalaiselta kuulostakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä naulaa viimeiset naulat Kepun arkkuun ja siirtyy takaisin suhmuroimaan bisneksiään vaalitappion jälkeen.Röyhkeys on saavuttanut Sipilän aikana järkyttävät mittasuhteet ja ihmiset vetävät huhtikuussa omat johtopäätökset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan omat jorinat, eivät auta enää EK-vaaleissa. Äänestäjät näyttävät puolueen todellisen kannatuksen. Kyyti on kylmää ja ihan ansaitusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa ilmaisee kantansa huhtikuussa ja oppositio muistuttaa takuulla asiasta koko kevään. Tämäkin suhmurointi tulee todennäköisesti maksamaan kepuleille vaaleissa kymmeniätuhansia ääniä. On tämä röyhkeys mennyt aivan tolkuttomaksi, ministerin hommaa pidetään kuin jonkin johtokunnanpaikan korvikkeena ja ponnahduslautana korkeammalle rahapuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne teki sen taas. Berner on Sipilän erityisessä suojeluksessa ja keskustalaiset taas antavat Sipilän tehdä mitä huvittaa. Mistä seuraa automaattisesti, että Berner saa tehdä mitä ikinä huvittaa. Siis ihan aikuisten oikeasti, tämä on tosi omituista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image