Kotimaa

Ammattiliitto pöyristyi Vartiaisen ma­ta­la­palk­kaeh­do­tuk­ses­ta

Juhana Vartiainen tinkisi matalimmistakin palkoista. KUVA: Tapio Maikkola
Kotimaa 6.1.2013 14:58
STT

Palvelualojen ammattiliitto PAM on pöyristynyt Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajan Juhana Vartiaisen uusimmasta avauksesta.

Sunnuntaisuomalaisen haastatteleman Vartiaisen mukaan työllisyyttä tulisi kasvattaa lisäämällä matalapalkkatöitä ja jo olemassa olevista matalista palkoista pitäisi tinkiä.

PAMin varapuheenjohtaja Jaana Ylitalo sanoo alan työntekijöiden keskiansion olevan jo tällä hetkellä niin alhainen – noin 2 000 euroa kuukaudessa bruttona – että ostovoima alkaa olla miinuksen puolella.

Ylitalo uskoo Vartiaisen esittämän mallin vain lisäävän valtion menoja, koska työssäkäyvien köyhien ansioita pitäisi täydentää erilaisilla sosiaalituilla, eikä verotuloja olisi.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas on samoilla linjoilla.

– Kun strategia Suomessa tähän asti on ollut osaamiseen ja koulutukseen panostaminen ja se, että palkalla pitäisi tulla toimeen, niin tämä olisi iso kurssin muutos siihen nähden, Ilmakunnas pohtii.

– Todennäköisesti palkkaa pitäisi kuitenkin täydentää julkisilla tuilla, että sillä tulisi toimeen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Suomessa asuminen maksaa kolminkertaisesti sen mitä Ruotsissa tai Saksassa. Eipä ihme että Suomessa samaa palkkaa nauttiva on köyhä eikä talous kukoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi todellakin kiinnittää enemmän huomiota näihin korkeisiin ammattitaidottomiin johtajiin jotka istuvat ja nukkuvat palkitopalleillaan heitellen kaiken mailman tyhmyyksiä ilmaan . Ei ole ihmekkään kun maallamme menee huonosti kun tälläiset niitä hoitaa ja heitä muka asian tuntijoina kuullaan , paremminkin aasin tuntijoita .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Televisiossa oli keskustelu n.1 kk näistä samoista Vartiaisen ajatuksista, jossa hän oli esittänyt ikääntyvien työntekijöitten palkanalennusta! Keskustelussa kysyttiin myös kaikkien palkkaa hänen ylijohtajan palkka n.8500 €/kk, mitä muita tuloja hänellä on ei sanottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Vartiaisen päivätorkut työaikana ainakaan selvennä ajatuksenjuoksua. Voitaisiinko palkata tilalle joku asiansa osaava ihminen. Tyhjää tälle Vartiaiselle on palkkaa maksaa siitä, että kuukausittain latelee tyhmiä ehdotuksia lehdistölle. Toisaalta viran voisi tyhjänpäiväisenä lakkauttaa, koska se aiheuttaa vain närää kansalaisten keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Kaikki mikä aiheuttaa närää laiskistuneen kansan keskuudessa on väärin? Siinäpä haastetta kelle tahansa tässä ammattimaisten mielensäpahoittajien maassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä tuntuisi pahalta kun ennestäänkin kukaa ei arvosta työtä mitä teen(moni muukin) ja vielä palkka aika surkee, niin että sitte vielä ruoskitaa huonontamalla palkkoja.......toivon että joskus mut tästä palkitaan koska teen näitä "väli töitä" enkä ota valtiolta rahaa vastaan......hädässä on monet paikat (sairaalat yms. ja no toimistoissa muuten vaa tylsyyttään siivoojille valitetaan) jos ei siivooja saavu paikalle mutta jos pomo on sairas ei ole mitään hätään....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

varmaan olisi varapj.ylitalollakin aihetta katsoa peiliin miksi pamilaiseten palkka vain noin 2000 e/kk.kauppa-alal jos mikä voisi saada palkkansa nousemaan neuvotteluissa paljon muita aloja enemmän.mutta mutta sumasummarum ala aoikoinaan liian naisvoittoinen joten palkkaneuvotteluissa annettu liian herkästi periksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa Vartiaiselle tonni käteen joka kuun viimeinen päivä,niin kuinka kauan kehtaa ehottaa että matalapalkkaisiltakin osa palkasta pois!!!! Kehtaa ees ehottaa tommosta! Mun tonnista joka kuussa jää käteen jos viedään senttiäkään niin lopetan työt ja jään lapsen kans kotia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On helppoa olla iso herra ja sanoa että KÖYHÄT pitää saada vielä köyhemmäksi jotta sais isopalkkaiset lisää liksaa. Jos saisin enemmän porukkaa taakseni niin koko suomi menisi lakkoon paitsi rikkaat ja hyvinvoivat. Kaikki puhuu kyllä aina siihen sävyyn että hulluja uudistuksia tulee mutta kukaan ei oikesti tee mitään. Lähtekäämme Suomen kansa porukalla käymään isoja vastaan. Italiassa oli jonkun aikaa sitten sellainen mahti nimeltään mafia (kait vieläkin). Ei siellä kansan edustaja uskaltanut suuta avata ennen ku oli pomolta kysynyt. Eikö suomesta löytyisi köyhien mafian edustajaa jolla ei k**i nousisi päähän ja puolustaisi joskus köyhää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikähän tämän herra "kaikkitietävän" Vartiaisen oma palkka on? Ei mahda tietää yhtään miten vaikeaa on alle 2000 e/kk tuloilla pärjätä tänä päivänä. Eikö hyviä työttömyyslukuja tärkeämpää ole, että ihmiset tulevat oikeasti toimeen. Ja mistä näitä matalapalkkahommia oikein löytyy? Suurin osa sellaisista töistä on kokonaan ja lopullisesti kadonnut Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hänellä on akateeminen koulutus, hän on varmasti elänyt 5-6 vuotta noin 300 euron tuloilla. Siihen aikaan sekin taisi tosin olla enimmäkseen lainaa.

Eipä taida monella duunarilla olla kokemusta, kuinka sellaisesta selvitään.

Jos hän on hankkinut tutkijankoulutuksen, hän on varmaan sinnitellyt vielä muutaman vuoden noin 1000 euron apurahoilla. Sellaisesta Pamilaiset hyppisivät seinille.

Jos hän on tehnyt töitä tutkijana, hän on varmaan elänyt aika monta vuotta noin 2000 euron kuukausituloilla pätkäsuhteissa.

Mutta mistä minä tiedän, vaikka isä olisi maksanut. Kertokaa te "kaikkitietävät" ja kateelliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vartiaisen palkalla saisimme monta rajavartiaa palkattua olisi paljon järkevämpää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen johtajat ovat maansa tähän tilaan suhmuroineet kun lähtökohtana on aina ollut omien etujen turvaaminen. Parempi kuin Vartiainen ja EKn johtajat pitävät nyt suunsa kiinni. Maan hallitus se ei juurikaan kommentoi mitään mikä koskee kansalaisten hyvinvointia, nimittäin oman maan kansalaisten...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulun matalapalkka-alan työntekijöihin. Palkka noin 2150e kk bruttona, vaativa työ, korkea koulutus. Ei kannata ihmetellä miksi lastentarhanopettajista on pulaa!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä vuosisadalla tällainen johtaja elää saman se on kun palataan pilateriseen kaupankäyntiin tai kaikki rupeavat tuottamaanitswe ruokansa itse eli eletään luontaistaloudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työssä käymättömän köyhän tuloja sitä vasta pitääkin täydentää yhteiskunnan varoilla. Sataprosenttisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei haastettaisi yrityksiä tässä
talousjamassa vaikka hitusen laskemaan voittojaan kautta
linjan eli laskemaan hintoja niin ostovoima kasvais hieman.
Tai vaihtoehtoisesti nostettais pohjalukemissa olevia palkkoja.
Nämä palkka-alet kun valuisi vaan suoraan herrojen taskuun ja
ero köyhien ja rikkaitten välillä venyisi entisestään.

Mielestäni Lidl teki viksun tempun kun ei siirtänyt alv:n nousua
kuluttajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta työttömien "pakko"-työllistämisestä voi jokseenkin olla samaa mieltä. Liian moni työtön, tai pitkäaikaistyötön makaa tyhjän panttina kotonaan. Moni myös on jo siinä kunnossa, ettei oikeaan työhön edes pysty, haluamisesta puhumattakaan. Pystymättömät pitäisi saada eläkkeelle rumentamasta tilastoja ja olisivat näin poissa työllistymistä oikeasti haluavien tieltä. En todellakaan halua syyllistää ketään tahtomattaan työttömäksi joutunutta. Tänä päivänä liian moni on lomautuksen, tai irtisanomisen joutunut kohdallaan kokemaan. Siinä lienee tarpeeksi rangaistusta itse kullekin.
Mitä tulee tuohon palkka-aleen, niin sehän ajaa ihmiset siihen tilanteeseen, että yhdellä työllä ei enää tule toimeen. Samaan tulokseen ollaan tultu mm Saksassa. Jenkeissä tämä on ollut todellisuutta jo vuosikymmeniä.
Suuretsäästöt saataisiin aikaan, kunkeskityttäisiin tarkemmin näihin suuri palkkaisiin valtion elätteihin, jotka tällaisia lausuntoja jakavat sikamaisella palkallaan. Onkotodellakin niin, että nämä vartoaiset ovat niin erkaantuneet tästä mailmasta, etteivät näe, missä meidän tavallisten ihmisten kohdalla oikein mennään..!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnjohtajana arvostan esim. siistijän työn erittäin vaativaksi, jossa tarvitaan hyvää koulutusta, kokemusta ja ammattitaitoa. Palkka ammattisiivoojilla olisi oltava ammattimiesten luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

22:36
Analyysi: Ampumahiihdon MM-kisat olivat hyvää mainosta lajille – samaa ei voi sanoa maastohiihdon Pohjoismaiden-kiertueesta, jossa majoituttiin kasarmilla ja huollettiin suksia puutteellisissa tiloissa Tilaajille
22:21
Oulun Pyrinnön Taneli Ollila juhli painonnoston SM-kultaa Porissa – "Enemmänkin olisi mennyt, mutta oli turha riskeerata"
22:18
Jääkylmästi heittänyt Susijengi nousi tärkeään voittoon EM-karsinnoissa
22:15
Yllätysmestarin tuuletus – Kuivasjärven Auran Sonja Stång hämmästyi nuorten SM-hallikisoissa pika-aitojen täysosumastaan: "Olin ihan, että häh?" Tilaajille
21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
94
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
36
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
19
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
17
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin
16
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image