Kotimaa

Alman mittaus: Pe­rus­suo­ma­lai­set selvästi suosituin puolue

Kotimaa 19.6.2019 21:00
STT

Perussuomalaiset on selvästi suosituin puolue Alma Median uudessa puoluekannatusmittauksessa.

Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kannatus kipusi mittauksessa 20,1 prosenttiin. Puolue oli kärkikolmikosta ainoa, joka ylsi yli 20 prosentin kannatukseen ja kasvatti suosiotaan.

Toisena olevan kokoomuksen kannatus notkahti mittauksessa 17,2 prosenttiin ja SDP:n 16,2 prosenttiin.

Mittauksen toteutti Tietoykkönen 4.–14. kesäkuuta. Kyselyyn vastasi hieman yli 1  500 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on runsaat kaksi prosenttiyksikköä.

Perussuomalaiset oli suosituin puolue myös aiemmin tässä kuussa julkaistussa Ylen kannatusmittauksessa. Puolueen ero kilpailijoihinsa oli kuitenkin Alman mittauksessa selvästi suurempi.

Ylen mittauksessa perussuomalaisia kannatti 19,5 prosenttia. Toiseksi ylsi SDP 17,4 prosentin kannatuksella ja kolmanneksi kokoomus 16,7 prosentin kannatuksella.

Eduskuntavaaleissa perussuomalaisia äänesti 17,5 prosenttia kansalaisista

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Suomessa ei mikään puolue voi saavuttaa sellaista 15% - 20% pysyvää kannatustasoa olematta välillä hallituksessa vastuuta kantamassa. Pelkällä puolueohjelman kaunokirjoitusnumerolla ei pitkälle pötkitä.

Nykyiset perussuomalaiset ovat itse sulkeneet tiensä hallitukseen ärhäkkäällä käyttäytymisellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksipä muut puolueet yrittävät mollata, kun ovat niin kateellisia. Ai-ai että se kirvelee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisista ei vielä oikein tiedä mitä ovat. Kuplan päällä on mukava mennä mutta vasta vastuunottaminen puheista esim.hallitustyössä kertoo todellisen tilan puolueesta. Silloin joutuu todella näyttämään ja päättämään muistakin asioista kuin ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta. Valitettavasti kuplilla on tapana puhjeta.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on aivojesi pesu tehty. Oikein omia kommettejako, vai taitaa olla papukaijjan toitottamaa...
Lue PSn oma puolueohjelma. Siinä on todella järkeviä Suomea ja suomalaisia tulevia taloudellisia linjauksia ja täyttä asiaa alusta loppuun. Palaa sitten kommentoimaan, kun olet lukenut muutakin, kuin kohulehdistön otsikot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitin huonosti ja ymmärsit väärin. En moiti persujen ohjelmaa. Siellä on paljon hyvää mutta sitä halusin sanoa, että vasta kun se on käytännössä testattu tiedämme mikä se on. Hallitusvastuu olisi jo näyttänyt sen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole häpeä olla Suomalainen ja puolustaa Suomalaisia arvoja.
Minä arvostan Isänmaatani ja sitä mitä minä ja minun vanhempani, esi- isät ovat tehneet Suomen hyväksi.
En halua pahaa maahanmuuttajille,mutta se että Suomeen otettiin nuoria riskejä miehiä naisten ja lasten kustannuksella.
Sitä minä en voi hyväksyä.
Perussuomalaiset ovat vain tällä hetkellä ainut puolue joka arvostaa näitä asioita.
Niin kauan kun heitä pilkataan ja sorretaan muiden puolueiden ja heidän kannattajien taholta, heidän kannatuksensa tulee vain nousemaan.
Näin pieni maa ei voi olla maahanmuuttajien sulatusuuni,että tänne tullaan vain hyvän sosiaaliturvan myötä.
Asiat ovat vain tällähetkellä näin.
Perussuomalaisten kannatus tulee kasvamaan ja kuten ennen vaaleja lähes kaikki puolueet kuunteli tarkoin Halla-Ahon sanomia, mutta
Vaalien mentyä kaikki on taas ennallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten yritelmä omia isänmaallisuus herättää vain suurta myötähäpeää. Isänmaallinen suomalainen ei ihaile Putinia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisellä hallituksella alkaa puntti tutista, kun joutuvat kääntämään takkejaan ja perumaan lupauksiaan lähes päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö meidän sittenkin mennä Hjalliksen ehdottamaan jatkuvaan äänestykseen. Kolmen kuukauden välein joku "luotettava taho" - tarkoittaa lehtitalot- teettättää kyselyn ja sen perusteella valitaan kannatuksen mukaan edustajat. Olisi neljän vuoden pätkätyön sijaan vaara vain kolmen kuukauden pätkätyöstä. Pysyisi edustajat nöyrinä ja toimeliaina....eikä tarvitsisi kadehtia niitä suuria lainojakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen pitäisi pikaisesti säätää Eduskuntavaaleihin äänikynnys, niin välttyisimme yhdenasianliikkeiden diktatuurilta. Äänikynnys voisi olla 8%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennustan että perussuomalaisista tulee Suomen selvästi suurin puolue viimeistään ensi vaaleihin mennessä. Vuotoa tulee olemaan keskustasta, kokoomuksesta ja myöskin demareista. Syy nykyisen hallituksen vihervasemmistolainen linja ilmastopoliitinen huuhaa sekä naivi maahanmuuttopolitiikka. Kannatus tulee lähenteleen 30%:a. Seuraavalla hallituksella tulee tulee olemaan poliitinen täyskäännös edessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä kannatuksella Perussuomalaiset eivät vielä saa hallitusta kasaan. Vain vähemmistöhallituksen, mutta se kaatuisi ensimmäiseen äänestykseen.
Halla-aho harmitteli eduskuntavaalien jälkeen sitä, että Keskustan ja Kokoomuksen kanta ei ole muuttunut vuodesta 2017, jolloin puolueet antoivat potkut Perussuomalaisille hallituksesta. Ja jos Halla-aho ei tule kohti inhimillistä ihmiskohtelua, niin vasemmalta on turha odottaa apuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuleppa, tunnetko edustuksellisen demokratian olemuksen. Siihen kuuluu myös, että selkeästi vaalien voittaja lähtee muodostamaan hallitusta kuten Suomessa on ollut tapana. Jos on reilu voitto, kyllä se silloin kantaa aina paremmin, kuin 20 % kannatus. Jos näin ei tapahtuisi, tarkoittaisi se sitä, että muut puolueet eivät kunnioittaisi äänestäjien mielipidettä. Näinhän oli käydä Ruotsissa ja lähellä olivat uudet vaalit. Mitä luulet, että kun tulee uudet vaalit, että onko se pienille puolueille hyväksi, vai isommille parhaaksi.

Mikähän se inhimillinen ihmiskohtelu on, kun kaikki puolueet ovat tulleet persujen linjoille maahanmuuttajien kanssa viime vuosina. Mistä se asia nyt vielä kiikastaa. Pitää muistaa, että tässä on vielä takana selkeästi puolueiden taktikointia, he tällä tavalla yrittävät leimata persujen sanomaa ja mitätöidä puoluetta. Tätähän se on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalien voittaja lähtee ensimmäisenä hallitustunnustelijaksi, ei todellakaan muodostamaan hallitusta.

Vasta jos hallitustunnustelu näyttää mahdollisuuden enemmistöhallituksen muodostamiseksi, niin alkaa hallitusneuvottelut. Nekään eivät välttämättä johda hallituksen muodostamiseen jos yhteisymmärrykseen ei päästä. Suomessa hallituksen on nautittava eduskunnan enemmistön luottamusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä samaa mantraa persut hokevat joka vaalien jälkeen.. Alkaa jo kyllästyttämään. Tuo persujen kannatus kertoo kai siitä, että meillä on paljon ihmisiä, joilla ei mene kovin hyvin ja persut on valehtelullaan vakuuttanut heidät siitä, että se on maahanmuuttajien syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mikään puolue Suomessa vastusta ihmisten maahanmuuttoa. Perussuomalaiset ovat aivan selvästi ilmaisseet vastustavansa haitallista (sosiaalituilla elävien ja huoltosuhdetta entisestään heikentävien) maahanmuuttoa, ei tänne tulevia koulutettuja työntekijöitä, joista meillä on pula. Asioita tahallaan sotketaan koskemaan kaikkia muualta tulevia, myös mediassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten populistinen agenda laimenee taas nopeasti ja heitä äänestäneet passivoituu ellei uutta keksitä. Tällä hetkellä tärkein propagandavaltti on Rinteen hallituksen feministinen viherideologia sekä ilmastoöyhötys, joita ns. kansa syvästi inhoaa, erityisesti syrjäseuduilla.

Keskustan kannatus syöksynee alle 10%:n, jos he ovat mukana toteuttamassa mainostettuja haittaveroja ja kasvattamassa hiilinieluja. Nämä molemmat asiat syövät erityisesti maaseudun elinvoimaa.

P.S. Alkiolainen, talonpoikaisiin juuriin nojaava äänestäjäkunta on kutistunut jo niin pieneksi, että paluuta maalaisliittolaisille juurille ei keskustalla oikeastaan enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivossa ja vihassa on hyvä elää. Fakta kuitenkin on että Perussuomalaiset on ainoa suomalainen puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image