Kotimaa

Alma Media: Korhonen sai potkut valehtelun takia

Johanna Korhosen ura Lapin Kansan päätoimittajana päättyi, ennen kuin ehti alkaakaan.
Kotimaa 1.10.2008 13:39 | Päivitetty 1.10.2008 19:41
Kaleva, STT
Alma Median mukaan Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen erotettiin epärehellisyyden takia. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Korhonen valehteli useaan otteeseen valintaprosessin aikana.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoo MTV3:n uutisille, että Korhonen valehteli työhaastattelussa puolisonsa poliittisen aktiivisuuden. Korhosen puoliso on kuntavaaliehdokkaana Vantaalla.

Alma Median mukaan päätoimittajan tehtävään ei voida valita henkilöä, jonka toimintatapoihin ei kuulu rehellisyys.

Korhosen työsuhde purettiin yllättäen ennen kuin hän ehti aloittaa tehtävässään. Korhosen mukaan syynä potkuihin on hänen perhemuotonsa. Korhonen elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa.

Korhonen kiistää valehdelleensa työhaastattelussa puolisonsa kuntavaaliehdokkuudesta. Hänen mukaansa työhaastattelussa ei edes kysytty, onko hänen puolisonsa ollut poliittisesti aktiivinen tai kuuluuko hän johonkin ryhmään.

Korhosen mukaan kaikilla osapuolilla oli haastattelussa kristallinkirkas käsitys siitä, että sitoutumattoman lehden päätoimittaja ja hänen perheensä ei voi olla poliittisesti aktiivinen.

Korhonen kertoo, että hänen puolisonsa oli lupautunut kunnallisvaaliehdokkaaksi Vantaalla jo keväällä. Kun Lapin Kansan työpaikka varmistui, ehdokkuutta ei voinut enää perua. Tuolloin Korhosen puoliso päätti jättää vaalikampanjoinnin sikseen ja jäädä passiiviseksi ehdokkaaksi.

Korhonen: Minut yritettiin maksaa hiljaiseksi

Korhonen pitää Alma Median toimintaa lainvastaisena ja aikoo viedä asian Helsingin käräjäoikeuteen.

Korhonen kertoo MTV3:lle, että Alma Media tarjosi hänelle sataatuhatta euroa, jos hän vaikenisi julkisuudessa potkujen syistä.

Korhosen piti aloittaa Lapin Kansan päätoimittajana loka-marraskuun vaihteessa. Hänet valittiin lehden päätoimittajaksi syyskuun alussa.

Yhtiö aloittaa heti uuden päätoimittajan etsinnän.

Lapin Kansan toimitusjohtaja Matti Ilmivalta kertoi Kalevalle, ettei voi kommentoida asiaa.

Pohjolan Sanomien päätoimittajan puoliso kunnallispoliitikko

Alman toimitusjohtaja Telanne kertoi MTV3:n haastattelussa konsernin edellyttävän maakuntalehtien päätoimittajen lähiomaisilta poliittista sitoutumattomuutta.

Helsingin Sanomat kertoo, että Alma Median omistaman Pohjolan Sanomien päätoimittajan Heikki Lääkkölän puoliso Päivi Koskenranta toimi vuosina 2000--2004 Kemin kunnanvaltuustossa ja on yhä keskustan edustajana kunnan teknisessä lautakunnassa ja kuuluu keskustan Kemin kunnallisjärjestön johtokuntaan.

Telanne kertoo Helsingin Sanomille, ettei ole ollut tietoinen Pohjolan Sanomien päätoimittajan vaimon poliittisesta aktiivisuudesta. Se ei kuitenkaan hänen mukaansa vaikuta Korhosen tapaukseen.

"Kyse on siitä, että hän valehteli työhaastattelussa", Telanne sanoo lehden haastattelussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (100)

Eipä ole pahimpia työpaikkakiusaamisen muotoja tuo nyt tapahtunut. Eräässäkin suuressa maakuntalehdessä omistaja/kustantaja on sensorttinen henkinen pahoinpitelijä, ettei mitään rajaa. Mutta mitäs teet? Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Lapissa pelätään tilausmäärien laskua, kun kaikki äärikiihkouskonnolliset olisivat todnäk. irtisanoneet tilauksensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on Alma Medialle erittäin huono asia, kysymyksessä on vähemmistö jonka silmille ei hypitä. Jos Korhosen väitteet pitävät paikkansa niin tästä tulee vuosisadan tasa-arvo taistelu. Alma-median kannattaisi harkita johdon erottamista ja Korhosen uudelleen palkkaamista. Muuten voi käydä niin että kohta ei ole koko Alma Mediaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ei se ole luonnollista olla samaa sukupuolta olevan kanssa, miettikää nyt asiaa eläinkunnankin kannalta? " Hassua, moni ystäväni on sinkku eivätkä halua lapsia. Pitäisikö heidät hirttää? Miettikää asiaa nyt eläinkunnankin kannalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan eka kerran piti tulla katsomaan, mitä lappilaiset reagoivat laittomaan irtisanomiseen ja tämän vuoden parhaaseen "puhallukseen". Telanteen selvitys on kuin Ilkka Kanervan selvitys kännykkäfarsistaan. Korhonen, voit pyytää uudessa paikassasi tuplapalkan. Nyt sinut tunnetaan ja osaat tehdä loistavaa journalismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin ei liity lappilaisiin? Kaikki tietää, että Lapissa ollaan ahdasmielisiä, ja että Korhosen valinta on jo nyt vähentänyt tilauksia. Liiketaloudellisesti tietysti kestävä argumentti, mutta laiton mikä laiton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös Tarja Gronberg vasta peräänkuuluttanut, että nyt on oikea aika kartoittaa työpaikoilla niiden työntekijöiden sukupuolijakaumaa, seksuaalista suuntautumista, poliittista taustaa, etnistä alkuperää jne. Kaikkien noiden em. asioiden kartoittaminen on kait lainavastaista vaikka tätä tuo ei kansanedustaja ministeri ehdottikin. Nyt sitten lapissa on tuota neuvoa noudatettu ja kauhea poru etenkin vasureilla ja taistol...anteeksi vihreillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iltalehti ei jostai syystä edes uutisoi asiaa? Vai onko jossain piilossa. Laittakaa linkki jos löydätte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se kuitenkin ole että päätoimittaja on lukijoille kasvoton henkilö ,jotenkin ymmärrän lesbot muuta homoja en sitten ollenkaan. Lesboudessa on jotakin eroottista mut homo on venäläinen poliisi OMOH Lukee ainakin selässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän näissäpiireissä oikeutta ees tunneta, valehdellaan sen keritään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En muuten tiedä tämän jupakan syntyjä syviä, mutta siitä olen varma, että jos joku työhönottohaastattelussa valehtelee tai salaa jotakin, niin silloin potkut ovat ainoa oikea ratkaisu. Täytyy olla täysi luottamus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, lehtinen, olet kyllä ollut aina väärässä, ihan oikealla se lk on ollut aina. Kunnon kepulaiset ovat hampaita kirskutellen joutuneet lukemaan sitä, kun siinä on ollut enemmän pohjoisia asioita kuin ps:ssa. Ja muuten, lapin ihmiset eivät Korhosta valinneet, eivät myöskään pois potkineet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kova pettymys esimiehelle jos huomaa, ettei taida ollakaan mahiksia alaisensa suhteen. Olisikohan tässä sellaisesta kysymys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei homppeleita ole lapisa kuin komerosa ja kun kurkistaa sieltä niin viedään saunan taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tarjottiin 100 000 vaikenemisesta, huh huh. Ei tarvinne sen suuremmin todistella Alma Median epärehellisyyttä. Olisikohan Kai Talanteella vielä selittelemistä vai olisiko kerralla potkut parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (100)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
44
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image