Kotimaa

Alma-gallup: Pe­rus­suo­ma­lai­set jatkaa piik­ki­pai­kal­la, suurin muutos SDP:n kannatuksen kasvu

Antti Rinteen johtama SDP kohensi kannatustaan tuoreessa gallupissa. Arkistokuva. KUVA: PEKKA SIPOLA / EPA
Kotimaa 10.10.2019 22:12
STT

Perussuomalaiset on yhä suosituin puolue, kertoo Alman mielipidemittaus. Sitä äänestäisi nyt 20,4 prosenttia vastaajista. Nousua kesäkuun mittauksesta oli 0,3 prosenttiyksikköä.

Kakkossijan jakavat pääministeripuolue SDP ja oppositiopuolue kokoomus 17,2 prosentin kannatuksella. Alma-gallupin suurin muutos koskee SDP:n kannatusta, joka on kasvanut kesäkuusta prosenttiyksikön verran. Kokoomuksen kannatus oli sama kuin viime kerralla.

Seuraavana oli vihreät 13,2 prosentin kannatuslukemalla, missä on laskua 0,4 prosenttiyksikköä.

Keskustaa kannatti nyt 12,5 prosenttia vastaajista, missä on puolen prosenttiyksikön pudotus kesäkuusta.

Vasemmistoliiton kannatus oli 7,7, RKP:n 4,2, kristillisdemokraattien 3,2 ja Liike Nytin 1,6 prosenttia.

Mielipidemittauksen toteutti Tietoykkönen. Haastatteluja tehtiin 17.9.–8.10. Haastatelluista 1  500:sta puoluekantansa ilmoitti reilut 1  200 ihmistä. Virhemarginaali on kaikkien vastaajien osalta 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kannatusarvio-osiossa suurimman puolueen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Työntekijöitten massiiviset irtisanomiset nostaa SDP piikki paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatusluvut vaihtelevat. Se on luonnollista. Jos tulee jokin osalle ihmisiä myönteinen aisia julkisuuteen niin kannatus hieman nousee. Oppositiossa yleensä kannatus nousee kuten PS:llä. Keskustalle kävi huonosti edellisissä vaaleissa. Kokoomus menee omien rahaihmisten kannattelemana. PS tulee romahtamaan myös kun se uskaltaa ottaa vastuunkantamisen. Ns pienpuolueiden kannatus tulee olemaan vakio 5-8%. Vihreät ovat ilmastonmuutoksen trendipuoluita mutta... Niin.. en tiedä!! Tällainen monipuoluejärjestelmä on demokratian kannalta hyvä mutta päätöksenteon kannalta huono koska puoluekenttä on niin sirpaloitunut..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun persujen kannatus nousi se oli almamediassa virhemarginaalin syytä. Nyt sama nousu demareiden kohdalla on mahtavaa ja ihanaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun otetaan huomioon ne uudistukset, jotka Rinteen hallitus on tehnyt monilla eri rintamilla ja huomioidaan myös ennakoitavissa olevissa huomattava työllisyysasteen nousu ynnä arvovallan kasvu EU:n sisällä Rinteen ja Tuppuraisen ansiosta, ei voi muuta kuin hämmästellä sitä, ettei SDP:n kannatus ole vielä tuon korkeammalla, odotan SDP:n lukemaksi seuraavassa gallupissa 25%. Viimeistään silloin, kun ne 4000 hoitajaa ja 100 lääkäriä on saatu, tajuaa Rinteen mestarillisuuden myöskin provinssin väki, gallup-ääniä sataa ylitsevuotavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä näillä hutkimuksilla ole oikeasti mitään väliä. Kuntakohtaiset kannatusluvut eivät ole mihinkään muuttuneet ja Keskustaenemmistöisiä paikkakuntia on edelleen eniten Suomessa. Muilla ei ole mitään sijaa siinä. Muutama valtion tulonsiirroilla asukkaansa elättävä paikka, kuten Vihreitten hallitsema ja kivihiilellä lämmitettävä Helsinki taas eivät äänestä Keskustaa, koska pelkäävät oikeita töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän valtion omaisuutta nyky hallitys tulee myymään,edellinen hallitus jossa sdp sekä vihreat olivat myytiin Caruna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Carunan myytiin Kataisen hallituksen aikana 2013, jolloin omistajaohjauksesta vastaava ministeri oli Pekka Haavisto (vihr.) ja sitä kannattivat myös silloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliittisen muistin pituus riippuu puoluekannasta, joskus se on niin lyhyt, että panee epäilemään Alzheimer-epidemiaa - semminkin kun viime aikoina käsitys Alzheimerista infektiotautina on saanut lisää kannatusta. Valikoiko infektio uhrinsa puoluekannan mukaisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarpeettomia joka viikko näitä tehdä ja eri otannoilla. En ole koskaan vastannut moisiin gallubeihin. eihän gallubit voi olla mitään sellaista, joka vaatisi joka viikkoisen uutisoinnin. Ihmisten mielet ei lyhyessä ajassa muutu. Ainut media luo näyttävän otsikon jostakin niin sitten tehdään gallub ja siin se sitten on. En luota näihin viihdeuutisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usko alkaa mennä suomalaisen kykyyn ajatella itsenäisesti. Ollaanko me oikeasti näin manipuloitavissa? Eikä faktoista tarvitse enää välittää mitään? Tai voi nähtävästi luoda "faktoja" omien mielipiteidensä tueksi. Toivoisi, että kriittisen ajattelun harjoitteleminen tulisi osaksi kaikkea opetusta, sillä ilman sitä voi ihmisille näköjään syöttää mitä tahansa. Kriittinen ajattelu ei siis tarkoita kritiikkiä jotakin kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kannatus tulee ainoan suomalaisia puolustavan puoleen osalta vielä nousemaan reilusti. Kyllä suomalaistet tietää, että PerusSuomalaiset on se ainoa oikea puolue jolla Suomi pidetään kunnossa ja suomalaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Persut alkaa jo pikkuhiljaa väläyttämään tuota mainostettua osaamista. Kannatusta ja valtaa jo on niiden tekemiseen. Niin ja vinkkinä että demokratiassa päätöksenteko on yhteistyötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä demokraattisessa hallituksessa sitten istuu alle 10% kannatuksella olevia puolueita. Ei ainakaan kannatuksen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei ole yksipuoluejärjestelmää, joten hallitus rakennetaan toimivan yhteistyön pohjalle. Jotkut kommentoijat eivät sitä näytä miillään ymmärtävän. Tämä asia on opittu jo siellä peruskopulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli yhteistyö menee demokratian edelle. Jos kansaa kuunneltaisin niin hallituksen muodostaa ne suurimmat puolueet, joiden kannatus on yhteensä yli 50%. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen hallitus on kyllä täysi vitsi marginaalipuolueineen! Milloinkahan sieltä alkaa näkymään niitä välähdyksiä mainitsemastasi osaamisesta? Aika hiljaista ollut. En pidätä hengitystä sitä odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perussuomalaiset on ainoa vaihtoehto, niin ei hyvältä näytä tulevaisuus. Miksi mediassa yritetään jatkuvasti myydä ajatusta Suomen kunnossa pitämisestä? Mitään meille kaikille yhteistä Suomea ei ole ollut eikä tule olemaan. Kaikilla on on oma etunsa ajettavana ja siitä syntyvät eturistiriidat, joita voidaan yrittää sovitella. Nykyään työelämässä ja talouspolitiikassa pääoman ja työnantajien etu on ykkösijalla. Tähän perussuomalaisten vastaus on maahanmuuton rajoittaminen. Ympäristön tila ja lämpötilan nousu aiheuttaa huolta; tähän perussuomalaisten vastaus on ettei tarvitse huolehtia, mutta maahanmuuttoa pitää rajoittaa. Eikö perussuomalaisilla sitten ole kuin yksi poliittinen kanta? On toki toinenkin, EU on paha. Kyllä noin hyvälle porukalle kannattaa jo kannatusta antaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisilla on paljonkin erinomaisia kantoja ja hyviä asioita Suomen kuntoon saattamiseksi, mutta te vasemmistolaiset ette vaan ymmärrä sellaista, kuin suomalaisten hyvinvointi ja siksi aiheet ovat teille utopiaa.
Tulevaisuus näyttää paremmalta mitä voisit uskoakaan ja siihen on syynä Perussuomalaiset jotka tkevät Suomesta jälleen hyvinvointi Suomen. Sinunkin tulevaisuus on turvattu ja siitä voit kiittää vain Perussuomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

0:07
Kreikka järjesti myöhäisillan ottelussa yllätyksen – voitto Liechtensteinista riittää Suomelle EM-kisapaikkaan
15.10.
Kun yksi meni sisään, Teemu Pukki päätti tehdä toisen maalin samalla tavalla – Huuhkajat on nyt voiton päässä EM-kisapaikasta Tilaajille
15.10.
Mika Nurmela hehkui tyytyväisyyttä Huuhkajien voiton jälkeen, mutta kiisti tuhonneensa päävalmentaja Kanervan lippalakin
15.10.
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
15.10.
Oulun Kiviniemeen tulee pätkä uutta raidetta, jota pitkin malmijunat ajavat Kainuusta suoraan etelään – Heikkilänkankaalle rakennetaan kilometrin pituinen sivuraide
15.10.
Kärppien ja Skellefteån kohtaaminen ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa – katso kuvia ottelusta
15.10.
Säveltäjäkonkari Kaj Chydenius: "Jos teen sata laulua, ja niistä vaikkapa neljä ovat hyviä, loput 96 huonoa eivät haittaa tippaakaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image