Kotimaa

Al Holista jää tahra nuhteettomaan Haavistoon – ris­ti­rii­tai­set lausunnot vaikeuttavat tilannetta

Kotimaa 14.1.2020 16:00
Kirsi Turkki
Kirsi Turkki. KUVA: Joel Maisalmi

Pekka Haaviston (vihr.) nuhteettomaan julkiseen kuvaa jää ikävä tahra, kun perustuslakivaliokunta tutkii hänen virkatoimiensa laillisuutta al Holin kotiuttamispäätöksissä. Tilanne vaikeutui tiistaina, kun valiokunnan kuultava olleiden Haaviston ja konsulipäällikkö Pasi Tuomisen lausunnoissa ilmeni ristiriitoja, ja valiokunta joutuu pyytämään lisäselvityksiä ulkoministeriöstä.

Joulukuussa alkanut tutkinta jatkuu pitkään kevääseen ja Haaviston kannalta ikävä asia pysyy julkisuudessa. Se oli osaltaan myös opposition kansanedustajien tarkoitus, kun he tekivät Haaviston toimista muistutuksen perustuslakivaliokunnalle.

Haaviston ansiolista politiikassa on pitkä. Viime keväänä hän oli kyselyjen suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Vihreät oli Haaviston johdolla eniten kannatustaan lisännyt puolue huhtikuun eduskuntavaaleissa. Haavisto oli Alma Median syksyn kyselyssä ylivoimainen suosikki Sauli Niinistön seuraajaksi tasavallan presidenttinä.

Nyt vihreät menettää Ylen mittauksen mukaan kannatustaan ja suosiota syö Haavistoa ympäröivä al Hol -kohu. Haavisto selvinnee kohusta hallituspuolueiden tuella, mutta hänen uraansa ja mahdollisuuksiinsa vuoden 2024 presidenttipelissä Al hol -tutkinta hankaloittaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Haavisto ei presidenttipelissä olisi muutenkaan mukana.
Itsekin äänestin Haavistoa kun oli Saulia vastassa, koska en halunnut kokoomuslaista Niinistöä pressaksi.
Näin jälkeenpäin ajatellen... -olinpa aika hölmö ;)
Luulen, että monet muutkin äänestivät Haavistoa ikäänkuin protestiksi Niinistöä vastaan.
Aika näyttää minkälaisia pressa ehdokkaita tulee vaihtoehdoiksi, mutta arvelen, että Haavisto ei kuitenkaan loppupeleissä ole mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtäkää nyt se Haavisto syrjään politiikasta ennenkuin isompia vaurioita saa aikaiseksi yhteikunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Haavisto on yrittänyt pakottaa konsulipäällikkö Pasi Tuomisen
toimimaan vastoin lakia ja tämän kieltäydyttyä rikkomasta
lakia Haavisto on siirtänyt Tuomiston syrjään, niin kyllä asialla
pitäisi seurauksia olla. Emme elä Yhdysvalloissa, jossa republikaanit
sallivat Trumpille vaikka mitä, eikä Yhdysvaltain suuntaan saisi Suomessa mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä että Haaavisto saa touhuta Suomessa niinkuin Trump.Mistään ei seuraa mitään,pääsee kuin koira veräjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei korppi korpin silmää noki, perustuslakivaliokunta on vitsi. Suomeen tarvitaan perustuslakituomioistuin, niin kuin muissakin demokraattisissa maissa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsensä sivistyneistöksi kohottaneen silakkaparven äänet Caruna-Pekka varmasti kerää. Vaan yksikään tolkun ihminen, eli valtaosa suomalaisista puoluekantaan katsomatta ei moista kekkulia äänestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luksus-uskomukset ovat usein virheellisiä, jopa pähkähulluja käsityksiä, joiden kielteiset seuraukset eivät kohdistu yläluokkaan itseensä. Näin väittää psykologian tohtorikoulutettava Rob Henderson kirjoituksessaan New York Postissa.

Trendikkäät tavarat menevät nopeasti pois muodista Yläluokat ovat kuitenkin löytäneet ratkaisun tähän ongelmaan: luksususkomukset. Nämä ovat ajatuksia ja mielipiteitä, jotka antavat rikkaille korkean statuksen pienillä kustannuksilla, samalla kun ne vaativat veronsa alemmilta luokilta. Heidän uskomuksensa vuorostaan tuottaa todellisia, haitallisia seurauksia huono-osaisille ihmisille, mikä entisestään syventää kuilua yhteiskuntaluokkien välillä.

Hendersonin mukaan yläluokka omaksuu luksusajatuksia kuten se aiemmin pukeutui muotivaatteisiin – erottautuakseen alemmista yhteiskuntaluokista, kerrotaan toisaalla.

Hesarissa kerrotaan, että Silakkaliikkeen takana on parinkymmenen aktivistin joukko. Heistä moni on tietotekniikan ja viestinnän ammattilaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

persujen pönkkäpuolue kokoomuksen"sivistyneet" yrittää loata Haaviston mainetta ja kannatusta tulevia Presidentivaaleja varten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahra jää kokoomukseen, eikä niinkään valitettavasti, entinen ryhtipuolue käyttäytyy kuin kiukutteleva lapsi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päällikkövirkamies ei varmaan tykkää, jos ylhäältä annetaan toisenlaisia ohjeita kuin edellisen hallituksen aikana. Että joku oikeasti tietää, että on muitakin tapoja toimia. Mutta se, että on vain yksi tapa ajatella ja se on kansliapäällikön tapa, on kummallista. Ihan kuin olisi menossa lokakiristyskampanja pienten lasten kustannuksella. Jos kerta on jo kesästä asti pohdittu lasten tuontia, ei se yhtään auta asiaa, jos sitä lähdetään revittämään palstoilla. Kyllä tämä on ajojahti. Olisiko syynä joku homofobia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ilmeisimmin nuhteettomuus on toimittajan näkemys, tai sitten tämä on käyttänyt epäluotettavaa tietolähdettä. Odotin päivitystä jossa tieto korjataan, turhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ootko vajaa?? Eihän se mene mihinkään valtakunnaoikeuteen tuollainen,,Ja eduskunta jos äänestää niin hallituksella on enemmistö ja eihän se nyt tuollasen takia lähe erottaan ketään,,jatka unias persupoju..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että tällainen asia tuli esille nyt. MInä luulen, että pressamahkut meni tässä viimesitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ihminen luulee itsestään että on niin pätevä, kokenut, suosittu jne. niin voi tehdä ja käyttäytyä niin kuin haluaa. Tuonkaltainen ajattelutapa on toisia aliarvioiva. Ei kannattais langeta alkeelliseen asiaan ministerinkääääään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Haavisto nojautunut omaan kokemukseen niin että tuli sokeaksi ja menetti harkintakyvyn sillä perusteella että hän on ollut suosittu joissain piireissä ja hän voi tehdä kuinka haluaa ulkoministerinä. Sitten kuitenkin lankeaa omaan ansaan. Ei tarvi hyväksyä työpaikoilla ylilyöntejä ministereiltäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

10:51
ELY-keskus rahoitti hankkeita Pohjois-Suomessa reilulla 28 miljoonalla – Pohjois-Pohjanmaalla rahoituksen määrä laski huomattavasti
10:24
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa
10:14
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli kahdeksaankymmeneen – Aasian pörssit ja matkailuosakkeet laskivat
9:36
Aurinko innosti Nallikarin edustalla ja muuallakin jäällä - lukijat kuvasivat valoisten pakkaspäivien touhuja
9:15
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
9:09
NBA-koripallotähti Kobe Bryantin ja hänen tyttärensä kuolemaa on surtu ympäri maailman – tämä helikopteriturmasta tiedetään
9:00
Auton lämmitysjohdosta lähtenyt palo tuhosi henkilöauton ja uhkasi sytyttää katoksen Muhoksella
48
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
40
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
9
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
8
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
6
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Keihäsmatkat-sarja on humalainen pätkä suomalaista matkailuhistoriaa – ensin ollaan kivassa kännissä ja sitten iskee krapula

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Minulla on omakotitalossani jopa kaksi vessaa. Voin ihan huvikseni käydä kummassa vaan sen mukaan miten huvittaa. En ymm... Lue lisää...
Äly hoi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image