Kotimaa

Aktiivimallin kumoamista vaativa kan­sa­lais­aloi­te luovutettiin eduskuntaan - mielenosoitus eduskunnan portailla jäi pieneksi

Kotimaa 9.3.2018 1:35 | Päivitetty 9.3.2018 15:54
STT

Kansalaisaloite aktiivimallin kumoamisesta on luovutettu eduskunnan puhemiehelle. Aloitteen allekirjoitti yli 140 000 ihmistä, ja sen luovuttivat aloitteen vireille panija Martin-Eric Racine ja Minna Koponen.

Samassa yhteydessä eduskunnan portaille kokoontui joitakin kymmeniä ihmisiä osoittamaan mieltään aktiivimallia vastaan.

Aktiivimallissa työttömyyskorvausta leikataan, jos työtön ei kolmen kuukauden aikana ole tehnyt vähintään 18 tuntia palkkatyötä, tienannut yrittäjänä 241:tä euroa tai osallistunut työllistymispalveluihin viitenä päivänä. Jos työtön ei täytä ehtoja, työttömyysetuus heikkenee 4,65 prosenttia 65 maksupäivän ajaksi.

Kansalaisaloite vaatii lain kumoamista välittömästi. Aloitteen perusteluissa lukee, että koska työnhakija ei päätä rekrytointiprosessin tuloksista, on kohtuutonta rangaista tätä siitä, ettei tule valituksi tehtävään. Sama pätee aloitteen mukaan TE-toimiston tarjoamien palveluiden saatavuuteen ja siihen, valitaanko hakija palveluihin.

Arvostelua eri suunnista

Aktiivimallia vastustava mielenosoitus ei ollut ensimmäinen laatuaan. Palkansaajien keskusjärjestö SAK järjesti helmikuun alussa Helsingissä mielenosoituksen, jonka rajuimmissa banderolleissa vaadittiin Suomeen yleislakkoa ja kutsuttiin mielenosoitusta vallankumouksen lähtölaskennaksi. Mielenosoitukseen matkusti bussilasteittain väkeä eri puolilta maata.

Lakkopäivänä eri aloilla järjestettiin myös hallitusta vastustavia poliittisia lakkoja, jotka pysäyttivät osan joukkoliikenteestä, sulkivat satamia ja hidastivat muun muassa jätteidenkuljetuksia ja päivittäistavarakauppojen ruokatäydennyksiä. Elinkeinoelämän keskusliitto EK piti lakkoja vastuuttomina ja ylimitoitettuina.

Myös oppositio on arvostellut hallitusta tiukoin sanakääntein aktiivimallin vuoksi. Hallitus on luvannut, että malli on muokattavissa, jos ongelmia ilmenee.

MAINOS

Kommentoi

Koskeeko mahdollinen aktiivimalli myös kaikkia kansanosia?
Siis lapsilisältä suoraan eläkkeelle siirtyviä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan anonut tomeentulotukea mutta tämä laki sai minut todellakin aktiiviseksi kun vähennyksen saa takaisin toimeentulotuessa ja siinä sivussa maksatan toimeentulotuen piiriin kuuluvat laskut niin tuloni nousevat nykyisestä huomattavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kannattaa hoidattaa hampaatkin kuntoon, parhaalla yksityislääkärillä. Löytyihän se taikaseinä tavalliselle suomalaisellekin, kiitos lindström.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No et sinä nyt mitään maksata, eikä tulosi mihinkään nouse, vaan sen parikymppiä saattaa tulla takkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nöyryyttävä aktiivimalli, pakkolait, sote, tieverkko esitys, kiky leikkaukset (palkansaajat)... On tosiaan aika äänestää pois nykyinen kok/keskusta hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alistava aktiivimalli ,pakkolait ,tieverkko selvitys kiky leikaaukset (palkansaajat)... Varma EI ääni kok/keskusta kansanedustjille seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa tämä sitten seuraavissa eduskunta vaaleissa työttömät/nukkuvien puolue. Eli katsokaa ketä äänestätte! Kok/keskusta tosin repii rahat kaikilta paitsi rikkailta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja varmaan saa Kokoomus ääneni, sillä tämä aktiivimalli on juuri sitä oikeaa työllistämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ONKO ILMENNYT ONGELMIA

Pahaa mieltä, eriarvoimmuuden tunnetta, epätietoisuutta, vihaa ja katkeruutta, mielivaltaisuutta, ym. vastaavia ongelmia.
Energiaa päätöksenteossa käytetään väärin, kun olisi tärkeämpiä asioita hoidettavana. Kulutetaan rahaa vääriin asioihin.
Ollaan ylimielisiä. Ei välitetä heikommista. Ei haluta maksaa veroja. On saatu kansa kahtia.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ei jaksa. Katsokaa nyt mihin on tultu.

Vain ihminen pystyy tähän.

Toivottavasti maailman tärkein asia voittaa...love!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan tule tämä lapsellinen vastustus saamaan parasta hallitusta nurin.
Huomaa kyllä teidän työtävieroksuvien ajatusmallin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

53
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
19
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
14
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
12
Risto Uimosen kirja presidentistä kuvailee, kuinka Sauli Niinistö on maksimoinut historiallisen pienet valtaoikeutensa
9
Ilmatieteen laitos on paitsi varoittanut suomalaisia helteestä, niin myös oikeasti pelastanut ihmishenkiä kehitysmaissa
6
Oikeusministeri Häkkänen Touko Aallosta: On hyvin vakavaa, jos kansanedustaja kehottaa olemaan noudattamatta lakeja
6
Ruotsalaismediat: Länsi-Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Totta kai on aina trendikästä ja asiallista puolustaa heikosti pärjääviä ja vähäosaisia henkilöitä. Mielestäni muitakin ... Lue lisää...
Takamaan mies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image