Kotimaa

Aito avioliitto -kan­sa­lais­aloi­te keräsi jo 50 000 nimeä

KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 18.7.2015 0:12 | Päivitetty 18.7.2015 17:44
STT

Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä on kerännyt yli 50 000 nimeä. Aloite siis etenee eduskunnan käsiteltäväksi.

Kansalaisaloitteessa halutaan säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä liittona. Lisäksi aloitteen kannattajien mielestä lasten pitää lähtökohtaisesti olla biologisen isän ja äidin hoidettavana.

Edellinen eduskunta asettui sukupuolineutraalin avioliittolain puolelle marraskuussa äänin 105-92.

Kansalaisaloitteen tehneelle Jukka-Pekka Rahkoselle sukupuolineutraalin avioliittolain vahvistaminen tarkoittaisi, että isyydellä tai äitiydellä ei olisi enää merkitystä. Laki väittäisi hänen mukaansa, että on täysin samantekevää, onko lapsella isä ja äiti vaiko juridiset vanhemmat.

- Yhteiskunnan täytyy tunnustaa, että avioliiton erityisasema perustuu todellisuuteen, jossa lapsen kehityksen kannalta on olennaista, että lapsella on isä ja äiti, Rahkonen sanoo.

Hänen mukaansa miehen ja naisen avioliitto on yhteiskunnan tärkein rakenne ja esivaltiollinen instituutio, joka on ollut olemassa ennen ensimmäistäkään lakia tai valtiota.

Entäpä sitten yksinhuoltajat ja muuten perinteisen ydinperheen mallista poikkeavat perheet? Jos lapsi adoptoidaan, eikö hän joka tapauksessa luovu biologisista vanhemmistaan?

- Kaikissa perheissä lapsen paras ei toki toteudu, oli kyse sitten yksinhuoltajista tai vaikka niistä, joissa toinen on kuollut. Sukupuolineutraali laki voisi kuitenkin syyllistää lasta, jos hän kaipaa isää tai äitiä.

Rahkonen myös uskoo, että laki voisi myös johtaa sananvapauden rajoituksiin ja esimerkiksi kohdunvuokraukseen kehitysmaista.

Meneillään olevien Pride Tampere -festivaalien palvelupäällikkö Ilkka Veiström ei usko, että lapsen asema heikentyisi lain myötä.

- Tälläkin hetkellä meillä on sateenkaariperheitä, eikä ole lapsen edun mukaista, että toisella huoltajalla on edessään hirvittävä paperisota, että hän voi esimerkiksi kirjoittaa koulun papereihin nimensä, Veiström sanoo.

Toisekseen häntä närästää se, että monissa lomakkeissa joutuu paljastamaan suuntautumisensa tai että pitää erikseen anoa samaa sukunimeä.

- Kun papereissa kysytään onko avioliitossa, niin joutuu selittelemään suuntautumistaan, Veiström sanoo.

Jos lain kumoamista ajava lakialoite menee läpi, hän on varma, että kansalaisaloitteesta tulee ikiliikkuja.

- Minä ainakin laitan heti nimeni taas vasta-aloitteeseen, jos uusi aloite menee läpi, hän sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

jokainen eläkööt millä nimellä olevassa suhteessa haluava,mutta avioliitto on miehen ja naisen välinen lliitto,keksikää muut minkä nimen haluatta,sehän ei kuulu kenellekkään miten olevassa suhteessa asutta,hyvä että on jo nyt tullut noin paljon aitoavioliitto-kannattajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopunajan ihmistouhotuksia kaikki tällaiset uudet lait!

Ei ihme, että Suomella menee aina vain heikommin, kun jumalattomuus kasvaa koko ajan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä merkitystä ihmisnäkemyksillä on?
Ihminen on vain kuin savu, joka hetken näkyy ja kohta häviää tuuleen...

Vain Herran kanta asiaan on oleellinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi täällä on vain ihmiskannanottoja asiaan?

Lue Herran kanta esim. Room. 1:stä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Sinussa on myyntimiehen ainesta, kun jätät oleellisen kertomatta. Kristinusko on maailman suurin uskonto, 2.3 miljardia on kristittyjä. Toki se on vähemmistö, jos verrataan loppuihin 5 miljardiin ihmiseen, mutta uskonnoista suurin kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli: Kristityt ovat vähemmistönä maailmassa. Onko tuo nyt niin vaikea asia hyväksyä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka se herra oikein luulee olevansa jos alkaa määräilemään saako kaksi tosiaan rakastavaa ihmistä elää yhdessä. Tämmöiselle herralle näytän hanuria :-) Toivottavasti herralla ei ole saippuan palaa kädessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisivat nyt sukupuolineutraalin avioliiton vastustajat oikeasti rehellisiä ja johdonmukaisia.

Ensinnäkin, avioerot pannaan! Jos lapsen oikeudet ylittävät aikuisten oikeudet, niin siinä vaiheessa aikuisilla ei tule olla oikeutta erota. Tämän lisäksi vaihdevuodet läpikäyneet, hedelmättömät tai muuten lapsista kieltäytyvät ihmiset eivät enää saa olla avioliitossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoisinta asiassa on se, missä vaiheessa valheellisia väitteitä sisältävä ja uskontopohjaiseen homo-ongelmaisuuteen perustuva epätasa-arvoista avioliittolakia vaativa aloite torpataan eduskunnassa.
Kannatusilmoituksista puolet on paperisia, joten tarkastukseen kuluu aikaa. Aloite luovutetaan eduskunnalle kenties juuri ennen joulua tai vuodenvaihteen jälkeen. Sitten on vuorossa lähetekeskustelu ja käsittely valiokunnissa. Eduskunta pääsisi äänestämään aloitteesta kenties ensi vuoden (2016) syksyllä tai myöhemmin.

Epätasa-arvoista avioliittolakia vaativa aloite ei kuitenkaan tule eduskunnan lopulliseen äänestykseen, sillä se torpataan jo valiokuntakäsittelyssä. Aloite on nimittäin Suomen perustuslain, yhdenvertaisuuslain ja tasa-arvolain vastainen. Lisäksi 3/4 kansanedustajista on ilmoittanut vastustavansa avioliittolain muuttamista uudelleen epätasa-arvoiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On huvittavaa, että avioliittolain uudistusta vastustetaan viittaamalla Raamatun luomiskertomukseen, joka on niin täynnä asiavirheitä kuin voi olla. No ehkä suuri osa näistä vastustajista edelleen uskoo myös kaikkien eliölajien ilmestyneen tänne neljän vuorokauden aikana...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Huomaa nyt edes se, että suurin osa heteroseksuaaleistakin kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa sekin, että vastustajillakin on oikeus mielipiteeseensä. Homoilla tuntuu tämä suvaitsevaisuus olevan yksipuolista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin... kaikki homot ovat heteroperheiden aikaansaamista. Sitäkin voisi miettiä, kun homoja tuomitsee ja haluaa heille epätasa-arvoista kohtelua perustuslain vastaisestikin.

Mitä, jos sinun oma lapsesi paljastuisi homoksi? Se on tilastollisesti aika toidennäköistä. Olisitko sittenkin niin kiivas tuomitsemaan homot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa tänne kommentoineista näyttää olettavan, että samaa sukupuolta olevat parit hankkisivat kaikissa tapauksissa lapsia. Todellisuudessa harva jälkikasvua hankkii, sillä mm. adoptio on tehty hankalaksi jo pelkästään heteroille, puoliksi mahdotontahan se on homopareille.

Haluaisin kysyä, ovatko yksinhuoltajien lapset teidän mielestänne jotenkin viallisia tai vinoon kasvaneita, kun eivät ole jommankumman mallia saaneet kotoa? Henkilökohtaisesti, kaikki tuntemani YH-lapset ovat kasvaneet aivan tavallisiksi, tasapainoisiksi aikuisiksi ihan ilman sen toisen sukupuolen "mallia". Satun tuntemaan myös homoparien lapsia, he ovat aivan normaaleja, hyvinkasvatettuja ja niinsanotusti "hyväksyttyyn muottiin sopivia", heteroitakin. Älkää tehkö siis lapsista ongelmaa, kun kyse on kahden aikuisen välisestä, vapaaseen tahtoon perustuvasta liitosta. Vielä kun voimme odottaa, että lastensuojelu (ja ylipäätään muut ihmiset) osallistuvat sateenkaariperheiden asioiden ronkimiseen ja arvosteluun paljon ankarammin kuin heteroiden, kyllähän se nopeaa huomattaisiin, jos jotain hätää lapsilla olisi.

Olkaa aikuisia ihmisiä, ja antakaa toisille mahdollisuus samoihin asioihin joihin teillä on. Se ei teitä satuta, mikäli kaksi samaa sukupuolta olevaa haluavat sormukset sormiinsa, onhan sillä juridisia etujakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja minä käyn heti vastaesityksen allekirjoittamassa. Ikiliikkuja keksitty 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

12:57
Konkurssiin mennyt tanskalainen lelujätti Top-Toy myy nyt isosti tavaraa loppuun – myös Oulun Ideaparkin Toys'R'Us tyhjennysmyynnissä
12:21
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
11:29
Nairobin hotelliin hyökänneet asemiehet eliminoitu, ainakin 14 kuolonuhria, 700 ihmistä evakuoitiin
11:00
Poliisi myöntää: Levin joukkotappelun selvittämiseen niukasti eväitä, joukkio liukeni ravintolasta ennen partion ehtimistä paikalle
10:00
Hiihtouralle vauhtia Vuokatista – Sieviläinen Miska Poikkimäki kilpailee nuorten MM-hiihdoissa
9:40
Ylen journalismin lähtökohtana ovat Ylen arvot Lukijalta
9:32
Britit saattavat lähteä EU:sta ilman sopimusta tai päästä vaihtamaan hallituksen vaaleilla – koostimme vaihtoehtoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image