Kotimaa

Ahvenanmaalla on suositus pysyä nyt sisätiloissa, koska puita kaatuu ja tavaroita lentää – "Maa­rian­ha­mi­nas­sa oli aika vähän liikennettä"

Ahvenanmaalla kehotetaan ihmisiä pysymään sisällä voimakkaiden tuulten vuoksi, kerrotaan Ahvenanmaan hätäkeskuksesta. Kehotus on voimassa toistaiseksi ja koskee koko Ahvenanmaata.
Kotimaa 2.1.2019 12:26
Tanja Nuotio

Voimakas myrsky saapui yöllä Ahvenanmaalle, ja puita on kaatunut paljon teille. Myös kasvihuoneita, trampoliineja ja jätesäiliöitä on lentänyt paikoiltaan. Maarianhaminan keskustassakin on kaatunut paljon puita, kertoo ensihoidon kenttäjohtaja Lännen Medialle.

Ahvenanmaan pelastuslaitos suosittelee ihmisiä pysymään sisätiloissa toistaiseksi.

– Ulkona liikkuminen ei ole nyt turvallista, koska on niin kova tuuli. On paras pysyä sisällä, jos ei ole pakko mennä ulos. Tavaroita lentelee ja puita kaatuu, ensihoidon kenttäjohtaja Jani Monthan kertoo Ahvenanmaalta Lännen Medialle.

Tällä hetkellä suosituksen kestolle ei ole aikataulua. Ahvenanmaan pelastuslaitos päivittää tilanteen heti, kun saa uutta tietoa.

– Seuraamme tilannetta tunti tunnilta, Monthan sanoo.

Voimakas myrsky saapui yöllä Ahvenanmaalle, ja puita on kaatunut paljon teille. Puita raivataan parhaillaan pois, mutta työt ovat pahasti kesken. Raivaustöitä tehdään ympäri Ahvenanmaata, ja siksikin ulkona liikkuminen on hankalaa. Pääväylät ovat auki.

Kaikki pelastuslaitoksen työntekijät ja vapaapalokunnat on hälytetty töihin.

Henkilövahinkoja ei ole sattunut

Myrskytuuli on lennättänyt Ahvenanmaalla jätesäiliöitä, trampoliineja ja kasvihuoneita ja kaatanut puita talojen päälle. Jani Monthanin mukaan henkilövahinkoja ei ole sattunut.

– En muista, eikä kukaan muukaan muista, että näin kovaa tuulta olisi ollut lähivuosina.

Kaatuneiden puiden määrää hän ei osaa arvioida.

– Todella paljon puita on kaatunut, Maarianhaminan keskustassakin tosi paljon.

Monthan oli itse raivaustöissä aamupäivällä Maarianhaminassa.

– Näytti siltä, että ihmiset ovat noudattaneet suositusta ja jääneet kotiin. Aika vähän oli liikennettä, vaikka on ensimmäinen arkipäivä pyhien jälkeen.

Poliisimestari Maria Hoikkala Ahvenanmaan poliisista oli aamupäivällä menossa laivalla Turusta Maarianhaminaan.

– Myrskyä tuskin huomaa ainakaan tässä välissä. Loppupätkä on eri asia. Riippuu tuulen suunnasta, miten laiva pääsee satamaan.

Hoikkalan mukaan poliisi hoitaa omat tehtävänsä ja auttaa tarvittaessa pelastuslaitosta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image