Kotimaa

Aarnion autotallin kenkäkätkö: Pasilan miehen puhelimesta paljastui yllättävä yksityiskohta

Jari Aarnion Radiokadulla sijaitsevaan autotalliin tehtiin kotietsintä marraskuussa 2013. Ruskeasta nahkakengästä löytyi Pasilan miehelle kuulunut Nokia 2330 -mallin matkapuhelin.
Kotimaa 20.5.2015 22:36
Juha Vainio

Jari Aarniota koskevassa huumeoikeudenkäynnissä ei ole syyttäjän mukaan savuavaa asetta, eli niin sanottua täysin aukotonta näyttöä syyllisyydestä.

Aarniota vastaan on kuitenkin kerätty lukuisa määrä aihetodisteita. Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen puhui ennen valmistelevaa istuntoa etenkin ”kuumista kännyköistä”.

Poliisi löysi Aarnion kahdesta autotallista useita eri paikkoihin piilotettuja matkapuhelimia. Ruskeasta nahkakengästä löytyneen puhelimen väitetään kuuluneen Pasilan miehelle.

Syyttäjän mukaan Pasilan mies järjesti Hollannista Suomeen lähes tuhat kiloa hasista. Syyttäjä epäilee, että kyseinen henkilö on Jari Aarnio.

Keskusrikospoliisi oli koonnut listan prepaid-liittymistä ja puhelimista, joiden se uskoo kuuluvan Pasilan miehelle.

Aarnion mukaan kengät ovat kulkeutuneet autotalliin töistä, eikä hän tiedä mitään kenkään piilotetusta puhelimesta.

Muita Pasilan miehen puhelimia ei ole löydetty esitutkinnassa.

Tämä kaikki tiedetään kengästä löytyneestä kännykästä, jota pidetään merkittävänä aihetodisteena:
Ruskeaan nahkakenkään kätketty Nokia 2330 -puhelin löytyi kotietsinnän yhteydessä Aarnion Radiokadulla sijaitsevasta autotallista marraskuussa 2013.

Nokia 2330 -mallinen puhelin ostettiin 48 eurolla DNA-kaupasta Helsingin Ala-Malmintorilta 3. toukokuuta 2010.

Saman käteisostoksen yhteydessä DNA-kaupasta ostettiin toinenkin matkapuhelin, Nokia 2720, jolla Pasilan mies piti yhteyttä rikollisjärjestön pomoon ja tynnyrihuumejutusta tuomittuun mieheen. Nokia 2720 -puhelimeen oli kytkettynä prepaid-liittymä 1.2.–28.9.2011 välisen ajan.

Nahkakengästä löytyneeseen puhelimeen liittyy yllättävä yksityiskohta. Kesällä 2012 Keskusrikospoliisi toimitti Helsingin huumepoliisille yksityiskohtaisen esityksen Pasilan miehen käyttämistä matkapuhelimista ja prepaid-liittymistä. Kyseinen puhelin oli ainoa, jota keskusrikospoliisi ei ilmoittanut Helsingin huumepoliisille.

Esitutkinnassa asiaa selitetään siten, että Nokia 2330 -matkapuhelimesta ei enää tuolloin ollut saatavilla takautuvia televalvontatietoja. Puhelinta ei siis oltu käytetty ainakaan vuoteen, sillä teleoperaattorit säilyttävät takautuvia tietoja pääsääntöisesti vuoden ajan.

110 viestiä prepaidiin

Puhelimen muistista on taltioitu 110 lähetettyä ja vastaanotettua tekstiviestiä prepaid-liittymään. Liittymän epäillään kuuluneen suomalaiselle naiselle.

Esitutkinnassa epäiltiin, että Aarnio olisi kyseisen puhelimen avulla sopinut tapaamisia naisen kanssa vuoden 2010 aikana. Aarnio ja naisen välisen yhteydenpidon epäillään jatkuneen aina syksyyn 2013 saakka, ennen kuin  Aarnio otettiin kiinni.

Kuulusteluissa nainen ei kommentoinut, kun häneltä kysyttiin yhteydenpidosta Aarnion kanssa.

Esitutkinnan mukaan nainen teki useita lentomatkoja Hollantiin vuosien 2010–2012 aikana. Naisen lähisukulainen tuomittiin 1990-luvulla useista törkeistä huumausainerikoksista, joissa huumeita salakuljetettiin Hollannista Suomeen.

Naista kuulusteltiin esitutkinnassa törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Hänen osaltaan tutkinta kuitenkin päättyi tutkinnan johtajalta päätökseen: ei rikosta.

Syyttäjä vaatii Aarniolle 13 vuoden vankeustuomiota muun muassa kahdeksasta törkeästä huumausainerikoksesta. Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Tämä tapauksen oikeudenkäynti taitaa jatkua 13 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aiemmin jo esitettiin näkemyksiä, että kyseisen oikeudenkäynnin puitteissa on eräitäkin sivuavia asioita, joiden on syytä tulla selvitetyksi, kuten esim. väitteet siitä, että suomessa on hyvin vähän korruptiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin tai muiden lain palvelijoiden tuomittaessa rikoksista on rangaistukset tuplattava . Tässäkin syyttäjän vaatima 13 vuotta 26 vuodeksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se puolitetaan, koska aarnio on ensikertalainen. eli lusii 6,5 vuotta 13 vuoden tuomiosta.. :/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän meikäläiselläkin löytyy noita vanhoja kännyköitä useampi sieltä sun täältä. Eikös poliisilla ole mitään kunnollistä näyttöä...harmi. Ettei vaan kaveri ole astunut JONKUN varpaille että kävi oikein kipeetä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onkos tuo se kuuluisa kenkäpuhelin mitä 007 käyttää elokuvissa varokaas siinä voipi olla tappava laaseri tai hitsi pilli ..kauhia vekotin joutaia museoon..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävi meillä kerran näin. Lapsen lapsi hukkasi puhelimen, ei vain löytynyt.
Jonkin ajan kuluttua siivosin auton takakonttia, ja kas kummaa, siellä peräkontissa olevassa kumisaappassa
oli kyseinen puhelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jotenkin tuntuu, kuin siirtyisin tv:n katsonnassa 60 luvulle. silloinhan oli kait puhelin kengässä jolla agentti soitti? en luota aarnioon, enkä luota kyllä näihin uusiin rikostutkijoihin. mistä sen tietää, halutaanko nyt lavastus aarnion päälle jotta saataisiin tutkinnalle piste?. ei se auereenkaan tutkinta hyvä ollut. siis sutta ja sekundaa. en luota enää yhtään poliisin tutkintoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maxwell Smart, salainen agentti 86, käytti kenkäpuhelinta 1960-luvun tv-sarjassa.
Hän meni puhelinkoppiin puhumaan, koska olisi ollut outoa puhua kadulla kenkäänsä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Spekulointia. Tuleeko tästä taas uusi ikuisuusjuttu, jossa epäpätevän sisäministeriön ja poliisiylijohdon mokat laskutetaan kansalaisilla?

Tutkinnan kohteenahan on yhteiskunnan kannalta ollut vasta osa epäillyistä, suurimmat syyllisethän ovat ne henkilöt, jotka ovat laiminlyöneet valvonnan. Tässä tapauksessa siis sisäministeri Päivi Räsänen, sekä poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Ilmeisesti tässäkin keississä käy niin, että varsinaiset vastuulliset pääsevät kuin koiranpenikat veräjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä Aarnioon liitetyt syytteet vaikuttavat jo sinänsä melkoisilta. Toisaalta täytyy hämmästellä, että miten lehtien mukaan jopa 16 vuotta rikollista elämää viettänyt huippupomo , olisi jättänyt noin selvää todistusaineistoa omaan autotalliinsa tai aiemmin löytyneenä rahaa kätkettynä tontilleen. Kyllä tässä nyt on vedätyksen makua; eikä vedättäjä ole Aarnio. Kuka haluaa lavastaa Aarniota, herää epäilykseni? Toki hänessä voi olla puutteita ja ainakin lain rajoilla toimintatapoja, mutta tuo noin selvän todistusaineiston löytyminen suoraan hänen kotoaan, ei mene minulle läpi. Hänhän oli lehtitietojen mukaan jo kesällä 2013 huolissaan siitä, että hänen "perässään on joku" eli hän olisi ollut väitteiden mukaan huolissaan siitä, että hänen jäljilleen on krp päässyt. Miksi hän sitten olisi jättänyt näin selvää todistusaineistoa kotiinsa? En voi uskoa sen olevan totta. Minusta haiskahtaa lasvatukselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi hän olisi huolissaansiitä, että hänen perässään ollaan jos hän on syytön?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeudessa on väitetty ja todisteltu häntä vastaan sillä lailla. Mutta oleellista on se, että tässä kohdin syyttely häntä vastaan on epäloogista. Sen totuusarvo laskee sillä tavoin.

Alkaa vaikuttaa siltä tämän ja Auerin tapausten perusteella, että Suomen oikeuslaitos on kuin jotkin hollimarkkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta sen rahakätkön paikka selvisi Aarnion omista puheista. Eli jos joku ne olisi sinne lavastanut, niin ei Aarnio olisi tiennyt mihin paikkaan sitä "multaa piti lastata".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

147
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
77
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
62
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
58
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
49
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
48
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
39
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image