Kotimaa

Aarnion asianajaja: Olen hyväksynyt, että syyttäjä on puolensa valinnut

Kotimaa 10.3.2016 2:00 | Päivitetty 10.3.2016 14:35
STT

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi on suominut loppulausunnossaan syyttäjiä siitä, että nämä valikoisivat esimerkiksi puhelinten telekuuntelutietoja ja argumentteja tarinaansa sopivalla tavalla.

- Olen käynyt (apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma) Kalskeen kanssa paljon samoissa koulutuksissa puhumassa. Olen hyväksynyt, että kun syyttämispäätös on tehty, niin syyttäjä on puolensa valinnut.

Leppiniemi ehti aamupäivällä teilata myös perusteet, joilla huumejutuissa annetaan tuomioita.

- Minusta on käsittämätöntä, että huumejutuissa ei tarvita takavarikkoa, ei havaintoa eikä myöntämistä, Leppiniemi sanoi.

Leppiniemi viittasi puheessaan aiemman tynnyrijutun tuomioon. Oikeuden mukaan tynnyreiden ulkoinen olemus, toimitustapa ja Suomeen saapumisen yhtäläisyydet sekä yhden tynnyrihuumejutussa tuomitun kertomus osoittavat, että kaikissa tynnyreissä on ollut hasista.

Syyttäjän mukaan Aarnio on organisoinut satojen kilojen huumekaupan masinoija, minkä Aarnio on kiistänyt.

Piikkiä KRP:n toiminnasta

Aarnion puolustus on jo pitkin oikeudenkäyntiä kyseenalaistanut keskusrikospoliisin tutkinnan objektiivisuuden jutussa. Loppulausunnossa Leppiniemi otti esille KRP:n tutkijan, joka lähetti Malmin naiselle muun muassa "olet ihana" -viestin tämän vapauduttua tutkintavankeudesta.

KRP:n tutkija myönsi antaneensa Malmin naiselle muun muassa skootterin ja rahaa. Leppiniemi nosti esille, että kuulustelut hoitanut tutkija oli lähettänyt Malmin naiselle noin 780 tekstiviestiä ja Malmin nainen tutkijalle noin 900 viestiä.

Syyttäjä perusteli Malmin naisen esitutkintakertomuksen uskottavuutta eilen sillä, että Malmin nainen oli saanut tutkijan antamat etuudet vasta vapautumisensa jälkeen ja kertonut Aarnion roolista huumekaupassa jo ennen sitä.

Syyttäjä vaatii Aarniolle vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista aiemman Trevoc-haaran tuomion lisäksi.

Aarnion puolustuksen mukaan huumerikoksista ei ole näyttöä, mikä romuttaa myös syyttäjän muut vaatimukset.

- Kun ei ole näyttöä huumerikoksista, ei ole tietenkään näyttöä myöskään väitetylle peittelylle ja muille teoille, Leppiniemi sanoi.

"UB-pomo puhui lavastusyrityksestä ylimalkaisesti"

Aarnion puolustus tyrmää syyttäjän näkemyksen United Brotherhood (UB) -liivijengin jäsenen lavastusyrityksestä ja tarkoitushakuisesta kiinniotosta. Syyttäjän mukaan Aarnio pyrki lavastamaan UB:n jäsenen satojen kilojen huumejutun päätekijäksi peitelläkseen omia jälkiään.

Aarnion puolustuksen mukaan United Brotherhood -liivijengin mieheen kohdistunut epäily oli kiinniottoaikaan perusteltu eikä kysymys ollut lavastuksesta.

Syyttäjän mukaan UB-pomo olisi toimittanut puhelimen Aarnion toimeksiannosta UB:n Turun kerhotilojen terassin alle vuonna 2012 lavastustarkoituksessa. UB-pomo kertoi tapauksesta esitutkintakertomuksessaan, mutta kiisti sen oikeudessa.

- Puhelimen viemisestä hän puhuu ylimalkaisesti. Hän puhuu yhdestä tai kahdesta puhelimesta ja sitten vain yhdestä, mutta kuitenkin on takavarikoitu kaksi puhelinta. Oikeudessa hän on pyörtänyt kaikki puheensa, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi.

Leppiniemen mukaan myös muut yritykset sotkea tutkintaa ovat puppua ja syyttäjän vaatimusten tulisi kaatua huumausainerikossyytteiden kanssa.

Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image