Kotimaa

Aarnion asianajaja Leppiniemi: "Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan", tuomio oli pettymys – Poliisi on ehtinyt et­sin­tä­kuu­lut­taa Aarnion

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on käyttänyt asianajaja Riitta Leppiniemeä avustajanaan myös aiemmissa oikeudenkäynneissään. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 27.6.2019 15:17
Petteri Lindholm

Jari Aarnion avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi ei vielä tiedä, onko aikeissa hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Kymmenen vuoden tuomion muun muassa törkeistä huumausainerikoksista hovioikeudessa tänään saanut Jari Aarnio on pettynyt tuomioonsa, sanoo hänen avustajansa, asianajaja Riitta Leppiniemi.

– Hän on koko ajan sanonut ja sanoo, ettei ole syyllistynyt törkeisiin huumausainerikoksiin, niin tuomio on pettymys, Leppiniemi kommentoi.

Leppiniemi on ollut oikeudessa avustajana toisessa istunnossa, joten hän ei ole ehtinyt perehtyä tuomioon. Siksi hän ei osaa arvioida, onko aikomuksena hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa tuomioon.

– Nyt pitää rauhassa perehtyä hovioikeuden tuomioon ja miettiä sitten päämieheni kanssa, mitä asioita siellä olisi, joissa valituslupaa voisi tai kannattaisi hakea.

Aarnio tuomittiin yhteensä 18 rikoksesta, kuten viidestä törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeudessa tuomituista syytteistä hylättiin hovioikeudessa neljä, mutta Aarnio tuomittiin silti maksimipituiseen rangaistukseen.

– Havaitsin, että joitakin syytekohtia on hylätty, mutta on vaikea arvioida, miten hovioikeus on päätynyt tähän lopputulemaan, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemi arvielee, että tuomion pituus on säilynyt huumausaineen määrän vuoksi.

Huumausainejutuissa on hänen mukaansa suuri merkitys sillä, mikä syyksi luetun huumausaineen määrä ja laatu on ollut.

– Ilmeisesti tässä on nyt katsottu, että määrä on sellainen, että joidenkin syytekohtien hylkäämisestä huolimatta tuomion pituus on katsottu silti oikeaksi.

Leppiniemi: Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan

Aarnio aikoo itse ilmoittautua vankilaan, Leppiniemi kertoo.

– Samoin kuin käräjätuomion jälkeen, hän on ennalta sanonut, että aikoo tämänkin tuomion jälkeen ilmoittautua itse vankilaan.

Helsingin poliisin yleisjohtajan, komisario Patrik Karlssonin mukaan Aarniosta on jo tehty etsintäkuulutus.

– Kun tulee oikeuden päätös, että on vangittava heti, tavanomainen prosessi menee niin, oikeudesta tuomio kiertää poliisille, ja poliisi etsintäkuuluttaa henkilön tällöin, Karlsson sanoo.

Karlssonin mukaan etsintäkuulutuksessa kehotetaan ottamaan henkilö tavattaessa kiinni ja toimittamaan lähimpään vankilaan.

Helsingissä se tarkoittaa käytännössä Sörnäisten vankilaa.

Lännen Median tietojen mukaan Aarnio on ollut määrä passittaa alkuun juuri Sörnäisiin. Lopullinen tuomion suorittamisen paikka ei ole vielä tiedossa.

Kun vangittavaksi määrätty henkilö ilmoittautuu itse poliisille, henkilöä ei ole yleensä tarpeen esimerkiksi laittaa käsirautoihin, Karlsson kertoo.

– Henkilö voi ottaa yhteyttä suoraan vankilaan tai kävellä suoraan portille ilmoittautumaan. Myös poliisille voi ilmoittautua, jolloin poliisi kuljettaa vankilaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vähän luulen että Aarnio ei taida omaehtoisesti vankilaan mennä ja että häntä ei muutamaan vuoteen posessä näy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tynnyrihuumejuttu on täyttä satua. Kuunnelkaa Pasilasyndrooma -podcast. Epäloogisuudet selviää siitä.

Tottakai ahkeran poliisin puhelin paikantuu sinne missä rosvotkin. Kuten palomiehen puhelin paikantuu usein sinne missä palaa. Aletaanko kohta siis tutkia palomiehiä syyllisinä tuhopolttoihin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:10
Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
8
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image