Kotimaa

Aarnion asianajaja Leppiniemi: "Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan", tuomio oli pettymys – Poliisi on ehtinyt et­sin­tä­kuu­lut­taa Aarnion

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on käyttänyt asianajaja Riitta Leppiniemeä avustajanaan myös aiemmissa oikeudenkäynneissään. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 27.6.2019 15:17
Petteri Lindholm

Jari Aarnion avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi ei vielä tiedä, onko aikeissa hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Kymmenen vuoden tuomion muun muassa törkeistä huumausainerikoksista hovioikeudessa tänään saanut Jari Aarnio on pettynyt tuomioonsa, sanoo hänen avustajansa, asianajaja Riitta Leppiniemi.

– Hän on koko ajan sanonut ja sanoo, ettei ole syyllistynyt törkeisiin huumausainerikoksiin, niin tuomio on pettymys, Leppiniemi kommentoi.

Leppiniemi on ollut oikeudessa avustajana toisessa istunnossa, joten hän ei ole ehtinyt perehtyä tuomioon. Siksi hän ei osaa arvioida, onko aikomuksena hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa tuomioon.

– Nyt pitää rauhassa perehtyä hovioikeuden tuomioon ja miettiä sitten päämieheni kanssa, mitä asioita siellä olisi, joissa valituslupaa voisi tai kannattaisi hakea.

Aarnio tuomittiin yhteensä 18 rikoksesta, kuten viidestä törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeudessa tuomituista syytteistä hylättiin hovioikeudessa neljä, mutta Aarnio tuomittiin silti maksimipituiseen rangaistukseen.

– Havaitsin, että joitakin syytekohtia on hylätty, mutta on vaikea arvioida, miten hovioikeus on päätynyt tähän lopputulemaan, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemi arvielee, että tuomion pituus on säilynyt huumausaineen määrän vuoksi.

Huumausainejutuissa on hänen mukaansa suuri merkitys sillä, mikä syyksi luetun huumausaineen määrä ja laatu on ollut.

– Ilmeisesti tässä on nyt katsottu, että määrä on sellainen, että joidenkin syytekohtien hylkäämisestä huolimatta tuomion pituus on katsottu silti oikeaksi.

Leppiniemi: Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan

Aarnio aikoo itse ilmoittautua vankilaan, Leppiniemi kertoo.

– Samoin kuin käräjätuomion jälkeen, hän on ennalta sanonut, että aikoo tämänkin tuomion jälkeen ilmoittautua itse vankilaan.

Helsingin poliisin yleisjohtajan, komisario Patrik Karlssonin mukaan Aarniosta on jo tehty etsintäkuulutus.

– Kun tulee oikeuden päätös, että on vangittava heti, tavanomainen prosessi menee niin, oikeudesta tuomio kiertää poliisille, ja poliisi etsintäkuuluttaa henkilön tällöin, Karlsson sanoo.

Karlssonin mukaan etsintäkuulutuksessa kehotetaan ottamaan henkilö tavattaessa kiinni ja toimittamaan lähimpään vankilaan.

Helsingissä se tarkoittaa käytännössä Sörnäisten vankilaa.

Lännen Median tietojen mukaan Aarnio on ollut määrä passittaa alkuun juuri Sörnäisiin. Lopullinen tuomion suorittamisen paikka ei ole vielä tiedossa.

Kun vangittavaksi määrätty henkilö ilmoittautuu itse poliisille, henkilöä ei ole yleensä tarpeen esimerkiksi laittaa käsirautoihin, Karlsson kertoo.

– Henkilö voi ottaa yhteyttä suoraan vankilaan tai kävellä suoraan portille ilmoittautumaan. Myös poliisille voi ilmoittautua, jolloin poliisi kuljettaa vankilaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vähän luulen että Aarnio ei taida omaehtoisesti vankilaan mennä ja että häntä ei muutamaan vuoteen posessä näy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tynnyrihuumejuttu on täyttä satua. Kuunnelkaa Pasilasyndrooma -podcast. Epäloogisuudet selviää siitä.

Tottakai ahkeran poliisin puhelin paikantuu sinne missä rosvotkin. Kuten palomiehen puhelin paikantuu usein sinne missä palaa. Aletaanko kohta siis tutkia palomiehiä syyllisinä tuhopolttoihin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image