Kotimaa

Aarnion asianajaja Leppiniemi: "Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan", tuomio oli pettymys – Poliisi on ehtinyt et­sin­tä­kuu­lut­taa Aarnion

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on käyttänyt asianajaja Riitta Leppiniemeä avustajanaan myös aiemmissa oikeudenkäynneissään. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 27.6.2019 15:17
Petteri Lindholm

Jari Aarnion avustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi ei vielä tiedä, onko aikeissa hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Kymmenen vuoden tuomion muun muassa törkeistä huumausainerikoksista hovioikeudessa tänään saanut Jari Aarnio on pettynyt tuomioonsa, sanoo hänen avustajansa, asianajaja Riitta Leppiniemi.

– Hän on koko ajan sanonut ja sanoo, ettei ole syyllistynyt törkeisiin huumausainerikoksiin, niin tuomio on pettymys, Leppiniemi kommentoi.

Leppiniemi on ollut oikeudessa avustajana toisessa istunnossa, joten hän ei ole ehtinyt perehtyä tuomioon. Siksi hän ei osaa arvioida, onko aikomuksena hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa tuomioon.

– Nyt pitää rauhassa perehtyä hovioikeuden tuomioon ja miettiä sitten päämieheni kanssa, mitä asioita siellä olisi, joissa valituslupaa voisi tai kannattaisi hakea.

Aarnio tuomittiin yhteensä 18 rikoksesta, kuten viidestä törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeudessa tuomituista syytteistä hylättiin hovioikeudessa neljä, mutta Aarnio tuomittiin silti maksimipituiseen rangaistukseen.

– Havaitsin, että joitakin syytekohtia on hylätty, mutta on vaikea arvioida, miten hovioikeus on päätynyt tähän lopputulemaan, Leppiniemi sanoo.

Leppiniemi arvielee, että tuomion pituus on säilynyt huumausaineen määrän vuoksi.

Huumausainejutuissa on hänen mukaansa suuri merkitys sillä, mikä syyksi luetun huumausaineen määrä ja laatu on ollut.

– Ilmeisesti tässä on nyt katsottu, että määrä on sellainen, että joidenkin syytekohtien hylkäämisestä huolimatta tuomion pituus on katsottu silti oikeaksi.

Leppiniemi: Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan

Aarnio aikoo itse ilmoittautua vankilaan, Leppiniemi kertoo.

– Samoin kuin käräjätuomion jälkeen, hän on ennalta sanonut, että aikoo tämänkin tuomion jälkeen ilmoittautua itse vankilaan.

Helsingin poliisin yleisjohtajan, komisario Patrik Karlssonin mukaan Aarniosta on jo tehty etsintäkuulutus.

– Kun tulee oikeuden päätös, että on vangittava heti, tavanomainen prosessi menee niin, oikeudesta tuomio kiertää poliisille, ja poliisi etsintäkuuluttaa henkilön tällöin, Karlsson sanoo.

Karlssonin mukaan etsintäkuulutuksessa kehotetaan ottamaan henkilö tavattaessa kiinni ja toimittamaan lähimpään vankilaan.

Helsingissä se tarkoittaa käytännössä Sörnäisten vankilaa.

Lännen Median tietojen mukaan Aarnio on ollut määrä passittaa alkuun juuri Sörnäisiin. Lopullinen tuomion suorittamisen paikka ei ole vielä tiedossa.

Kun vangittavaksi määrätty henkilö ilmoittautuu itse poliisille, henkilöä ei ole yleensä tarpeen esimerkiksi laittaa käsirautoihin, Karlsson kertoo.

– Henkilö voi ottaa yhteyttä suoraan vankilaan tai kävellä suoraan portille ilmoittautumaan. Myös poliisille voi ilmoittautua, jolloin poliisi kuljettaa vankilaan.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vähän luulen että Aarnio ei taida omaehtoisesti vankilaan mennä ja että häntä ei muutamaan vuoteen posessä näy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tynnyrihuumejuttu on täyttä satua. Kuunnelkaa Pasilasyndrooma -podcast. Epäloogisuudet selviää siitä.

Tottakai ahkeran poliisin puhelin paikantuu sinne missä rosvotkin. Kuten palomiehen puhelin paikantuu usein sinne missä palaa. Aletaanko kohta siis tutkia palomiehiä syyllisinä tuhopolttoihin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitus lisää tukea koronakriisin kärsijöille: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
14:06
Yksityisten hoivakotien varautuminen epidemiatilanteisiin on kunnan vastuulla – "Lainsäädännöllistä varautumista koskevaa velvoitetta ei ole"
14:00
Kansallisoopperan ja -baletin Kullervo videopalvelussa kiirastorstaina ja Kalevalanmaa pääsiäismaanantaina
13:55
Hallitus kertoo kehysriihen tuloksista ja lisätalousarviosta kello 14 – seuraa suoraa lähetystä
80
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
10
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image