Kotimaa

Aalto-yliopiston professori nimitti yliopistoa moittineita opiskelijoita "kaheleiksi" ja kehotti menemään muualle opiskelemaan – sanoo kommentteja nyt ironiaksi

Long Play julkaisi viime tiistaina jutun Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelman vetäjän, vanhemman lehtorin Tuomas Laitisen toiminnasta. Kuvakaappaus Long Playn sivustolta. KUVA: Kaleva
Kotimaa 21.9.2019 13:43 | Päivitetty 21.9.2019 15:06
STT

Aalto-yliopiston markkinoinnin laitoksen professori Henrikki Tikkanen kertoo, että hänen esittämänsä kommentit yliopiston opetusta kritisoineista opiskelijoista olivat "ironisia". Tikkanen puolustaa sanavalintojaan STT:lle sähköpostitse.

Verkkojulkaisu Long Play julkaisi tiistaina jutun, jossa joukko Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelman opiskelijoita syytti vanhempaa lehtoria Tuomas Laitista epäasiallisesta käytöksestä.

Opiskelijoiden mukaan Laitinen olisi haukkunut heitä ja suosinut systemaattisesti valikoituja opiskelijoita. Aalto-yliopisto on aloittanut selvityksen Laitisen toiminnasta esitetyistä syytöksistä.

Tikkanen kommentoi asiaa kollegansa Facebook-päivityksessä. Tilapäivitys oli vielä myöhään perjantaina julkinen, mutta lauantaina se ei ollut enää julkisesti nähtävissä.

Professori kutsui jutussa esiintyneitä opiskelijoita muun muassa "kaheleiksi" ja "dissidenteiksi". Laitiseen hän viittasi toteamalla, että "taide tarvitsee hullut neronsa".

–  Käsittääkseni ARTS (Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) on muodin alalla maailman huippua. Nämä opettajat kai sen huipun ovat luoneet, ja nyt muutama dissidentti yrittää tuhota sen, Tikkanen kirjoitti.

Ei tietoja tapahtuneesta

Tikkasen mukaan kommentit olivat ironisia ja irrotettu kontekstistaan.

–  Ajojahdit ja some-lynkkaukset ainakin ovat maailmalla lisääntyneet ilmiönä, hän kommentoi STT:lle.

Lisäksi Tikkanen kertoo, ettei tiedä muodin oppiaineen tapauksesta mitään. Hän kuvailee olevansa "riviprofessorina pelkkä akateeminen työläinen".

–  Nämä kommentit olivat yleisiä havaintoja liittymättä suoraan tähän keissiin, josta minulla ei ole tietoja.

"Eivät edusta yliopiston linjaa"

Aalto-yliopiston opetusta ja tutkimusta johtava provosti Kristiina Mäkelä kommentoi Twitterissä myöhään perjantaina, etteivät Tikkasen kommentit edusta Aalto-yliopiston linjaa.

–  Aalto edellyttää henkilöstöltään ja opiskelijoiltaan toisia kunnioittavaa käyttäytymistä kaikissa tilanteissa, hän kirjoitti.

Mäkelä korosti STT:lle lauantaina, että Aalto-yliopiston jäseniä sitoo yliopiston code of conduct, eettisten ohjeiden sääntö.

Hän sanoo, että sen mukaisesti selvitetään Laitisen toiminnasta esitetyt syytökset ja myös muiden henkilöiden asiaan liittyvät kommentit.

–  Nämä tapahtumat osoittavat, että meillä on tarve tarkastella kriittisesti toimintakulttuuriamme.

Mäkelä ei osaa toistaiseksi arvioida, kuinka kauan selvitysten tekemisessä kestää. Hän ei myöskään ota kantaa siihen, valmistuvatko selvitykset toisistaan erillään vai yhtä aikaa ja kerrotaanko niiden tuloksista julkisuudessa.

–  On hirvittävän tärkeää, että asiat täytyy ensin selvittää. Asiaan liittyviä henkilöitä pitää ensin kuulla, ja toimenpiteet voidaan määrittää vasta sitten. En halua enkä voi mennä asioiden edelle.

MAINOS

Kommentoi

ja tämä Suomen Trunkun linja rypeää oksettamaan niin nostakaa kytkintä. Freshiä ajatusta saa ulkomailta. Ei pipo kiristä eikä Persujen noitavaino ahdista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nuo nyky yliopiston henkilökunta, opiskelijat ja muut sidosryhmät on vähän kalsari-kaheleita kuin Super-Haßu-Heßut rotsi on bysat uupuu Stadin slangi sarjakuvasta. Ihan toista kuin meillä 1960-90 luvun nuorilla maailman muotoilijoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos markkinoinnin professori on tuolla tasolla, niin ei tarvitse ihmetellä miksi suomalaiset tuotteet eivät tahdo päästä mailmanmarkkinoille.😁😁😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuo proffan slogan. Trunkku-Rinteen hallitus mädättää tätä yhteiskuntaa sisältä päin ja silloin on lähdettävä ken siihen pystyy. Kokemuksesta sanon, että satoja vuosia sivistyneemmässä yhteisössä ajatus kulkee eri ratoja. Hyödy siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi on taas joku äid pikk mussuk pahoittanut mielensä.
Tämä on ns. nyky trendi että opettajissa ja oppilaitoksessa aina vika kun ei oo ymmärrystä taitoa tietoa opiskelijalla.
Eturivissä seisovat eivät ole parhaita , aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmiset kuvittelevat, että sitä saa laukoa vaikka minkälaisia näkemyksiä ilman että niillä on seuraamuksia? Kyllä, sanoa saa, mutta ei niitä sanomisia ole mikään pakko sivuuttaa pelkällä olankohautuksella. Kiusaajien maailmankatsomusta sellainen. Jos on tarkoitus olla ironinen, se on hyvä tuoda ilmi asiaa käsitellessä, eikä vasta jälkikäteen selitellä, että "kun minä vaan vähän hassuttelin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tässä herää toisen tieteenalan edustajalla kysymys, kukahan tässä sitten pahoitti mielensä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy sitä olla joku vika opettajakatraassakin, jos lähtee haukkumaan opiskelijoita someen tapauksesta, josta ei omien sanojensa mukaan edes ole sen tarkemmin selvillä. Akaamisesti koulutetun luulisi kykevenän pysymään asialinjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Hahhah, oli pakko testata, iskeekö työtön äidinkielenopettaja kuin haukka tännekin. Hyvät harrastukset näköjään itse kullakin. Mutta ei, en ole itse akateemisesti koulutettu, jos siitä olit huolissasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Aallon yliopiston markkinoinnin laitoksen professori osaa markkinoida näin hyvin yliopistoaan, taidan tietää, minne en kevään haussa ainakaan hae. Ei kyllä positiivista kuvaa ilmapiiristä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Toivottavasti sinulle tuli hyvät kiksit saadessasi korjata nettikommentista ison kielioppivirheen. Siinä sinulle kyllä riittää hyvästi työsarkaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky nuoret on mielensäpahoittajia. Ei tarvitse ihmetellä, miksi on jatkuvasti nousujohteinen ilmiö tämä henkisistä asioista johtuva ennenaikainen eläköityminen, kun pää ei kestä. Liian helpolla päästy ja ymmärrys normaalin elämän hallinnasta on kadonnut.
Tilalle on tullut ne napit, on mukava ottaa aina milloin mihinkin ongelmaan lääkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan nyky vanhojen kasvatus ym. metodeissa ollut jotain tarkasteltavaa? Eivät nyky nuoret ole keskuuteemme taivaasta tipahtaneet olemaan epäonnistuneita ja lääkitystä tarvitsevia yksilöitä. Nyky ajassakin voi olla jotakin kiemuraa, joka oireita aiheuttaa. Kasvattajat katselkoot peiliin, jos kasvatuksen tulos ei miellytä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, vaan nykynuoret ovat vanhempiaan valveutuneempia, sivistyneempiä ja edistyksellisempiä. Sanon tämän itse keski-ikäisenä akateemisena ihmisenä, joka viettää päiviään nykynuorten keskellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:37
Oulun kaupungin tahto toteutui – Kärpät lopetti haaparantalaisen Nuuskakairan tukun mainosten esittämisen Raksilan jäähallissa
13:32
Tuulivoimayhtiöiltä kova arvio: Yli puolet Suomen sähköstä mahdollista tuottaa tuulella vuonna 2030 – Suomeen on tehty lyhyessä ajassa lähes 1,5 miljardin tuulivoimainvestoinnit
13:12
Britannian poliisi löysi 39 ruumista rekan kontista – kuljettaja on pidätetty ja poliisi on aloittanut murhatutkinnan
12:55
Kaleva oikaisee
12:35
Nuori kärppävahti Justus Annunen jahtaa illalla liigaennätystä Pelicans-ottelussa – Kärppien sairastuvalla jälleen tungosta, Pesonen sivussa marraskuulle
12:21
Palokunta hälytettiin sammuttamaan savuavaa vanhaa nuotiota Kuivaniemellä
12:10
Lidlin uusi toimitusjohtaja haluaa kasvua – uudet myymälät Suomessa pääosin kaupunkeihin
28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image