Kotimaa

Aalto: Vihreät ei lähde hallitukseen, joka ei uudista perhevapaita

Touko Aallon mukaan ensin pitää katsoa, millainen mandaatti eduskuntavaaleista saadaan ensi vuoden huhtikuussa. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 13.2.2018 20:04
STT

Perhevapaiden uudistaminen on oppositiopuolue vihreille yksi keskeinen kysymys seuraavalla vaalikaudella, arvioi puolueen puheenjohtaja Touko Aalto.

- En lähde sellaiseen hallitukseen, joka ei uudista perhevapaita, hän sanoo STT:lle.

Vihreät on valmis neuvottelemaan tarkemmasta perhevapaamallista kaikkien puolueiden kanssa. Aallon mukaan ensin pitää katsoa, millainen mandaatti eduskuntavaaleista saadaan ensi vuoden huhtikuussa.

- Jos kutsu käy hallitusneuvotteluihin, määrittelemme porukalla aika tarkasti, mitkä ovat reunaehtomme, hän sanoo.

Perhevapaauudistuksella Aallon vihreät haluaisi muun muassa vahvistaa naisten työmarkkina-asemaa ja eläkekertymiä, saada yhä useamman lapsen varhaiskasvatuksen piiriin ja päästä pois "kotiäitiyhteiskunnasta" sekä lisätä lasten mahdollisuutta läsnäoloon molempien vanhempien kanssa.

- Perhevapaiden uudistus on aivan keskeinen tasa-arvo- ja työllisyyskysymys, Aalto arvioi.

Myös suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolustaa naisten työllisyyden ja palkkatasa-arvon edistämistä sekä muun muassa lapsen oikeutta molempiin vanhempiin.

- Tälle (perhevapaa-)asialle tehdään jotakin, jos SDP on hallituksessa, vakuuttaa Rinne.

Vihreiden mallissa ansiosidonnaisista vanhempainvapaista merkittäisiin isälle 5 kuukautta ja äidille 5 kuukautta. Lisäksi 5 kuukautta vanhemmat saisivat jakaa haluamallaan tavalla.

SDP:n mallissa ehdotetaan muun muassa, että kumpikin vanhempi saisi 3 kuukauden ansiosidonnaisen vapaan (yhteensä 6 kuukautta), minkä lisäksi 6 kuukautta olisi mahdollista jakaa vanhempien kesken.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Harvinaisen tyhmää jos sulkee jo nyt itsensä seuraavan hallituksen ulkopuolelle. Onko vihreillä varaa olla neuvottelematta ja sovittelemassa kantojaan toisten puolueitten kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreillä ei ole paljon annettavaa seuraavalle hallitukselle nyt kuultujen puheenvuorojen perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perhevapaita ei tarvita. Jos ei työt kiinnosta niin aktiivimalli oottaa - valitse siitä laiskiaiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta ja se kolmas hallitus puolue on täysin pihalla. Yksilön ja perheen vapaus valita on tärkein asia. Kerrankin Kokoomus on oikeasti oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kannalta parasta olisi kun vihervassarit jatkaisivat oppositiossa. Suomen talouden nousu on pääosin Sipilän hallituksen aikaansaannosta ja tämän kansa palkitsee seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virheiden kannattaakin pysyä oppositiossa. Sieltä voi huudella ja vaatia kaikenlaista mukavaa ilmaista omille kannattajille. Ei tarvitse välittää velkaantumisesta ja työpaikoista ei muistakaan murheista. Populistilinjalla vaan, kannatus nousee kun roskaväki luulee että nuo höpöpuheet voisivat olla totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Porvarihallitus ei ole saanut Suomea konkurssiin ollaan siitä iloisia, josta Kiitos kuuluu ainoastaan koko ajan olleelle nousukaudelle maailmalla. Ilman nousukautta tämä oikeisto hallitus olisi jo kaatunut. Valitettavasti yritystuet on lisännyt tämän hallituksen aikana valtion velkaa 30 000 miljoonaa euroa eli 30 miljardia. Miten niistä selvitään?
Muissa maissa nousukausi laskee velkaa kuten Kreikassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksilöiden tukeminen on oikein, isien ja äitien ja lapsien. Jokaisella on oma roolinsa perheessä, jonka sujuva "näytteleminen" vaatii hyvän ohjauksen lisäksi vastuullista harjoittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinällään yllätys. Vihreät kun ei ole liberaalipuolue. Agendalla on valtion kontrollin lisääminen perheen sisäisiin asioihin kautta linjan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niin.
Vihreät ajaa totalitääristä liberalismia, joka tarkoittaa äärimmäistä vapautta, mutta punavihreillä ehdoilla. Noihin ehtoihin sisältyy myös perheiden sisäisiin asioihin puuttuminen tämän uudistuksen (eli heikennyksen) muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelottavaa ajatella, että lapset joutuisivat alttiiksi punavihreille ajatuksille ja pahimmassa tapauksessa kyseenalaistaisivat vanhempiensa arvot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 40-vuotta sitten halusin jäädä kotiin hoitamaan lastamme. Olin itse työssä käyvän väsyneen äidin yksinäisyyttä ja hylkäämistä tuntenut lapsi. Sain mieheltäni tuen ja hyväksynnän ja näin sain hoitaa esikoisen 4:n ikävuoteen asti. Sitten mieheni opiskeli ja menin työhön pariksi vuodeksi. Meille syntyi kaksoset ja taas jäin kotiin hoitamaan heitä kunnes olivat toisella luokalla koulussa.
Silloin aloin itse opiskelemaan pariksi vuodeksi ammattia, josta vakuutettiin että varma työpaikka opiskelujen jälkeen. Huomasinkin jo ensimmäisenä syksynä opiskelevani melko varmasti työttömäksi. Sain kuitenkin kaksi vuotta sijaisena tehdä koulutusta vastaavaa työtä. Sitten pätkissä työllistettynä lähellä koulutusta olevaa.
Silloin ei ollut kodinhoidon tukia, kaksosten ollessa pieniä siitä puhuttiin, ei kuitenkaan tullut voimaan meidän aikana. Paljon itse tekemällä ja säästeliäästi elämällä pärjäsimme arkitilanteissa aivan hyvin, vaikka tulomme olivat sen ajan köyhyys rajan alapuolella ja jotkut kertoivat että vastaavat tulot eivät riitä edes ruokaan. Tänään olen kuitenkin onnellinen että tein tuon valinnan. Lapseni kerkisivät kyllä tähän kiireiseen elämän rumbaan vielä hyvin. Antakaa Päättäjät pienituloisille ja työttömyys putkessa kamppaileville äideille mahdollisuus valita hoitaa lapsensa kotona. Ihmeellistä kun meillä porvari puolueet ajaa kommunisti mallia elämäämme. Kaikki lapset päivähoitoon ja äidit työhön, vaikka edes kaikille ei ole normaalia palkkatyötä, vaan käytetään hyväksi työllistämisjärjestelmää, vaikka oikeasti tarvitsisi palkata paljon enemmän ihmisiä vakituiseen työsuhteeseen. Itse näin joissakin työpaikoissa, että työtä pyöritettiin työllisyys varoilla ja yli puolet olivat työllistettyjä ja vähän vakituisia työsuhteita. Ei millään olisi voitu töitä hoitaa, jos olisi työllistetyt otettu pois.
Jatkuvat ilmoitukset eräällä työpaikalla työkkärin sivuilla ja kun soitti ja kysyi työstä sanottiin, että paikka oli täytetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät on sellainen puolue jota ei sais koskaan ottaa hallitukseen ei missään nimessä Tulee kalliiksi suomalaisille tämöönen hyysäys puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, pidetään kotihoidontuki vähintään ennallaan eli ei muuteta tarpeettomasti perhevapaita, niin vihervasemmisto ei pyri tuhoamaan suomea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Touko Aalto ! Pitääkö "oma etu" olla täekeämpi? kuin että olisi lapsiperheillä riittävä toimeentulo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos lopetettaisiin samantien sukupuolia syrjivä äitiysloma.Voihan senkin antaa isille.Ennenkin ne on naiset lypsyjen välissä taikka heinäpellon laitaan synnyttäneet ja siitä takaisin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen kaatunut malli olisi tarkoittanut noin 100 miljoonaa lisää maksettavaa.
Olisikohan tuo Virheiden malli sitten 150 vai 200 miljoonaa lisää maksettavaa. SDP:n selvästi kevyempi.
No valtavista vastikkeettomista verohuojennuksista, vahingollisista tukiaisista ja veronkierrosta hieman yrityksiltä leikaten sen voi rahoittaa kevyesti monikymmenkertaisesti niitä kun on jo nyt miljardiluokassa mistä poistaa ja uusia luodaan lisää mm. Sote-miljardit lahjoina sijoittajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä enemmän naulaat ennen vaaleja, sitä varmemmin olet oppositiossa. Tässä tapauksessa hyvä juttu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image