Kotimaa

7 500 kävijää kokoontui he­rät­tä­jä­juh­lien päi­vä­seu­roi­hin lauantaina

Lauantain päiväseurojen väkeä. KUVA: Seija Rytkönen/Herättäjäjuhlat
Kotimaa 8.7.2017 20:29
Kaleva

Nilsiässä järjestettävät herättäjäjuhlat keräsivät lauantain päiväseuroihin noin 7 500 ihmistä.

Tänä vuonna herättäjäjuhlilla on monta eri teemaa, kuten Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Perjantaina otettiin käyttöön uudistetut Siionin virret. Sunnuntaina on puolestaan nilsiäläisen herännäisvaikuttajan Paavo Ruotsalaisen 240-vuotissyntymäpäivä.

Herättäjäjuhlat järjestetään talkoilla. Talkootoimistoon on ilmoittautunut lauantai-iltapäivään mennessä yli 1 200 ihmistä.

Elias Kvist (vas.), Suvi Korhonen, Minna Kettunen, Laura Malmivaara ja piispa Jari Jolkkonen keskustelivat lauantaina herännäisyydestä. KUVA: Piia Kaipainen/Herättäjäjuhlat

Lauantaina herättäjäjuhlilla pohdittiin keskustelutilaisuudessa herännäisyyden sisältöjä, menneisyyttä ja tulevaisuutta.

 

Kaikki keskustelijat olivat kokeneet helpoksi tulla herännäisyyden piiriin ja korostivat ystävyyttä, hyväksymistä, vastaanottamista. Tärkeän roolin saivat myös Siionin virret.

Piispa Jari Jolkkonen kuvasi herätystä sanoilla ”pieneksi kasvaminen”.

– Se on hyvä paradoksaalinen ilmaus. Tullaan tietoiseksi omasta pienuudesta ja omasta tilasta ja myöskin omista synneistä ja paheista. Samalla kasvaminen tarkoittaa uudistumista Jumalan armon avulla.

Näyttelijä Laura Malmivaara tiivisti kokemuksensa herännäisyydestä lauseeseen ”herännäisyydessä saa olla rauhassa”.

– Se on melkein ristiriidassa ”herätysliikkeen” kanssa: ihanaa kun kukaan ei sano miten pitää olla, tähän on ollut helppo tulla.

Nilsiän herättäjäjuhlat päättyvät sunnuntaina perinteiseen polvirukoukseen. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kas, körttien elämä ei ole kilpailua. Jollain se on lapsiluvusta tai mammonasta tai sääntöjen noudattamisesta.. Körtin elämä on kilvottelua. Onko Jumalan armo sitä että voittaa kisat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armoa näille pikkunilkeille jotka jaksaa vouhkata kävijämääristä.. Typerää touhua mutta ymmärtävät vanhemmiten mikä on tärkeintä. Hyviä juhlia Kuopioonkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkki Armo ja rauha ei näytä tuntevan lestadiolaisuutta. Ei heidän elämänsä ole kilpailua, vaan Raamatun mukaista armosta uskomista ja pyrkimystä elää Raamatun neuvojen mukaan. Kannattaa käydä lukemassa asiasta tarkemmin Suomen rauhanyhdistyksen nettisivuilta.
Tuo kävijämäärä on vain sellainen, joka kiinnostaa ihmisiä. Eikä sen toteamisesta tule kiivastua. Hämmästyttävän vähän näyttää nyt siellä körttijuhlilla ihmisiä olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..sinullekin "totuus asiasta" ! Voin vain kuvitella mitä olet saanut kokea. Siitä huolimatta ja juuri siksi armoa ja rauhaa sinulle ja perheellesi, myös sinne julkisivun taakse. Olemme kaikki syntisiä ja rukoilemme sydämiimme Jumalan armoa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image