Kotimaa

360 astetta Lapin taikaa: Joulupukki esittelee maailmalle oman kesäpaikkansa tunnelmaa - katso käänneltävät videot!

Kotimaa 15.11.2017 18:36
Anne Helaakoski

Rovaniemeläisyhtiö Flatlight Creative Housen pyörittämä 100 Moods From Finland -projekti on taltioinut vuoden aikana sata hetkeä Suomesta. Projektin tavoitteena on viedä Suomea maailmalle uudella tavalla.

Projektin taltioimat hetket ovat aitoja paloja eri puolilta Suomea eri vuodenaikoina äänimaisemaa myöten.

Projekti on kutsunut mukaan viisi positiivisella ja aidolla otteella Suomi-kuvaa rakentanutta henkilöä, lähettilästä. Kukin heistä on saanut valita Suomesta oman paikkansa. Sen tunnelma on taltioitu 360º -videoksi, jonka kuvaa voi käännellä eri suuntiin älypuhelimella tai tietokoneella.

Lähettiläät julkistetaan viikko kerrallaan huipentuen itsenäisyyspäivään. Projektin toisena lähettiläänä oman paikkansa ja hetkensä esittelee joulupukki: 

Flatlight Creative Housen toimitusjohtaja ja luova johtaja Miikka Niemi kuvailee 100 Moods From Finlandin olevan tutkimusmatka suomalaisiin maisemiin ja tunnetiloihin.

– Ideana on tavallaan teleportata katsoja tiettyyn paikkaan ja hetkeen. Näin kattavasti Suomea ei ole koskaan kuvattu 360º -videoiksi, eli projekti on ainutlaatuinen.

Projektin aikana kuvauspäiviä on kertynyt yli sata, ajokilometrejä yli 20 000 ja materiaalia on työstetty yli tuhat tuntia.

Tärkeä osa projektia on interaktiivinen kupolinmuotoinen esitystila, joka on jo nähty muun muassa Berliinissä Pohjoismaiden lähetystöjen juhannusjuhlilla sekä Porissa Suomi Areenan yhteydessä, kertoo Niemi.

– Kupolin sisällä on 360-asteinen näyttö, eli projisointitekniikalla esitettävä maisema ympäröi katsojaa joka puolelta. Se tuo katsojalle ja kokijalle läsnäolon tunteen. Musiikki ei pauhaa, vaan videossa kuuluu autenttinen äänimaisema.

Flatlight Creative Housen yhteistyökumppaneina projektissa ovat Suomi 100, Nokia, Genelec, Visit Rovaniemi, Ruka-Kuusamo ja Lapin Suomi 100.

Viime viikolla projekti julkisti ensimmäisen lähettiläänsä. Saamelaiskäräjien varapuheenjohtaja Heikki Paltto esittelee 360º-videon kautta kotiseutuaan Lemmenjoen Ravadasköngästä:

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Joulupukki oli kalassa Kemijoella, tulevan Sierilän voimalaitoksen vesimassojen alle hukkuvalla rannalla. Ihmettelen, miksi joulupukki ei suojele Kemijoessa olevia vielä vapaita koskia ja komeita karikoita, uhkaavat tuhoutua lopullisesti Sierilän voimalaitoksen takia. Joulupukki ja Kemijoen vesistön vapaa lohi, siinä olisi Lapille mahdollisuus nousta maailman tunnetuimmaksi brandiksi. Eikö kukaan muu huomaa, apuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image