Takkulalla koko maan kovin vaa­li­bud­jet­ti, myös Väyrysellä kallis kampanja

Europarlamentaarikko Hannu Takkula käyttää kampanjaan reilusti euroja. KUVA: Kontiainen Jarmo
Eurovaalit 2014 23.5.2014 15:14 | Päivitetty 23.5.2014 15:52
STT,

Vain pari europarlamenttiin pyrkijää on satsannut vaalirahoituksen ennakkoilmoitusten mukaan kampanjaansa yli 100 000 euroa. Ennakkoilmoituksen on tehnyt 144 ehdokasta eli ilmoitus puuttuu yli sadalta ehdokkaalta.

Oululainen keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula kertoo kampanjansa kuluiksi 110 000 euroa ja vihreiden Antero Vartia hieman yli 106 000 euroa.

Lähimmäksi pääsevät keskustan Olli Rehn 92 000 eurolla, keminmaalainen Paavo Väyrynen 83 300 eurolla, kokoomuksen Henna Virkkunen 80 000 eurolla, keskustan Mikael Pentikäinen 75 000 eurolla ja SDP:n Miapetra Kumpula 72 000 eurolla.

Ulkomailla äänestettiin
vilkkaasti

Eurovaalien ennakkoäänestyksessä ulkomailla äänesti yhteensä 14 327 henkilöä eli viitisen tuhatta enemmän kuin vuoden 2009 vaaleissa.

Maittain eniten äänestäjiä oli Ruotsissa, 2 549, Saksassa, 1 279, Belgiassa, 1 091 ja Espanjassa, 1 051. Yksittäisistä äänestyspaikoista vilkkaimmin äänestettiin Tukholmassa, jossa kävi 1 130 äänestäjää, kertoo ulkoministeriö tiedotteessaan.

Ulkosuomalaisia äänioikeutettuja on äänioikeusrekisterin mukaan kaikkiaan 222 215, mutta ulkomailla saattoi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu eli esimerkiksi loma- tai työmatkalle oleva.

Kotimaassa asuvien ennakkoon äänestäneiden määrä on tarkentunut 730 096:een, mikä on 17,3 prosenttia äänioikeutetuista kotimaassa. Määrä on nelisentuhatta suurempi kuin vuonna 2009.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina, ja äänestyspaikat ovat auki kello 9-20.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyötyykö suomalainen yrittäjä tai työntekijä tästä touhusta? Jos vastaus on KYLLÄ niin hyvä juttu. Ja jos vastaus on Kyllä niin minä ainakin äänestän häntä. Monta vuotta hänellä menee ennen kuin saa tienattua takaisin tuon rahan, kun palkatkin junnaavat tuossa samassa jo vuodesta 2009 lähtien. No onhan niitä matkakorvauksia, mutta eikös ne käytetä matkoihin. Ei niistä säästöön mitään jää. Ai, niin tietenkin hän tekee niitä puhujamatkoja moista sitten maksetaan erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sinne lähet lomailemaan meidän rahoilla. Meenkööt ne jotka tekevät jotakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä rahaporukasta pääasiassa näyttäs koostuvan ne Liittovaltiota rakentavat ehdokkaat, suurin osa tieten ja joku tahtomattaan ryhmäsidonneisuudensa takia. Siis mennään pikku askel kerrallansa kohti Liittovaltiota vaikka tämän politiikan seurauksesta on jo saatu tuntea ensioireita, lisä integraatio on kun ottaisi ryyppyjä krapulaan. Ongelmiat ei näin poitu. Onneksi näissä vaaleissa tälle menolle on myös kiistämättä selkeä vaihtoehto, eli Perussuomalaiset ja se kortti pitää tässä tilanteessa käyttää,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kukaan ei sitten äänestä pelkkää mainosta. äänemme euroopassa? mikä ihmeen ääni ja kenen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun on kallis mainoskampanja tuomassa julkisuutta niin siitäkin tulee vielä lisää julkisuutta ja ihan ilmaiseksi. Julkisuutta riittää. Toivottavsti läpi pääsee sellaisia jotka eivät rahalla rellestä, saisi naamat vaihtua, tuskin Suomen asioiden hoito huononee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi olisi Takkula kuin EU pyrokraatti Rehn, mutta taitaa paras valinta olla Perussuomalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä luuraa Halla-ahon ja Terhon vaalirahailmoitukset vai eikö kansalaisilla ole oikeutta tietää perussuomalaisten pääehdokkaiden rahoittajia? Myöskin suurin osa kokoomuksen ja RKP:n ehdokkaista näyttää jätttäneen ilmoituksen tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Israelin ystävillä" on syvätaskuiset tukijat. Ei hän sinne suomalaisia mene edustamaan vaan näitä rahoittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei se raha vaan ne teot...............kuka Hannu Takkula.....Kuka Liisa Jaakonsaari........jne. ihan tosi ketä te edustatte muita kuin omaa pankkitiliänne. Hävetkää jos osaatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, kun jotkut raskivat laittaa omia rahojaan kiertoon kuten Takkula, vaikken hänen äänestäjä olekaan. Sitten on nämä itarat esimerkkinä Liisa Jaakonsaari, kuka vasta itki, että hänelle pitäisi saada enemmän vaalirahaa. Laittakoon hänkin rahoja kiertoon huimasta varallisuudestaan, mitä on tehnyt isopalkkaisissa viroissa ja tehtävissä. Ei täältä kukaan saa rahoja mukaan, ei edes sosiaalidemokraatti, käärinliinoissa ei ole taskuja.

P.S. Jaakonsaarelle vielä, että miksi äänestit Suomelle kalliiksi tulevan rikkidirektiivin puolesta? Samoin teki Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen. Eihän äänestetä SDP:tä eikä Kokoomusta, äänet menevät näiden kärkiehdokkaiden myötä kilpailukykymme rapauttamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image