So­si­aa­li­de­mok­raa­tit tavoittelee Oulun vaalipiirissä kolmea kan­san­edus­ta­jaa 35 000 äänellä – kampanja polkaistiin käyntiin sunnuntaina Oulussa

Demarien Oulun vaalipiirin kampanja-avauksessa Oulun Antell Café Pihassa sunnuntaina kansaedustaja Tytti Tuppurainen (oik.) haastatteli ehdolle asettunutta oululaista Miina-Anniina Heiskasta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Eduskuntavaalit 2019 10.2.2019 17:47
Antti Ervasti

Kevään eduskuntavaaleissa SDP kampanjoi Oulun vaalipiirissä erityisesti kohtamaalla äänestäjiä kasvokkain enemmän kuin mainostamalla isosti. Puolue avasi sunnuntaina vaalikampanjansa starttitilaisuuksissa Oulussa ja Kajaanissa.

– Vaaliautomme kiertää kuntia, asuinalueita ja kauppojen pihoja. Tietysti perinteistä mainontaa lehdissä ja muualla tehdään myös, kertoo SDP:n Oulun piirin toiminnanjohtaja Sanna Husa.

Viime vaaleissa demarit sai Oulun vaalipiiristä eduskuntaan yhden kansanedustajan, oululaisen Tytti Tuppuraisen. Tavoitteena on nyt saada vaalipiirissä 35 000 ääntä, jolla irtoaisi kolme kansanedustajaa.

Vastaavaan tulokseen puolue pääsi viimeksi vuoden 1995 vaaleissa, jolloin SDP nousi suurimmaksi puolueeksi. Tällä hetkellä gallupit povaavat demareille suurimman puolueen asemaa huhtikuun vaaleihin.

Tytti Tuppuraisen mukaan valtakunnallinen gallupmenestys näkyy ja tuntuu Oulun vaalipiirissä.

– Ihmiset ovat meille avoimempia, ja tarjoamamme vaihtoehto selvästi kiinnostaa. Tämä ei ole koskaan ollut mikään helppo alue sosiaalidemokraateille, ja olemme olleet pieni puolue keskustan ja vasemmistoliiton takana. Jokin aika sitten näytti siltä, että kaikki puolueet ajavat samaa hyvinvointiyhteiskuntaan tähtäävää politiikkaa, mutta enää se ei ole niin itsestään selvää, hän sanoo.

Ehdokaslista SDP:llä on yhtä nimeä vaille valmis. 18. ehdokas julkistetaan tulevana tiistaina.

Lue lisää 11.02.2019 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (119)

Suomalainen vaalikarja potee muistin menetystä jos eivät muista mitä tuhoa on SDP on saanut aikaan ja ajanut hyvinvointivaltiota nurin sekä köyhdyttänyt entisestään vähänvaraisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tääkin on nähty. Toppilan työväenyhd, aikoinaan keräsi varoja, mutta oikeistodemarit ne vei. Nyt on sama linja. Varokaa demareita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä SDP joku puolue ja oliko se niin, että ollaan vasemmistolaisia?

He ovat hyvin kärkkäästi haukkumassa perussuomalaisia rasisteiksi, mutta he eivät kestä, jos joku sanoo heitä kommunistiksi. Tämä tapahtui A-studiossa tässä muutama vuosi sitten, kun Jaakonsaari haukkui perussuomalaisia rasistiksi, niin perussuomalainen sanoi takaisin Jaakonsaarta kommunistiksi. Sen jälkeen tuli hiljaisuus. Onko kukaan tutkinut, että miksi keskustelu on tällä tasolla ja kuka sen on aloittanut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut laukoo rasistia kommentteja, heidän puheenjohtaja on jopa saanut tuomion siitä. Demarit taas ei ole kommunisteja, vaan sosiaalidemokraatteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olivatko demarit liikkeellä sähköautolla ja kuka sen kustansi?

Tavalliselta väeltä kyllä ollaan diesel ja bensa autot kieltämässä mutta niinhän ne herrat kulkeekin itse taksilla ja ilmaisilla finnairin lipuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä tavoitella. Junes Lokkakin saa enemmän ääniä kuin Demarit yhteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siinä tytöiltä hymy hyydy kanhan vaalitulos on julistettu. Kyllä ne Tytin saavutuksetkin ovat sitäluokkaa, että joutaisi vaihtoon ja tilalle joku muu kuin demari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit kiinnostaa näemmä niin paljon, että puoli tyrnävällistä kovassa maauskossa on palkattu protestoimaan hallituksen linjan muuttamista vastaan. Potut pottuina, Sipilän johdolla olisi mummonnekin myyty muualle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit ja sipilän berneriläiset kepulaiset haluaa molemmat kieltää polttomoottoriautot tavalliselta kansalta. Siinä on helsinkiläinen cityeliitti tekemässä päätöksiä kansan arjen yli ja ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Berner nimenomaan ei hötkyile polttomoottriautojen kieltämistä, mutta sitähän ei komukat tietenkään tiedä, koska se on totuus.
Kumma kun teiltä komukoilta aina unohtuu se totuuden kertominen. Onko se tosiaan valheella pidetty tarina uskottavampi teidän mielestänne? No, valheitahan te harrastatte ja kansalaisten kuppaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraava oikestolainen hallitus voi tietenkin olla Sdp vetoinen ei se menoa muuta. Pahimmat riistäjät kansalta ovat olleet Sdp johtoisia hallituksia, aikaan on satu 90-luvun laman jälkipyykissä työväestön omaisuuden hukkaaminen, pankkien karsiminen ja epätaspaino rahamarkkinoilla, leikattu indeksi eläkkeisiin, eläkeuudistus joka söi pienipalkkaisten eläkkeet vieläkin pienemmiksi jne. Tässä on ollut mukana myös Sdp, Liikanen, Lipponen, Koivisto ja monet muut puolueen johtohahmot. Eipä pidä unhoittaa näitä nykyisiäkään Urpilaisista Tuppuraisiin ja meno sen kun kiihtyy. Oikein mietityttään onko kansan asialla kukaan ollutkaan?

Pahimmiksi niinsanotun ja lasketun vasemmiston edustajat tekevät se että he tietävät tekevänsä väärin mutta se ei heitä heilauta. Tämä ei tarkoita sitä että muut olisivat sen parempi tai pahempia, samaa heimoa ihan kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, ajatellaanpa sitä että 80 luvulla oli kaikki melkein ilmaista, kun demari johto pakotti kokoomuksen määräyksestä ay:n äänestämään suomen euhun sen jälkeen on alettu perimään joka asiasta maksuja. Miksi raha ei riitä vaikka sanottiin eu olevan kultakaivos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa tulee olemaan aika hankalaa mennä töihin ja hoitaa asioita julkisella liikenteellä sen jälkeen kun dieselautot on kielletty ja sähköautoon ei ole varaa kuin eliitillä.

Poliitikoiltakin menee paikat alta kun väki pakotetaan muuttamaan Helsinkiin ja vaalipiiri siitä pienenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännää, täällä kauhistellaan, että demarit haluavat laittaa lisää rahaa palveluihin. Toki se on piilotettu velanoton varjoon.
Toisaalla Kalevan kommentoinnissa kauhistellaa, kun esimerkiksi vanhusten hoivapalveluihin ei ole enemmän rahaa.

Miten tämä ratkaistaan? Kuluja ei voi olla yhtä aikaa liian vähän ja liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa nämä veroja välttelevät tai paratiisisaarille kierrättävät firmat saadaan ruotuun ja verotulot vaihteeksi Suomen valtion kassaan ja suomalaisten hyväksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti yhtään paikkaa ei tule. Velan ottamisella ja verojen nostolla ei taloutta hoideta. Mutta ainahan se on näin mennyt, demarit tuhlaavat yhteiset varat. Pari vaalikautta menee ihan hyvin ja olemme korviin asti veloissa. Sitten kausi tai kaksi oppositiossa että muut laittavat talouden kuntoon. Se joka voi sanoa olevani väärässä voi kertoa "demareiden" totuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtääkseni nyky ihmiset ottavat ihan itse pankista velkaa jotta voi kuvitella olevansa porvari kun elää velkavetoista pikkuporvarielämää ylisuurine asuntolainoineen jne.
Sitten oma lukunsa mm. opiskelijat jotka pakotettu ottamaan velkaa, ihan nykyhallituksen toimesta.
Eli se nykymenosta.
Jos tähän muutosta haluat, se on SDP!!!
Ei veroja välttämättä tarvitse nostaa. Laitetaan ensin mm. eri firmojen harjoittama veronkierto ja vilungin pelaaminen kuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sepä se, kun demarit eivät ole hiiskuneetkaan tekevänsä mitään yhtiöiden lailliselle verosuunnittelulle eli kannattavat sitä tottakai.
Mutta sinunkin kannattaisi hiukan avata silmiäsi, jotta tietäisit yhtään mitä kommentoit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (119)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image