Sinisen tulevaisuuden pudonnut ministeri Mattila tietää oman tu­le­vai­suu­ten­sa tiistaina – "Ei voi jäädä märehtimään eikä tuleen makaamaan"

Sinisten muhoslaisen sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan äänimäärä romahti, eikä hän enää tullut valituksi eduskuntaan.
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 11:19 | Päivitetty 15.4.2019 11:27
Susanna Kemppainen

Sinisten muhoslaisen sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan äänimäärä romahti, eikä hän enää tullut valituksi eduskuntaan. Hän sai 964 ääntä, kun edellisissä eduskuntavaaleissa niitä oli 6570.

– Äänestäjät päättävät ja sillä mandaatilla mennään, muuta vaihtoehtoa ei ole. Jos vaaleihin lähdetään niin tulos riippuu loppupeleissä äänestäjistä.

Mattila ei halua ottaa kantaa siihen, miltä vuodesta 2011 alkanut kansanedustajan työn päättyminen hänestä henkilökohtaisesti tuntuu.

– En lähde tunnepitoisiin kyselyihin mukaan, pitää ajatella rationaalisesti. Meillä valtiovalta kuuluu kansalle, jota edustaa Suomen eduskunta. Tämä on loppupeleissä tunnevapaata, mennään vaan lain kirjaimen mukaan.

Olisiko teidän mielestänne pitänyt tehdä ministerinä jotain toisin, jotta työ eduskunnassa olisi jatkunut?

– Ei ole aikakonetta, millä mennä menneisyyteen. Nyt vaan katsotaan tulevaa. Jos politiikkaa ja poliitikon tehtävää ajatellaan, silloin täytyy katsoa horisonttiin: tulossa on kuntavaalit ja 2023 vaalit. Niiden eteen voidaan tehdä töitä, ei enää näiden vaalien eteen.

Mattila muistuttaa, että vaalien jälkeen poliitikolla on vain yksi vapaapäivä ja tämän jälkeen alkaa valmistautuminen seuraaviin vaaleihin.

– Poliitikkona sanon näin. Mutta se, olenko politiikassa enää mukana, on toinen asia.

Aiotte olla?

– Tänään (maanantaina) on vapaapäivä, huomenna tiedän sen.

Mattila onnittelee valituiksi tulleita ja kiittää sinisiä vaihtoehdon tarjoamisesta.

– Työ jatkuu, tulevaan pitää mennä. Ei voi jäädä märehtimään eikä tuleen makaamaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (98)

Niin siinä kävi kuin pitikin, ettet ensi jouluna köyhille hyvää joulua toivota leikkausten kera :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituksen uskottavuutta mitattiin, kansa antoi tuomion eliitin kähminnälle.
Soini teki niinkuin opetti, oma hillotolppa oli tärkein, niinkuin muillekin.

Rinteenkin olisi syytä ottaa oppia.

Eurooppa on haasteen edessä,
vielä vaikuttamisen aika ei ole ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Kylläpä Persut vielä jatkavat propagandaa, vaikka vaalit ovat ohi. Minusta oman uran heittäminen tuleen Halla-Ahon vallankaappauksen jälkeen nimen omaan osoittaa vastuullisuutta omia äänestäjiä kohtaan. Siniset varmasti tiesivät ottavansa riskin ja tekivät selväksi olevansa kovastikin eri linjoilla kuin Halla-Aho. Olisiko ollut parempi valehdella kaikille omasta kannastaan ja pokkuroida uutta kuningasta? No, onneksi ei itse tarvitse tehdä tuollaisia päätöksiä, kun alun perinkin pysyy poissa sellaisista porukoista, joissa on riskiä joutua vielä jonkin sorttiseksi leirivartijaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäkelpo ministeri, äänestäjät äänestäjät antoivat lähtöpassit. Surkeaa joukkoa siniset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli aihettakin pudota Mattilan. Aivan turhaan oli ministerin paikalla ja kiertely ja pakoilu asioissa. Ei edes äänestäjille sanojensa kokoinen. Ei luottamusta ansaitse, kun lupaukset pettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On selvää miksi "osa" kansanedustajista putosi pois. Ei kannata pettää kansalaisia eduskunnassa, kansa äänesti vaalikopissa.
Kun ministerit ! tekee toisin kuin järki sanoo ?? toivottavasti pudonneet poliitikot pääsevät kokemaan kuinka "työntekijäpula" !! vaikuttaa vaikka kuinka olisi "kuuluisa" entinen ministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivän aikana lukenut tippuneiden kansanedustajien tuntoja ja aika moni tuntuu heränneen yön yli nukuttuaan, että mennään sitten Eurovaaliehdokkuutta hakemaan.
Ainakin näin äänestäjän näkökulmasta katsoessa sanoisin etteipä kannattaisi, sillä tuskinpa äänestäjän muisti niin lyhyt olisi.
Omasta mielestäni olisi aika tippuneiden pysähtyä, miettiä ja laskeutua tänne maanpinnalle tavallisten kuolevien joukkoon, sillä heistähän se on ollut kaikki kiinni jo alunperinkin, myös se ääni eurovaaleissa.
Kansan luottamuksen pettäminen korvaamaton asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan Suomessa vaikutti Vaikeneva Kenraali A.F. Airo. Mattilakin tuntuu seilaavan samoilla vesillä. Mutta ei kait sosiaaliministeri voi olla sellainen, että ei pukahda toimittamistaan asioista kenellekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli tehnyt määräaikaisen ( 4-vuotisen eli vaalikauden pituisen)työsopimuksen mutta petti sopimuksen voimassaoloaikana toisen sopijapuolen eli äänestäjät.Äänestäjien kavaltajat poistettava kansalaisten silmistä koska ei omaa äänestäjiensä luottamusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lindström voi varmasti kertoa miten aktiivimalli toimii. Samalla on fiksua lindströmin tutustua myös itse tähän omaan luomukseensa. Ja hei aina voi kouluttautua uuteen ammattiin. Muuten leikkuri iskee....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuun ottaminen maan asioista on täydellinen vastakohta Perussuomalaisille.
Vaalirahaa ei ollut Sinisellä kun Soini teki päätöksen, kun eroaa puolueesta ei saa puoluetukea vaan puoluetuet jää Perussuomalaisille.
Selvä vallankaappaus Halla-aholla ja kannattajilla, ihmiset ovat ilkeitä kun rahasta ja vallasta on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtääkseni DEMOKRATIA toimii siten että johtajia vaihdetaan äänestämällä.
Mikä olisi sinun mielestäsi sovelias tapa, kun tämä ei kelpaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on moni pudonnut kansanedustaja tai ministeri täysin ulkona normaali elämästä jos luulee etteivät äänestäjät huomaa kuinka sinisiin loikanneet henkilöt ajattelivat vain omaa etuaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos unohdetaan populistinen media, Suomen kannalta paras hallitus saataisiin akselilla Kokoomus-PS-Keskusta-KD...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika kylmää puhetta sosiaali - ja terveysministeriltä. " tämä on tunnevapaata, mennään vain lainkirjaimen mukaan. Hyvä ettei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko niin kuin vanhan sananlasku sanoo: "Sitä niittää, mitä kylvää." Äänisaalis oli varmaan ihan omien tekojen seurausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun osaaminen ja tahto puuttuvat sekä veikkaa väärää hevosta, niin näinhän siinä käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (98)

Uutisvirta

24
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
19
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
13
Tutkimus: Miespuolisilla koiranomistajilla muita enemmän tyypin 2 diabetesta
11
Jääliläinen Viola sai virvelillä ensimmäisen kuhansa – osallistu Kalevan kalakuvakisaan
11
Kauppalehti: Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski sijoitti yhtiöönsä 270 000 euroa – koko osakepotin arvo noin 31 miljoonaa
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
8
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image