Rinteen neuvottelijan nenä haistaa: "Neu­vot­te­lu­tu­los voidaan saada helpostikin, kun osataan oikeista naruista vetää"

Hallitus koossa toukokuun loppuun mennessä? Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm ja puheenjohtaja Antti Rinne asettivat vaalien jälkeisiä tavoitteita kahvitilaisuudessa.
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 15:35
Kirsi Turkki

Antti Rinne on jo käynyt keskusteluja muiden puolueiden johdon kanssa. Hallitusvaihtoehdoilla hän ei spekuloi.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kuvasi puoluetoimistossa järjestetyillä kiitoskahveilla maanantaina iltapäivällä tunnelmaansa tyytyväiseksi.

Vaikeiksi luonnehditut hallitusneuvottelut voivat hänen mukaansa mennä helpostikin, jos vain osataan vetää oikeista naruista. Näin hän sanoo neuvottelijan nenänsä haistavan.

Rinne kävi ennen poliitikon uraansa ammattiliitto Pron puheenjohtajana valtavan määrän neuvotteluja.

Sdp sai 17,7 prosenttia äänistä sunnuntaina järjestetyissä eduskuntavaaleissa. Tulos on puolueen historian toiseksi huonoin eduskuntavaaleissa.

– Odotettiin korkeampia prosentteja ja enemmän paikkoja. Vähän se harmittaa, että ne eivät toteutuneet. Harmituksen peittää alleen tyytyväisyyden tunne siitä, että 20 vuoden sisään ensimmäisen kerran päästään ykköspaikalle eduskuntavaaleissa.

Rinne painotti, että annettujen äänien lukumäärä kertoo voittajan, vaikka kolme puoluetta on hyvin lähellä toisiaan.

– Meillä on noin 8 000 ääntä enemmän kuin seuraavalla puolueella, joten me olemme vaalivoittaja.

Ryhmä järjestäytyy torstaina

Sdp:n eduskuntaryhmä järjestäytyy torstaina. Ryhmä valitsee yhdessä puoluehallituksen kanssa sdp:n neuvotteluryhmän hallitusneuvotteluihin. Perjantaina 26. huhtikuuta valittava hallitustunnustelija eli käytännössä Antti Rinne esittää kysymykset muille puolueille.

– Kestävän kehityksen agenda on pohja, jolle kysymyksiä rakennetaan. Niihin liittyy myös arvopohja. On tärkeää, että hallitus liimaantuu yhteen riittävän syvälle menevällä yhteisellä arvopohjalla.

Rinteen mukaan kysymyksissä selvitetään erityisesti puolueiden kantoja talouspolitiikkaan ja sosiaalipolitiikkaan. Yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa hän ei ole vakuuttunut.

– Kun olen kuunnellut perussuomalaisten puheenjohtajan kommentteja tenteissä, niin en ole ihan vakuuttunut, että meillä löytyy niistä asioista yhteisymmärrystä. Toisaalta aika moni asia on hämärän peitossa näissä asioissa.

Kokoomuksen talouspolitiikkaan Rinne odottaa lisää täsmennyksiä.

– Kun tehdään kysymyksiä, saadaan selville kokoomuksen tämänhetkinen tavoitetila. Kokoomuksella on puoluekokouspäätös 3,5 miljardin euron verojen kevennyksistä. Meistä se ei sovi tähän tilanteeseen, jossa tarvitaan hyvinvointivaltion vahvistamista.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm muistutti vaalituloksen isosta kuvasta.

– Iso kuva tuloksesta on, että sdp, vasemmistoliitto ja vihreät menivät monilla paikoilla eteenpäin. Se on selkeä epäluottamuslause nykyiselle hallitukselle. Tuli 15 paikkaa yhteensä sdp:lle, vihreille ja vasemmistoliitolle lisää.

Toimintakykyinen hallitus toukokuun lopussa

Rinteen tavoitteena on, että toimintakykyinen enemmistöhallitus saataisiin toukokuun aikana. Vähemmistöhallitusta hän ei pidä mahdollisena.

– On tärkeää nimittää ministerit ajoissa, koska Suomi on EU:n puheenjohtaja heinäkuun alusta lähtien. Se tulee olemaan kaikille ministereille raskasta. Täytyy yhteisiä tavoitteitakin lähteä viemään eteenpäin, jotta Suomi voi nostaa omia keskeisiä päämääriä eteenpäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Antti Rinne taitaa olla niitä harvoja, joka on ollut oikeissa töissä Sipilän lisäksi, suurimman osan työssä olo ajastaan.
Politikka on muilla täyttä teatteria ja kansaa huijataan valehtelemalla naama peruslukemilla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi tarvitsee Demokratian palauttamista, sitä kansa janoaa, viime vaalikausi oli järkytys kansalle.
Maailmalla ollut nousukausu näkyi osin Suomessakin, vaikka muualla työttömyys oli minimissään, meillä se oli liikaa eli 250 000, jossa 150 000 liikaa, siinä haaste kaikille, Suomalaiset ensin töihin on ammattiliittojen ja kansan tahto.
Perussuomalaiset voivat keskittyö pelkästään maahanmuuttovastaisuuteen, rakentaa pakolaisille vankiloita, työllistäähän sekin ja rajojen sulkemiseen seuraavat neljä vuotta, toivottavasti takki pysyy nyt koko ajan oikeassa asennossa, samassa jossa se oli viimeiset kuukaudet ennen vaaleja, huolestuttavia piirteitä jo näkyy.
Nämä vaalit oli mediassa maahanmuutto ja ilmastointivaalit, vastaavia ei enää tule koskaan.
Demarit otti onneksi vaaleissa myös Suomea koskevia tärkeitä asioita esille ja niistä on pidettävä kiinni, koska ne olivat erittäin tärkeitä kaikki, edes osa saataisiin nyt läpi, edes jossakin muodossa, jos ei niin tehkööt maahan Perussuomalaiseten johtaman Populisti/Konservatiivihallituksen, joka edustaa vastakkaisia oikeistolaisia arvoja, sitten tulee vielä kurjempaa kuin viime vaalikaudella, tyhmää kansaa jymäytettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkkää puhetta ja näytelmää on politiikka. Ei päätä eikä häntää ollut koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Perussuomalaisten osalta, suurta teatteria, maahanmuutto oli suurin ongelma, ei ollut oikeasti suurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se ollut ja ole aika suuri ongelma Oulussakin, ja monella muullakin paikkakunnalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne luopuu kielteisten turvapaikan saaneiden pikaisesta työllistämisestä, se sopii Jussille ja Hallituksen muodostaminen on helppoa kuin heinänteko sateella.Maata ja sylkeä kattoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohtuullisen helposti saadaan Suomeen hallitus, joka ajaa Suomen etua jatkossakin; Kokoomus + PS + Keskusta + SDP.

Antti Rinne kunnostautui edellisessä hallituksessaan saamalla Suomeen yli 100 000 uutta työtöntä ja lahjoittamalla Kreikalle + Kyprokselle yli 10 miljardia euroa lapsiemme rahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei toteudu dreamteam, sdp, vihr, vas nyt joutuu arvo maailmaa vähän muuttamaan isänmaallisempaan suuntaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavan kauden oppositiossa istuvat; Vasemmistoliitto, Keskusta ja Perus-Suomalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP:n ennustettu suurvoitto kutistui, koska Rinne alkoi ennakoimaan vaalien jälkeistä hallitusyhteistyötä Keskustan kanssa. Sehän olisi tarkoittanut ikäänkuin Sipilän (keskusta) jatkokautta, sama meno olisi saanut jatkoajan? Näin osa äänestäjistä todennäköisesti vaihtoi viime hetkellä SDP:n johonkin toiseen puolueeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Keskustapuolue on tehnyt Pohjois Suomen hyväksi ylivoimaisesti eniten ja Punamulta ennen kaikkea paras tälle alueelle.
Perussuomalaiset eivät ole tehneet mitään Pohjois Suomen hyväksi ja Halla-aho pitää meitä loisina, sekin olisi ollut hyvä muistaa, mitää ei tänne tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se hyvinvointivaltion vahvistamista jos veroja korotetaan ja otetaan lisää velkaa. Yritykset eivät pysty työllistämään. Kyllä kohta voidaan hyvin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa on äänestänyt Rinnen pääministeriksi tykkäätkö siitä vai et. Vai oletko demokratiaa vastaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa äänesti monta muuta paljon selvemmin Eduskuntaan. Pääministeri on todennäköisesti joku muu oikeasti neuvottelutaitoinen kansanedustaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ero perussuomalaisiin on niin pieni, että Antin ei kannata leuhottaa tuolla
"vaalivoitollaan" yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punamulta on ollut historiassa kaikkien aikojen paras hallitus Suomessa. Tarkoittaisi käytännössä sitä, että Keskusta voisi jatkaa hyvää talouspolitikkaansa Sipilän johdolla, kannatus meni Halla-ahon kanssa riitelyyn.
Työväistön kanssa sopiminen onnistuisi, pelon kulttuuri olisi ohi.
Hallitukseen kaikki demokraattiset puolueet; SDP 40, Vasemmisto 16, Vihreät 20, yht 76, Liberaali puolueet;RKP 9 ja KD 5 + Keskusta 31, yht 45. Hallituksen vahvuus 121, saataisiin toimintakuntoinen hallitus.
Populistinen konservatiivinen puolue Perussuomalaiset oppositioon yhdessä Konservatiivi puolue Kokoomuksen kanssa.
Perussuomalaiset ja Kokoomus haluaa perustaa hallituksen.
Ennen vaalia perussuomalaiset touhusi sosiaalisessa mediassa Sipilä vastaista bropakantaasa erittäin aktiivisesti.
Punamulta voisi laittaa tämän tämän maan taas kasvuuralle, seisahtanut tilanne jätettäisiin historiaan, koko maa olisi kehitettävänä. Perussuomalaisista ei siihen ole, hallitushumala on siellä kova, mutta jutut ennen vaaleja olivat kaukana yhteistyöstä, samoin kokoomuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti. Tarvitset rinnallesi jonkun kolmesta: kesk, kok tai ps. Heillä yhteensä 108 paikkaa!! He eivät tarvitse SINUA eikä SDPtä.

Entä jos oikeisto vetäisikin yhtä köyttä? Antti löytäisi itsensä oppositiosta punavihreiden ystäviensä joukosta.

Pieni nöyryys nyt paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
40
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
36
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tietääkö kukaan tappiota tehnyttä sijoittajaa?

Jokainen pitempään sijoittanut on kokenut takaiskuja. Keskimäärin tuotto on kuitenkin positiivinen. Kannattaa ryhtyä muk... Lue lisää...
50€/kk riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image