Pe­rus­suo­ma­lai­set tavoittelee kan­san­edus­ta­jaa Lapista – Jussi Halla-aho uskoo, että puolue saattaa vedota Lapissa Väyrysen kannattajiin

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi, että puolue voi saada Lapisa Paavo Väyrysen kannattajien ääniä nyt, kun Väyrynen on ehdolla Uudellamaalla. KUVA: Pekka Aho
Eduskuntavaalit 2019 2.2.2019 18:23
Niina Niemelä

Perussuomalaiset lähtee tavoittelemaan kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajaa Lappiin, toteaa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Hän vieraili Rovaniemellä, Torniossa ja Kemissä lauantaina.

Halla-aho pitää realistisena tavoitteena, että vaaleissa puolue saisi takaisin yhden kansanedustajan Lappiin. Hanna Mäntylä pääsi kansanedustajaksi vaaleissa vuonna 2015. Sittemmin Mäntylä siirtyi Sininen tulevaisuus-puolueeseen ja vuonna 2017 asiantuntijaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön.

Lapin vierailulla Halla-aho valotti puolueen yhtä ohjelmaa, jossa koko maa pidettäisiin asumiskelpoisena. Keskeisiä kysymyksiä Lapille ovat hänen mukaansa työllisyys, asumis- ja liikkumiskustannukset.

– Työllisyys liittyy teollisuuden toimintaedellytyksiin ja kilpailukykyyn, Halla-aho sanoo.

Hän käytti esimerkkinä Kemijärveä.

– Se on maakunnan karmein esimerkki siitä, mitä voi tapahtua paikkakunnalle, kun teollisuus lähtee.

Liikkumiskustannuksissa Halla-aho muisteli pääministeri Juha Sipilän (kesk.) muutaman viikon takaista toteamusta, että sähköautolla pääsee kaikkialle.

– Se ei oikein toimi Lapissa, vaan polttoaineen ja autoilun hinnat ovat tärkeitä kysymyksiä.

Liikkumisen lisäksi maakunnan tulevaisuuteen vaikuttavat Halla-ahon mukaan infrastuktuuri ja tieverkosto. Maaseudun tyhjentymistä hän kuvailee noidankehäksi.

– Ihmiset lähtevät, kun palveluja karsitaan, ja siitä saadaan lisää syitä ajaa alas loputkin palvelut.

Lapista Väyrysen äänet

Seitsemän tähden liikkeen edustaja Paavo Väyrynen on ehdolla Uudellamaalla. Se voi Halla-ahon mukaan tuoda Lapista ääniä perussuomalaisille.

– Monet Väyrysen esillä pitämistä teemoista ovat tärkeitä myös meille.

Esimerkkeinä hän mainitsee muun muassa kriittisen suhtautumisen Euroopan Unioniin ja maahanmuuttokriittisyyden.

– Saatamme vedota Väyrysen perinteiseen kannattajakuntaan, toteaa Halla-aho.

Halla-ahon puhetta kuunteli Rovaniemellä noin viitisenkymmentä kuulijaa. Halla-aho jatkoi kierrostaan myös Tornioon ja Kemiin. KUVA: Pekka Aho

Tiukassa valtiontalouden tilanteessa suuri kysymys hänen mukaansa on se, miten julkista rahankäyttöä arvotetaan.

– Pitäisi laittaa raha vastakkain: haluammeko hoitaa mummoja ja sairaita vai lihottaa kotouttamis- ja hoiva-alalla toimivia yrityksiä.

Kuntien valtionosuuksien pieneneminen pakottaa kunnat Halla-ahon mukaan yksityistämään palvelujaan.

Lappi omanlaisensa

Puolueista keskustalla on Halla-ahon mukaan poliittisesti voimakas asema Lapissa, jonka vuoksi muiden puolueiden on tehtävä enemmän työtä. Perussuomalaisilla on Lapissa yhdistystoiminnan osalta aktiivinen piiri.

– Lappi on täynnä persoonallisuuksia, Halla-aho sanoo.

Hän painottaa, että Lapin tulevaisuus vaatii päättäjiltä poliittista valintaa siitä, että maakunnan pitää pysyä asumiskelpoisena.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (108)

Jos haluaa muutosta on persut,jos haluaa menon jatkuvan ja määräysvallan luisumista ulkomaille on vanhat puolueet.Ei muutako äänestään voivotellaan sitten kun tulostulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten kannatus kasvaa koko ajan ja pääsevät vaikuttamaan paremmin.
Nykyinen hallitus on nähty, ei enää jatkoon. Ääneni menee perussuomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Väyrynen ei ikinä ole oppinut tuntemaan Uudenmaan äänestäjiä. Nähtäväksi jää, tunteeko Halla-Aho Lapin äänestäjiä senkään vertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos äänestäjät ajattelee vähänkään Suomen etua niin ainoa vaihtoehto on PS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Populistipuolue pyrkii suurilla lupauksilla hallitukseen ja sitten täysin kädetön kun ei kavereita vain ole enemmistön saamiseksi. Eli riippumatta tuloksesta, ps räkyttää oppositiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ovat ainut todellinen vaihtoehto Suomalaisessa Politiikassa.
Keskustan ja Sipilän rikkaiden suosiminen on nähty, kukaan ei odota enää heitä.
Kookoomus on Suomessa oikeistolainen puolue,joka ei aja koskaan tavallisen ihmisen asiaa.
Sen aikaansaannokset ovat nyt vanhustenhoidon osalta hirvittävää luettavaa.
SDP:n tekemiset ovat olleet ikäviä EU:n , Eläkeläisten ja maahanmuuton osalta.
Näin se asia vain on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP on varmaankin ihan hyvä puolue hyvin ansaitsevalle vakitusessa työssä elävälle ihmiselle, joka pysyy ikuisesti työssä. Se on kuitenkin aina ollut valmiina, kuin partiolainen, sellaisiin päätöksiin, jotka ottavat rahaa pois muilta kuin edellämainittuun ryhmään kuuluvilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa katsoa esim. youtubesta video Jussi Halla-aho Vetelissä 12.1.2019 ennen kuin alkaa Jussia enemmän arvostelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Lapin persuilla ehdokkaissa muista puolueista loikanneita, esim kokoomus, vasemmisto jne?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset! Ainoa puolue, joka rohkenee tuoda ikävätkin asiat esiin. Eikä vain, kun vaalit lähestyvät. Huvittavaa on ollut seurata muiden puolueiden matelua, kun Oulua kohtasi järkyttävä kriisi. SDP on oiva esimerkki kaksinaamaisuudesta, hävetkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut ei uskaltanut suutaan avata kun Suomeen tuli 40 000 turvapaikanhakijaa syksyllä 2015. Yhtä hiljaa oli Halla-aho ja Huhtasaari jne. Nytkö samat tyypit voisi jonkun ongelman ratkaista? Älkää nyt unta nähkö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitää saada ympäri Suomea Perussuomalaisia edustajia muuten ei asiat parane. Onhan suorastaan omanedun vastaista äänestää nykyisiä hallitus puolueita ja viher-vasemmistoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos persuja äänestää pettyykö taas ,toisaalta puolue on puhdistunut pettureiden lähdettyä hallituksen kelkkaan.Muut puolueet pettää varmasti kun äänestys tulokset on tullut,ei tarvi näissä vaaleissa pahvin palaan erikseen kirjoittaa mistä ei leikata kun leikataan kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen on ainoa joka ei ole takkia kääntänyt vaan uskaltaa puhua. Ja siitä saa tietysti pilkkaa, mutta linja pitää.

Väyrynen oli muuten ainoa joka vaati rajoja kiinni syksyllä 2015 kun Suomeen tuli turvapaikanhakijatulva. Mitä teki persut, mitä ylistetty Halla-aho? Ei yhtään mitään. Ei saanut edes suutaan auki.

Itse annan ääneni kokemukselle ja sisulle = Väyrysen liikkeelle. Ei täällä mitään tuppisuita tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nykyinen linja miellyttää, niin sitten ääni hallituspuolueille persut, kokoomus tai keskusta. Muussa tapauksessa ääni muualle. Ei se sen hankalampaa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut ei ole hallituksessa,vaan siniset,kok ja kesk.Niissä on selvä ero olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin viime vaaleissa keskustaa ja se oli suuri virhe.Nyt äänestän PS:ää ja uskon,että Halla-aho on sanansa mittainen mies! Sipilä ei pitänyt lupauksiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho ja kumppanit eivät osaa muuta kuin ruikuttaa. Eivätkä ole koskaan osanneetkaan. Siinä sakissa ei ole ketään joka koskaan olisi kantanut vastuuta mistään ja sen kuulee kyllä jutuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (108)

Uutisvirta

20:09
Katso puolueiden kannatus pohjoisen vaalipiireissä sekä koko maassa
20:06
Eurovaalien ennakkoäänet on laskettu: Kokoomus suurin, SDP toisena, keskustalle vaalitappio
19:54
Jännitys kasvaa puolueiden vaalivalvojaisissa – Rinne odottaa sdp:lle viimekertaisia eurovaaleja parempaa menestystä
19:16
Äänestys sujuu odotetun rauhalliseen tahtiin Oulussa – Madekoskella keskimääräistä innokkaampia äänestäjiä, ja värttöläiset nuoret erityisen aktiivisia
19:00
Isä, poika ja huolella entisöity Napapiirin junankeula – Jorma Valkama etsi Kastenwagenia kaksi vuotta: "On mahtava tunne, kun auto on valmis ja katsastettu" Tilaajille
19:00
Monacon GP:ssa kolmanneksi sijoittunut Bottas: Vähän sunnuntaiajelua oli
19:00
Leijonien tie MM-finaaliin - katso kooste turnauksen ratkaisuhetkistä
193
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
64
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
49
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
41
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
36
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
34
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
21
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oululaiset ahdasmielisiä

Osa tänne kirjoittavista on kateellisia. Katoppa talouteen ja rahaan liittyviä aloituksia. Enin osa kadehtii, pari poikk... Lue lisää...
Suurin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image