Pääministeri Sipilä vaatii tuot­ta­ja­hin­to­jen nousua – "Hämmästys, miten yksin olemme puolustaneet suomalaista viljelijää"

Maatalous on ollut kovilla muun muassa säiden vuoksi. Arkistokuva. KUVA: Kontiainen Jarmo
Eduskuntavaalit 2019 2.2.2019 10:49
Heikki Uusitalo

Keskustan vaalistartissa puhunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolusti Suomen maataloustuotantoa. Hänen mukaansa muut eivät sitä juuri näytä tekevän.

– On ollut hämmästys, miten yksin olemme olleet puolustamassa suomalaista viljelijää, Sipilä sanoi.

Hänen mukaansa viljelijät ovat olleet todella kovilla, sillä maataloustuotanto on kovien taloudellisten haasteiden keskellä.

Sipilä perusti kesäkuussa työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää, miten maatalouden kannattavuutta parannetaan. OP-ryhmän entinen pääjohtaja Reijo Karhinen on työryhmän puheenjohtaja. Ryhmältä odotetaan linjauksia ensi viikolla.

Sipilän mukaan tuottajahintojen on noustava ja tulonjaon ruokaketjussa on parannuttava. Karhisen ryhmältä odotetaan listaa toimista, joilla Sipilän vaateisiin voitaisiin vastata.

Lue myös: Sipilä puolustaa aiettaan antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijaperheen käyttöön – "Heidän henkensä oli joka päivä uhattuna"

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Mahtava luomuviljelijä, kauramaiden kasakka, rantteiden ruhtinas on taas kerran huomannut meidät maajussit, landepaukut, suopeltojen sitkeät sissit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luomutuotanto on kannattavampaa kuin tavanomainen, mutta luomutuet mentiin "sinisilmäisinä" leikkaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SOK/osuuskaupat taitaa olla suurin kotimaisten elintarvikkeiden jakelija kuluttajille Suomessa. Prismoissa kotimaisuusaste on 80 %. Lidlissä se on hldin tuskin 50 %. Halputtamisen ansiosta suomalaisten tuotteiden menekki on kasvanut. Kepulla on hätä ja se taitaa nyt tehdä vaalikampanjaa ottamalla osuuskaupan kohteekseen. Mutta faktat kertoo ihan toista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkihan me olemme puolustaneet markkinaehtoista (lue: tuetonta) maataloutta. Tukien poistaminen olisi reilua. Puuhasteluviljely loppuisi ja jäljellä olisivat vain terveet yksiköt. Se onko niitä Suomessa, on eri juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kuuluu osuustoiminnalle että näin on käyny
(halpuutus)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tuottajien osuuskunnille Valio, LSO Osuuskunta, HKScan, Munakunta jne. Ovat tuottajien omistamia ja heillä on valta määrätä mitä he tuottajille maksavat ja millä hinnalla tuotteitaan ulos myyvät. Jos liikkeenjohto on on kelvotonta ja toiminta tehotonta niin tuottajat saavat kiittää itseään siitä etteivät saa omistamiltaan yrityksiltä parempaa hintaa. Se ei ole kaupan vika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sipilä kyllä kukaan hallitus puolue ei ole ollu viljeliöitten puolella vaikka teijän puolueen väkeä ovatkin kyllä orpo on tyrmänny kaikki teijän lupaukset rikkaille oletta vain jakanu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös nyt eletä siinä globaali taloudessa...? On turhaa syytää valtion rahoja maatalouteen ,kun se ei kannata. Ostetaan elintarvikkeet sieltä mistä halvimmalla saa.....!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäki on nyt niitä viestiketjuja joihin ei taho löytyä suomen kielestä sanoja joilla kerrottaisiin koko totuus.
Kirosanat tulee ensimmäisenä mieleen muttei nekkään tunnu enään auttavan (katsoin kyllä muutaman urheiluhaastattelun muttei sieltäkään)
Tuolla ketjussa MAANVILJELIJÄ on jo käyttäny ne sanat joilla keskustan ja varsinkin Sipilän toimia hallituksessa kuvataan.

Jos vielä lukis tuota Heikki Turusen kirjoja vaikka Simpauttajaa olisko siellä.
On se on kuitenki perkele ettei noille valtion varojen siirtoa yksityisille saada loppumaan. Kopionkin siksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ajaisi maatalouden lopullisesti alas jos pääsisi jatkoon. Nostaisi kotimaisten maataloustuotteiden hintoja niin että eroopasta ja kaukomailta ruokaralli kiihtyisi entisestään. Kaupat ja kapitalisti kiittäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten sitä ruokarallia ei ole nyt jos se kerran halvempaa siellä.siihen hintaan mitä arina myy täällä maitoa ei kukaan rupa tänne myymään.se on sairas niitten halpuutus kamppanja onko se joku sosiaali huolto koko kauppa on ihmisä jolla ruokaan ei pisaa rahaa työtömyyden,asunto ja autovelkojen jälkeen ei niitten tilanne sillä kummene että ruoka halpus.arinan pitäs tehä mitä muutkin kaupat jo tehneet tappiolliset myymälät alas.ruoka maksaa noin 6euroa päivää kohen niin kyllä sillonon jossakin muussa vika kun ruuan hinnassa sillon on ne ihmiset tehneet aivan liian paljon velkaa itsellensä eikä niitä arinat pysty pelastaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos maanviljelystä saatava tuote on niin kallis ettei se mene kaupaksi massiivisista tukiaisista huolimatta,niin silloin se maanviljely pitää lopettaa kannattamattomana.Eihän tässä maassa mitään muutakaan valmisteta jos tiedetään että se ei ole kilpailukykyinen hinnaltaan.Nyt on vaan niin että se kannattamaton harrastus pitää lopettaa,eikä tarvitse olla huolissaan kyllä ulkomailta tulee ruokaa ja on puhdasta ja halpaa.Paljon halvemmaksi tulee kun lopettavat maajussit menee hallituksen järjestämille aktiivikursseille ja opiskelevat ammatin jossa tulevat toimeen työstä saadulla palkalla eikä veronmaksajien maksamilla tukiaisilla.Onhan siinä hyötynä myös liikunta ja itsensä kunnossa pito kun ei tarvitse makkoilla uunipankolla ja syleksiä kattoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuottamattoman touhun tukemisen maksaa se kansanosa minkä pitää kilpailla kovassa alatikiristyvässä kansaivälisessä kilpailussa mikä ei seuraa kehitystä vaan kulkee kehityksen kärjessä.Merkittävin työttöömyyden aiheuttaja on tuottamattomantyön tukeminen. Maanviljelijän ei kannata kuivana kesänä kastella peltoja niin kauvan kun kuivuudesta maksetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämme yli 100-tuhannen järven maassa, mutta kun Suomessa oli kuiva kesä niin missään, siis missään ei näkynyt kuvaa tai videota jossa maajussi olisi vaivautunut viljelmiään kastelemaan. Ennemmin vain mangutaan uutta kriisitukea. Muissa maissa niitä ympäröiviä vesivaroja hyödynnetään rakentamalla jopa kanavajärjestelmiä. Nyt on ollut liian märkää ja sitten liian kuivaa...mitäköhän kriisitukea tulevana kesänä vaaditaan ? varmaan joku Brexit kriisituki seuraavaksi. Maataloudessa ei saa muuten edes maatalouslomittajia kilpailuttaa joten se siitä kikyyn osallistumisesta, mitä koko muu kansa tekee.
Maatalous-ala on kun holhoukseen määrätty vajaa-älyinen, mitään kritiikkiä ei saa esittää, ja normaalien markkinatalous asioiden kertominenkin katsotaan pahasta. No ehkä lisää terapia-tukea taas kuluvana vuonna viljelijöille ja tietysti lisää tukia...tullaanko vaihtamaan vaipatkin teiltä ? Eikä halpuuteta hintoja siellä kaupoissa, tulee vain pahamieli markkina-taloudesta. Potilasta nimeltä maatalous-ala täytyy ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt alkaa vissiin Sipilällä ja KePulla olla hätä kun pitää peräti viljelijäväestön suosiota kosiskella.

Kansalla on kyllä varaa maksaa asialliset kiorotukset tuottajahintoihin. Eivät maatalouden harjoittajien pyynnöt ole kohtuuttomia olleet.
Ei tästä tarvihe polkiittista peliä tehä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä kehittää säde kehää itselleen,hän ajattelee kaikkien parasta ajatuksissaan.Toki teot ovat sitten ihan normi politikon,ääneni Sipilä sai kun neuvoi Arhinmäkeä ei enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

13:49
Poliisi järeästi varustautuneena paikalle, kun väkivaltarikoksesta epäilty linnoittautui kerrostaloasuntoon Rovaniemellä – operaatio kesti tunteja
12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
48
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
39
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
23
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
22
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
18
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Eläkejärjestelmämme on maailman kolmanneksi paras sanoo kansainvälinen tutkimus. Mikäs siinä sitten on niin nerokasta? K... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image