Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton Juha Hänninen: Lop­pu­tu­lok­seen pitää tyytyä

Juha Hänninen. KUVA: Heikki Uusitalo
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 14:30
Susanna Kemppainen

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kokoomuksen Juha Hänninen sai 3625 ääntä. Se ei riittänyt eduskuntaan, vaan hän jäi varasijalle.

 –Tavoite oli päästä sisään. Kansa tietää ja kansa on puhunut, hän kommentoi tulostaan.

Hännisen mukaan hän teki yhdessä tiiminsä kanssa niin hyvän vaalikampanjan kuin mihin hän ikinä pystyy, vaikka lopputulos ei ollutkaan mieluinen.

– Lopputulokseen pitää tyytyä.

Hänninen sanoo ryhtyneensä kampanjoimaan viime kunnallisvaalien jälkeen eli noin kaksi vuotta sitten. Tuosta lähtien hän on kiertänyt esiintymässä muun muassa maakunnan kuntien eri tilaisuuksissa. Lisäksi hän on kirjoitellut näkemyksistään ja toiminut sosiaalisessa mediassa.

Se ei riittänyt.

– Emme ole tehneet vielä analyysiä siitä, mistä on kyse. Tunnistan kuitenkin, että nuoret ja naiset olivat kohtuullisen vahvoilla näissä vaaleissa.

Hännisen kampanjoinnin pääteemoja oli turvallisuus. Mistä mahtaa johtua, ettei se purrut alueen äänestäjiin aikana, jolloin Oulun turvallisuus on kyseenalaistettu ehkä pahemmin kuin koskaan?

 – Turvallisuus on kaiken olemisen ja tekemisen perusasioita ja erityistä osaamisaluettani. En pysty sanomaan, miksi se ei purrut paremmin.

MAINOS

Kommentoi

Kuinka monta ääntä olisi vaatinut lisää, että olisi päässyt eduskuntaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehitys Oulun keskustassa, keskustan tyhjentyminen normaalista elämästä ja kaupoista, ei luo kenellekään meriittiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todistanut kyvyttömyytensä kuntapolitiikassa ja vielä pitäisi päästä sössimään koko maan asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeus toteutui. Se pääsi hallitukseen, joka oikeasti ja aidosti on huolissaan Oululaisten naisten ja lasten turvallisuudesta. Ja se ei päässyt, joka on lähinnä tätä turvallisuuskeskustelua pyrkinyt estämään ja silti yritti ratsastaa valheellisesti turvallisuus teemalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puuttuivatkohan näytöt poliittisista saavutuksista. Ainakaan kaupungin valtuuston toiminasta ei muutaman vuoden ajalta sellaista löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten todellinen suomalainen, koko Suomen kansan puolustaja, voisi äänestää puoluetta joka ajaa (ulkomaisten) sijoittajien rikastumista jopa kansanterveyden takaavan terveydenhuoltojärjestelmän alistamisella kermankuorintaan.

Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on jo nyt koko OECD huonoin perustuslakimmekin määräämän kansalaisten tasavertaisuuden suhteen.
SOTE oli yritys tehdä siitä vieläkin eriarvoistavampi - ryssäsysteemi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vaalikampanjassa alkaa näkymään häiritsevää "yli-yrittämistä ja yli-innostumista" niin se häiritsee mahdollista äänestäjää. Juha Hänninen antoi talven aikana kommentteja julkisuudessa, jotka olivat selvästi populistisia. Samaan syyllistyi esimerkiksi Vihreiden Mika Flöjt. Pitäisi ymmärtää olla esillä sopivassa määrin, ei liikaa. Jos ehdokas koko ajan "tyrkyttää ja tuo itseään esille" niin se alkaa ärsyttämään mahdollisia äänestäjiä ja he antavatkin äänensä toisaalle. Kun ehdokkaasta alkaa havaitsemaan sellaisia piirteitä kuten "epätoivoista jokaisesta aiheesta kirjoittelua medioissa" ja somessa, niin se ei välttämättä lähennä ehdokasta ja äänestäjää vaan loitontaa heitä toisistaan. Turvallisuus taisi olla Hännisen motto vaaleissa, mutta lähestymistapa aiheeseen oli väärä ja se ei äänestäjiin laajemmin osunut eikä uponnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime vuodet on uhottu ja uhottu. Ei kiinnosta enää kuulla sitä itkuvirttä koti uskonto ja isänmaa . Se ei riitä. Pitää katsoa enemmän tulevaisuuteen ja yhdistää ei erottaa. Nainen sai ääneni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mikään suositus olla Oulun Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Siellä ei ainakaan talousasioiden tuntemus loista, eikä niitä idearikkaita virkamiehiäkään saada kuriin. Mitä turvallisuuteen tulee, miten Juha voisi siihen vaikuttaa, etenkin kun kaikki on samaa mieltä. Seuraavalla kerralla Keskustan listoille, jolle povataan rökälevoittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhe ja kirjoittelu on ollut päälle liimattu eikä se ole ollut uskottavaa. Paljonko on maksanut käydä kättelemässä ja tervehtimässä ihmisiä? Tällainen sijoitus ja usko itseen on myös eräänlaista yrittäjyyttä millä yritetään ostaa työpaikka neljäksi vuodeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sai enemmän ääniä kuin valitut Jenni Pitko (Virh) tai Raimo Piirainen (SDP), mutta ei päässyt kiitos suhteellisen vaalitavan. Verotkin olisi saatava maksaa tälläisen suhteellisen vaalimatematiikan mukaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunginvaltuusto on liian passiivinen maahanmuuttajien massarikollisuuden torjunnassa ja ehkäisyssä ja se toiminnan puute henkilöityi Juha Hännisen äänimäärään. Oulun vaalipiirissä PS nuoret edustajat jotka voimakkaasti ottivat aiheeseen kantaa pääsivät läpi kevyesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sille ilmiölle on olemassa ihan sanakin - tai oikeastaan kaksi: populismi ja opportunismi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monen hyvän ehdokkaan äänet jäävät tulematta, koska edustavat väärää puoluetta. Juhan kohdalla "hyvä veli" -kokoomus ei ainakaan paranna menestystä. Onneksi kansa rankaisi edes keskustaa. Eteenpäin - sanoi Soini kun rökäletappion koki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutoksen tuulet puhaltavat ja vanhat asetelmat järkkyvät. Maailma muuttuu ja asenteet muuttuvat sen myötä. Kahtiajako syvenee, mikä on ikävää. Turvallisuus on teemana hyvä, mutta se tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Naiset ja nuoret ovat puhuneet, luutuneista asenteista halutaan eroon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha, sinussa on paljon potentiaalia, ja edustat hyviäkin asioita. Rasismi on se juttu, miksi en mitenkään voinut sinua äänestää. Uskon, että tähän kompastui myös moni muu. Juha, tulevaisuuden Suomi on monivärinen (kuten jo nyt), ja minä tunnen oloni täällä turvalliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, monilla ihmisillä ovat ne ennakkoluulot jopa rasismi aika pinnassa. Eipä tarvitse paljon sitä siloista pintaa raaputtaa, kun alkaa paistaa oikea väri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sipilä eroaa.

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeikä

Jaa niinkö. Meidän ikäluokka on maksanut eläkemaksuja neljäkymmentä vuotta. Olemme myös elättäneet omat vanhempamme ja k... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image