Kempeleen kunnanjohtaja peräsi vaalitentissä kak­sois­rai­det­ta Ouluun – SDP:n Rinne: ”Tuen tätä hanketta”

Demarijohtaja Antti Rinne (oik.) kertoi tukevansa kaksoisraidehanketta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Eduskuntavaalit 2019 1.4.2019 12:27
Heikki Uusitalo

Kalevan ja Ylen järjestämässä vaalitentissä kysymyksiä pääsivät esittämään myös muut kuin tentin juontajat. Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi otti kysymyksessään esiin raideliikenteen. 

Lohen mukaan pohjoisen kilpailukyvylle olisi elintärkeää nostaa raideliikenteen nopeuksia ja kapasiteettia. Lohi muun muassa peräsi kaksoisraidetta Liminka-Kempele-Oulu –osuudelle. 

Sinisiä tentissä edustanut sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila piti aivan olennaisena asiana, että kaksoisraidehanke saadaan liikkeelle. 

Mattila myös toivoi, että tulevalla vaalikaudella Nelostien hanke Oulu-Kemi –välillä tulisi puolueiden yhteiseksi hankkeeksi. 

– Vaikka se on Pohjois-Suomen hanke, se palvelee koko maata, Mattila totesi. 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi tukevansa kaksoisraidehanketta. 

– SDP tukee, että kaksoisraide Ouluun ja tästä eteenpäinkin saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti. Raideliikenteen kehittäminen ylipäänsä on keskeinen elementti, jolla liikkuminen isojen kaupunkien, kasvukeskuksien välillä saadaan kuntoon ja saadaan myös työmatkaliikenne kuntoon. Tarvitsemme selvän linkin TEN-T-verkostoon, jolla varmistetaan, että saamme myös eurooppalaista rahoitusta tähän hankkeeseen. Tuen siis tätä hanketta. 

RKP:n Eva Biaudet piti kysymystä raideliikenteen kehittämisestä tärkeänä. Biuaudet katsoi asiaa asuttavuuden, elinkeinoelämän, kansainvälistymisen ja ilmaston näkökulmasta. 

– Meidän on pohdittava, miten voimme panostaa lisää raideliikenteeseen. Miten junalla matkustaminen voisi kilpailla lentämisen kanssa? Tämä on yksi kaikkein keskeisimmistä kohdista ilmastostrategiassa seuraavassa hallituksessa, Biaudet sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taitavat kulkea kaksilla rattailla kun pariraiteita havittelevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MItä sitä suotta toista raidetta Ouluun! Kyllä työttömät osaavat suunnistaa Ouluun nykyistäkin kiskoparia pitkin kävelemällä. Ei siinä eksy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä Tukholmasta asti!

Lappi, Pohjanmaat, Kainuu, Savot, Ahvenanmaa ja Pohjois-Karjala vaihtaisivat riemusta kiljuen Ruotsin lipun alle, jos siitä pääsisi äänestämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on nimennyt ykköshankkeeksi Pisara-radan Helsinkiin. Sen toteutuessa pohjoisen yhteyksille ei jää euroakaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattila muiden hallituksessa olleiden ministerien mukana oli täysin aikaansaamaton Pohjois-Suomen kehittämisen kannalta. Neljä vuotta meni täysin hukkaan. Kyllä miehet ja naiset on laitettava hallitustasolla vaihtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP tukee, että kaksoisraide Ouluun ja tästä eteenpäinkin saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti. "... tästä eteenpäinkin..." Aikamoista populismia. Rahalupauksia syydetään joka ilmansuuntaan, varsinkin näin aprillipäivänä. Silti demaripomoltakin voi toivoa edes jonkinlaista realismia vaalikiihkossaan. Kunhan nyt ensin saataisiin kaksoisraide Oulusta etelään sekä Iin ja Simon Maksniemen väli moottoritieksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaan Oulussa vaalilupaamassa tuollaista ja on vielä aprillipäivä ! Uskokoon tosiaan ken tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin, montakohan miljardia on tähän mennessä jo kertynyt RInteen vappusatasesta lähtien, mitä Rinne on luvannut vaaliähkyssään, joka päivä tulee uusia lupauksia , mistä vaan rahat ? , kun valtiontalous heikkenee varmuudella , jos maahan tulee punavihreä "kaikkea kivaa kaikille vastuuton rahanjakohallitus", ne rahat vaan otetaan kaikkien veronmaksajien selkänahasta lisäveroina, rikkaitten rahat eivät siihen riitä. Ei raha puussa kasva, kuten UPM:n toimitusjohtaja hyvin osuvasti totesi lauantaina. Lisäksi punavihreä hallitus avaa varmuudella vihreiden ja vassareiden ja SDP:n äärisuvaitsevaisten nuorten naisten painostuksesta turvapaikkaportit uudelleen ja kieltää vanhojen ja paperittomien palautukset, jolloin maahan tulee jälleen uusi invaasio tp-hakijoita. Kustannukset vanhojen hakijoiden kanssa useita miljardeja vuodessa, eli enemmän kuin mitä on maan puolustusbudjetti.
Voi tulla monelle ikävä Sipilän hallitusta, joka ei nostanut veroja, vaan hankki valtion tarvitsemat menot yritysten kilpailukyvyn parannuksilla ja siitä saatavilla verotuloilla, valtion velan kasvu loppui , työttömyys putosi reilusti ja työllisyysaste nousi 72 %:iin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne tulisi liian kalliiksi meille suomalaisille.

Mutta ilman muuta pisteet Lohelle. Nyt vaalien(kin) aikaa tarvitaan juuri tällaisia täsmällisiä konkreettisia kehityshankkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän Antti on Suomen paras lupaamaan. Varmasti pääministerinä tulisi sekä puheiden pyörtämisen, että takinkäännön ennätykset myös kotiin. Vaan jos löyhillä puheilla ojentaa pääministerin paikan Halla-aholle, pääsee varmasti toteuttamaan itseään paremmin valtionvarain verottajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sehän on hyvä, että saadaan sekä meno- että paluurata. Anttikin pääsee nopeasti pois, kun lupaukset jää lupauksiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon tuntuu olevan irtorahaa kaikkeen mahdolliseen! Aivan mahtava homma, kun keltään ei leikata ja kaikki saa lisää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:31
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
22:31
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
21:25
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
21:21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20:48
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
20:40
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Bemari ja Mersu ruostuu?🤧

Siksi ne ruostuu kun minä ostan ne uutena ja ajan 3-vuotta tekemättä niihin yhtään mitään muuta huoltoa kuin öljynvaihdo... Lue lisää...
byyyyyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image