Kempeleen kunnanjohtaja peräsi vaalitentissä kak­sois­rai­det­ta Ouluun – SDP:n Rinne: ”Tuen tätä hanketta”

Demarijohtaja Antti Rinne (oik.) kertoi tukevansa kaksoisraidehanketta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Eduskuntavaalit 2019 1.4.2019 12:27
Heikki Uusitalo

Kalevan ja Ylen järjestämässä vaalitentissä kysymyksiä pääsivät esittämään myös muut kuin tentin juontajat. Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi otti kysymyksessään esiin raideliikenteen. 

Lohen mukaan pohjoisen kilpailukyvylle olisi elintärkeää nostaa raideliikenteen nopeuksia ja kapasiteettia. Lohi muun muassa peräsi kaksoisraidetta Liminka-Kempele-Oulu –osuudelle. 

Sinisiä tentissä edustanut sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila piti aivan olennaisena asiana, että kaksoisraidehanke saadaan liikkeelle. 

Mattila myös toivoi, että tulevalla vaalikaudella Nelostien hanke Oulu-Kemi –välillä tulisi puolueiden yhteiseksi hankkeeksi. 

– Vaikka se on Pohjois-Suomen hanke, se palvelee koko maata, Mattila totesi. 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi tukevansa kaksoisraidehanketta. 

– SDP tukee, että kaksoisraide Ouluun ja tästä eteenpäinkin saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti. Raideliikenteen kehittäminen ylipäänsä on keskeinen elementti, jolla liikkuminen isojen kaupunkien, kasvukeskuksien välillä saadaan kuntoon ja saadaan myös työmatkaliikenne kuntoon. Tarvitsemme selvän linkin TEN-T-verkostoon, jolla varmistetaan, että saamme myös eurooppalaista rahoitusta tähän hankkeeseen. Tuen siis tätä hanketta. 

RKP:n Eva Biaudet piti kysymystä raideliikenteen kehittämisestä tärkeänä. Biuaudet katsoi asiaa asuttavuuden, elinkeinoelämän, kansainvälistymisen ja ilmaston näkökulmasta. 

– Meidän on pohdittava, miten voimme panostaa lisää raideliikenteeseen. Miten junalla matkustaminen voisi kilpailla lentämisen kanssa? Tämä on yksi kaikkein keskeisimmistä kohdista ilmastostrategiassa seuraavassa hallituksessa, Biaudet sanoi.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taitavat kulkea kaksilla rattailla kun pariraiteita havittelevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MItä sitä suotta toista raidetta Ouluun! Kyllä työttömät osaavat suunnistaa Ouluun nykyistäkin kiskoparia pitkin kävelemällä. Ei siinä eksy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä Tukholmasta asti!

Lappi, Pohjanmaat, Kainuu, Savot, Ahvenanmaa ja Pohjois-Karjala vaihtaisivat riemusta kiljuen Ruotsin lipun alle, jos siitä pääsisi äänestämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on nimennyt ykköshankkeeksi Pisara-radan Helsinkiin. Sen toteutuessa pohjoisen yhteyksille ei jää euroakaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattila muiden hallituksessa olleiden ministerien mukana oli täysin aikaansaamaton Pohjois-Suomen kehittämisen kannalta. Neljä vuotta meni täysin hukkaan. Kyllä miehet ja naiset on laitettava hallitustasolla vaihtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP tukee, että kaksoisraide Ouluun ja tästä eteenpäinkin saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti. "... tästä eteenpäinkin..." Aikamoista populismia. Rahalupauksia syydetään joka ilmansuuntaan, varsinkin näin aprillipäivänä. Silti demaripomoltakin voi toivoa edes jonkinlaista realismia vaalikiihkossaan. Kunhan nyt ensin saataisiin kaksoisraide Oulusta etelään sekä Iin ja Simon Maksniemen väli moottoritieksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaan Oulussa vaalilupaamassa tuollaista ja on vielä aprillipäivä ! Uskokoon tosiaan ken tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin, montakohan miljardia on tähän mennessä jo kertynyt RInteen vappusatasesta lähtien, mitä Rinne on luvannut vaaliähkyssään, joka päivä tulee uusia lupauksia , mistä vaan rahat ? , kun valtiontalous heikkenee varmuudella , jos maahan tulee punavihreä "kaikkea kivaa kaikille vastuuton rahanjakohallitus", ne rahat vaan otetaan kaikkien veronmaksajien selkänahasta lisäveroina, rikkaitten rahat eivät siihen riitä. Ei raha puussa kasva, kuten UPM:n toimitusjohtaja hyvin osuvasti totesi lauantaina. Lisäksi punavihreä hallitus avaa varmuudella vihreiden ja vassareiden ja SDP:n äärisuvaitsevaisten nuorten naisten painostuksesta turvapaikkaportit uudelleen ja kieltää vanhojen ja paperittomien palautukset, jolloin maahan tulee jälleen uusi invaasio tp-hakijoita. Kustannukset vanhojen hakijoiden kanssa useita miljardeja vuodessa, eli enemmän kuin mitä on maan puolustusbudjetti.
Voi tulla monelle ikävä Sipilän hallitusta, joka ei nostanut veroja, vaan hankki valtion tarvitsemat menot yritysten kilpailukyvyn parannuksilla ja siitä saatavilla verotuloilla, valtion velan kasvu loppui , työttömyys putosi reilusti ja työllisyysaste nousi 72 %:iin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne tulisi liian kalliiksi meille suomalaisille.

Mutta ilman muuta pisteet Lohelle. Nyt vaalien(kin) aikaa tarvitaan juuri tällaisia täsmällisiä konkreettisia kehityshankkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän Antti on Suomen paras lupaamaan. Varmasti pääministerinä tulisi sekä puheiden pyörtämisen, että takinkäännön ennätykset myös kotiin. Vaan jos löyhillä puheilla ojentaa pääministerin paikan Halla-aholle, pääsee varmasti toteuttamaan itseään paremmin valtionvarain verottajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sehän on hyvä, että saadaan sekä meno- että paluurata. Anttikin pääsee nopeasti pois, kun lupaukset jää lupauksiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon tuntuu olevan irtorahaa kaikkeen mahdolliseen! Aivan mahtava homma, kun keltään ei leikata ja kaikki saa lisää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:32
Lukija kuvasi drone-videolle Ouluhallin laajennustöitä
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
7
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
4
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
3
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image