Katso, mitkä puolueet ja ketkä ehdokkaat menestyivät Oulun eri ää­nes­ty­sa­lueil­la sekä suosituimmat puolueet Oulun vaalipiirissä

Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 0:17 | Päivitetty 15.4.2019 11:24
Anna Leinonen

Oulun äänestysaluekartta on tämän kevään eduskuntavaalien myötä kirjavampi kuin edellisissä vaaleissa. Aiemmin keskusta on ollut suurin puolue lähes kaikilla Oulun 55 äänestysalueella, mutta tämän vuoden vaaleissa se pitää kärkipaikkaa vain 22 äänestysalueella.

Suosituimpia ehdokkaita Oulun äänestysalueilla olivat Hanna Sarkkinen, Juha Sipilä, Lauri Nikula, Mari-Leena Talvitie, Pekka Aittakumpu, Risto Kalliorinne ja Tytti Tuppurainen.

Oulun vaalipiirien kuntien välisessä vertailussa keskusta on sen sijaan edelleen suosituin puolue. Perussuomalaisten kannatus näkyy siinä, että se on noussut suuressa osassa kuntia toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

 

 

 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Mielenkiintoista, Ritaharjulla, kokoomuksen kannatusalueella äänestysaktiivisuus n. 80% ja esimerkisi Limingantullissa Vasemmiston kannatusalueella oli 52% äänestysaktiivisuus!
Toisin sanoen vajaa 30% jätti äänestämättä ja näistä oli vasemmiston äänestäjiä 20% ja oikeiston ääniä 10%
Nämä kun huomioidaan, niin saadaan todellinen puoluejakauma esille.
Kauniaisten kunnassa on aina ollut suuri äänestysaktiivisuus, koska siellä asuu pääasiassa hyvätuloisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt se minullekkin paljastu miksi täällä pohjois suomessa on niin kurjaa Keskusta vasemmisto päänä päsmärinä ja viellä sossutkin yrittää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamolaiset äänestivät luonnon puolesta. Siellä oli hyvä ehdokas. Isot hankkeet uhkaavat loppuja luonnontilaisia alueita jos ei tarkasti vahdita metsien ja vesistöjen olemassaolin oikeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on se Rukatunturi, ja joitakin muita kohteita, jotka aiheuttavat turhaa ja saastuttavaa liikehdintää. Toivottavasti sen tyyppinen luonnon pilaaminen ja turha energiantuhlaus saadaan lopetettu vaikka verotuksellisin keinoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten vihreät voi päästä kolmen suosituimman joukkoon Kuusamon tapaisessa maaseutukunnassa??? Ja maaseudulla yleensäkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvi ihmetellä. Vihreät ainoa, joka on huolissaan ympäristön tilasta. Keskusta menetti paljon ääniä, koska puolueeseen on pesiytynyt teknokraattien joukko, joka sanelee politiikan tekoa. Teesi, ylipolvisuus on hurskastelua, joka ei toteudu. Keskustan on palattava juurilleen, puhdas ympäristö on maaseudun elämisen silmäterä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ei saa hallitusta kasaan ja eikä tule pääministeriksi. Keskusta ja kokoomus sekä perussuomalaiset tulevat hallitukseen, josta taas matka jatkuu !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unen näit. Nyt tulee kansanrintamahallitus johon otetaan kepu mukaan paikkaamaan menneen kauden syntejä. Vanha hallitus ei voi jatkaa. Kansa on puhunut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä käy kateeksi aluetta, jossa lähes kaikissa kunnissa on puolueitten suuruusjärjestys
1. Keskusta
2. Perussuomalaiset
3. Vasemmistoliitto
Jos kunnallispolitiikassa on vielä sama suunta niin köyhäksi tulee alue jäämään ilman suuria valtionapuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ei saa toimivaa hallitusta kasaan ja silloiin hallituksen muodostaminen siirtyy perussuomalaistn harteille. Sopivasti vaalilupauksiaan viilaamalla toimiva hallitus olisi perussuomalaiset, kokoomus, keskusta ja kristilliset. Kun äänestäjät löhtivät sutta pakoon niin taitaa karhu tulla vastaan. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottamasi kokoonpano on sama kuin edellinenkin ja nuo hävisi vaaleissa, joten ei jatkoon!
Voittajat on aina ennenkin määritelleet suunnan ja niin nytkin. SDP, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja vihreät, eli voittajat jatkoon, niin hyvä tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on, opetetaanko kouluissa ollenkaan mitä tarkoittaa tämä suhteellinen vaalitapa? Kyllä luulisi että pitää tehdä selväksi kouluissa siinä vaiheessa kun nuoret ovat äänestyiän kynnyksellä. Paljon menee ääniä harakoille kun ei sieltä yksien listoilta ole mitään mahdollisuuksia. Ainakin nuoret joilta minä olen kysynyt niin "ei hajuakaan miten homma toimii".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiiä sitä opetetaanko mutta hyötyisi aikuisetkin tuommosesta. Säästyisi monta tavua somevuodatusta ja edistäisi huomattavasti demokratiaa, jos jokainen osaisi alkuun vaikka äänestää oikeassa vaalipiirissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

35-vuotias työssäkäyvä perheenpää ei tiennyt ettei Markusta voi äänestää Helsingissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koillismaa jäi ilman edustajaa, mutta eipä ole ihmekään, kun ei tuon kummempia ehdokkaita kerran ole mistä laittaa ehdolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

24
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
19
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
13
Tutkimus: Miespuolisilla koiranomistajilla muita enemmän tyypin 2 diabetesta
11
Jääliläinen Viola sai virvelillä ensimmäisen kuhansa – osallistu Kalevan kalakuvakisaan
11
Kauppalehti: Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski sijoitti yhtiöönsä 270 000 euroa – koko osakepotin arvo noin 31 miljoonaa
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
8
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image