Ilmasto, koulutus ja su­vait­se­vai­suus nousivat esiin vihreiden pu­heen­joh­ta­jan vaa­lis­tart­ti­pu­hees­sa: "Olemme hyviä vastauksia velkaa"

Kansanedustajat Pekka Haavisto ja Krista Mikkonen tervehtivät vihreiden kampanja-avauksessa Helsingissä lauantaina juuri ennen Haaviston puhetta iltapäivällä.
Eduskuntavaalit 2019 26.1.2019 14:31
Markku Uhari

Vihreiden kampanja-avauksessa Haavisto pumppasi uskoa vihreiden ehdokkaisiin kampanjan avauspuheillaan.

Ilmasto, koulutus ja tasa-arvo.

Nämä teemat toistuivat vihreiden puheenjohtajan Pekka Haavisto puolueen kampanja-avaustilaisuudessa pitämässä puheessa Helsingissä lauantaina.

Vihreiden kampanja-avaus oli ennen kaikkea puolueen tuleville ehdokkaille tarkoitettu tilaisuus, ja Haavisto kohdistikin puheensa tulevalle kampanjaväelle.

Odotetusti Haavisto nosti esiin 200-päiselle yleisölle ympäristöteemat ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen.

– Meillä on uusi hieno nuoriso, joka on ottanut ilmasto-asiat omakseen. Nuoret potevat ilmastoahdistusta.

– Olemme hyviä vastauksia velkaa näille nuorille, sanoi Haavisto.

Suoraan Educa-messuilta

Suoraan Educa-messujen vaaliväittelystä tilaisuuteen saapunut Haavisto sanoi myös toivovansa, että vaaleista tulisivat myös koulutusvaalit.

Suurimmat aplodit Haavisto sai puolen tunnin puheensa aikana kuitenkin puhuessaan suvaitsevaisuudesta. Hän puhui rasismia vastaan ja sitä, että kenenkään maahanmuuttajan ei pitäisi kokea syrjintää.

– Vihreät eivät puhu pienemmän Suomesta, hän sanoi.

Neljänneksi suosituin

Vihreiden kampanja-avaus pidettiin keskellä puolueen vahvinta kannatusaluetta, Helsingin Vallilassa.

Vihreät onkin toistaiseksi toipunut syksyn kannatusalhostaan, ja puolue pyrkii yhä suurempaan asemaan. Tämä vaatisi kuitenkin suosion kasvua erityisesti keskisuurissa kaupungeissa.

Sen jälkeen, kun Touko Aallon väistymisen jälkeen puolueen puheenjohtajaksi nousi Haavisto, on vihreiden kannatus ollut hienoisessa nousussa.

Helsingin Sanomien tammikuun puolessavälissä julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa puolueen kannatukseksi mitattiin 12,9 prosenttia tehden vihreistä neljänneksi suosituimman puolueen Sdp:n, kokoomuksen ja keskustan jälkeen.

Haaviston kannatus on kuitenkin puoluettaan suurempi: Lännen Media uutisoi tammikuun alussa (5.1.), että Haavisto oli suomalaisten suosikki pääministeriksi.

Haaviston nykyinen toimikausi puolueen johdossa on kuitenkin lyhyt. Vihreät on päättänyt, että puolue valitsee uuden puheenjohtajan vaalien jälkeen kesällä pidettävässä puoluekokouksessa.

MAINOS

Kommentoi

Ilmasto ja maahanmuuttajat. Kaikenlaisten verojen kiristys sivutuotteena. Siinäpä se tiivistettynä on. Onneksi viesti on selkeä mihin suuntaan maatamme halutaan viedä, niin jokainen voi äänestää arvojensa mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden vaihtoehtobudjetin mukaan tavoitteena on myös korottaa veroja 1,6 miljardilla. Budjetissa on varattu Ilmastonmuutoksen torjuntaa ja luonnon monimuotoisuudelle noin 80M€ eli vain 5% lisää. Tuostakin summasta ilmastonmuutoksen torjunnan rahoituskohteet ovat kyseenalaisia ovatko ne oikea tapa torjua ilmastonmuutosta. Köyhyyden torjuntaan on varattu 400M€ mutta samaan aikaa Vihreät korottaisivat monia veroja jotka tekisivät Suomessa asumisesta ja elämisestä entistä kalliimpaa, eli käytännössä köyhimmiltä vietäisiin viimeisetkin rahat.

Kevään vaaleissa Vihreiden kannattaa ehdottomasti turvautua hienoihin puheisiin ja populismiin koska Vihreiden idelogia on kaukana toimivasta taloudesta ja reaalielämästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen nuoriso puhuu ilmaston puolesta,mutta ovat kasvaneet hampurilainen suussa siinä vasta ilmastoteko lihaa säästyy !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät ovat pitkään olleet vallankahvassa Helsingissä. Pääasiallinen energianlähde lämmöntuotannossa on edelleen kivihiili. Tämä on siis sitä ilmastoystävällistä vihreää energiapolitiikkaa. Näytöt puhuvat sen puolesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitihän se taas jonkun kateellisen alkaa nillittämään Helsingin mitättömistä kivihiilivoimaloista, jotka tosiaan eivät paljoa saastuta ja ovat energiaystävällisiä.
Koittakaa nyt jo päästä eroon tuosta kateellisuudesta pääkaupunkiamme kohtaan, sillä tuo kateellisuus tuo vaan vielä surkeampaa mainosta tänne Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät puhuvat uusiutuvasta energiasta, mutta Helsingin ratkaisut osoittavat, miten realistisia vihreiden vaihtoehdot oikeasti ovat, ja mitä vihreät oikesti saavat aikaiseksi politiikassa. Lopputulemana on kivihiili. Mitätön asia? Tätä on vihreä politiikka reaalielämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiilivoima kun on vaan paras energiamuoto jo ihan säädettävyytensä ansiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydään lataamassa akkuja kaukomaissa jotta on taas virtaa syyllistää lihaa syöviä ja vastuuttomia auton omistajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noniin, ajellaan kaikki vaan taksilla ja nostetaan muiden veroja. Eiköhän se ilmasto sillä pelastu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä vielä sekin mahdollisuus, että mennään lentämällä Ruotsiin ja läpsitään itsemme saikulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden ikuisuus ongelma on, aina kun pitäisi tehdä käytännön tasolla jotain, niin eihän se käy vihreille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on aina ollut vihreillä yhtä kouhotusta.Eiköhän ois tärkeämpiäkin asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on oikein hyvä, että ilmastosta huolehditaan, mutta edes vihreät eivät mielellään isosti avaa mitä tarkoittavat tällä termillä. Mutta minä sen tiedän ja voin sen ääneen sanoa. Vihreät tarkoittavat ensisijaisesti hiilidioksidia eli sitä samaa kaasua mitä tulee sinun suustasi kun hengität ja mitä kasvit puolestaan käyttävät yhteyttämiseen kun tekevät maapallolle uutta hapea. Vihreät ovat julistaneet tämän elämän ja rakkauden kaasun suurimmaksi vihollisekseen, mutta varovat kuin ruttoa sanomasta sitä ääneen. He käyttävät mieluummin yleistä termiä "ilmasto" tai vähintäänkin yhtä epämääräistä "ilmastonmuutos".

Valheiden verho repeää vielä ja seuraavat sukupolvet tulevat tuomitsemaan tämmöisen globalismi-politiikan, koska se jos mikä, on uhka luonnolle. Nämä elitistit vaativat, että me kansa emme saisi nauttia edullisesta energiasta, vaan heidän mukaansa energia pitää tuottaa vaarallisilla ja saastuttavilla tuulimyllyillä ja aurinkokennoilla. Moisten laitteiden tekeminen saastuttaa luontoa ja niistä ei saada minkään vertaa energiaa irti varsinkaan kun tulee pimeää ja tuuli lopettaa puhaltamasta.

Lähitulevaisuudessa me tulemme tietämään varmuudella, että globalistien levittämät valheet ovat sudotiedettä. Ilmastonmuutos on luonnollinen ja positiivinen asia ja tähän luonnolliseen kierokulkuun ei voi vaikuttaa mitenkään eikä sellaista saa mennä edes yrittämään. Se mikä on luonnollista, tulee antaa edetä luonnollisesti. Maailman paras ja puhtain energiantuotannon muoto juuri nyt on kivihiili ja turve. Niistä saa massiivisen määrän edullista energiaa kansalle ja savupiipusta tulee vesihöytyä sekä hiilidioksidia, hiukkasten jäädessä suodattimiin. Tämä vapautuva hiilidiksidi on fantastista ja auttaa metsiä kasvamaan entistäkin isommiksi. Ne antaa kasvipuutarhoilla lisähiilidioksidia kasveille juuri sen vuoksi, että ne kasvavat isommin ja tuottavat suurempia satoja.

Globalismi on viheliäinen ideologia ja tuhoaisi koko ihmiskunnan jos sen annettaisin vapaasti velloa. Luojalle kiitos globalismi on jo alkanut murtumaan ja valheisiin uskoo enää ani harva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisia on maailman väestöstä n. 0.075% joka olisi syytä muistaa kun rahaa satsataan uusimpaan ja kalleimpaan tekniikkaan "ilmastotaistelussa".

Olisiko kuitenkin parempi kehittää ja myydä tekniikkaa muille maille ja tienata sillä myös rahaa, työpaikkoja ja hyvinvointia pienelle suomen kansalle, nythän tuosta "taistelusta" on kansalle vain menoja ilman hyvötyjä muutamien harvojen rikastuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:49
Poliisi järeästi varustautuneena paikalle, kun väkivaltarikoksesta epäilty linnoittautui kerrostaloasuntoon Rovaniemellä – operaatio kesti tunteja
12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ”Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
48
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
39
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
23
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
22
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
18
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Eläkejärjestelmämme on maailman kolmanneksi paras sanoo kansainvälinen tutkimus. Mikäs siinä sitten on niin nerokasta? K... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image