Halla-aho odottaa aloitetta Sdp:ltä – eurovaalien kampanjat voivat tuoda oman li­sä­maus­teen­sa hal­li­tus­tun­nus­te­lui­hin

Jussi Halla-aho ja Antti Rinne vierailivat maanantaina aamulla Mtv3:n aamutelevisiossa.
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 16:37
Ossi Rajala

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho istui maanantaina alkuiltapäivästä Perussuomalaisten puoluetoimistolla Helsingissä.

Puoluejohto oli puheenjohtajan mukaan lähinnä ehtinyt käymään vaalitulosta vaalipiireittäin läpi.

– Tuloksia on katseltu vaalipiirikohtaisesti ja niin, mitäpä muuta voi sanoa. Koko aamu täällä oli toimittajia. Emme ole ehtineet hirveästi ajattelemaan toistaiseksi, Halla-aho pohtii.

Seuraavien viikkojen aikana selviää, miten seuraavan hallituksen muodostaminen lähtee liikkeelle. Yksi mielenkiinnon kohteista on se, ovatko Perussuomalaiset mahdollinen hallituskumppani Sdp:lle.

– Näyttää siltä, että sosialidemokraatit on suurin puolue ja hallitustunnustelijan rooli lankeaa heille, joten aloite on siellä. Jos sieltä ei kuulu mitään, emme voi reagoida. Se ei ole meidän käsissämme, mitä hallitustunnustelija tekee. Reagoimme, kun sieltä kuuluu, Halla-aho sanoo.

Halla-aho korostaa, että Perussuomalaiset on valmis yhteistyöhön. Puolue ei kuitenkaan näillä näkymin tee mitä tahansa kompromisseja

– Olemme tehneet kaikissa käänteissä selväksi, että olemme valmiita hallitukseen ja yhteistyöhön kaikkien kanssa. Muilla tuntuu olevan enemmän ongelmia suhtautumisessa Perussuomalaisiin. Tietenkään hallitukseen ei pidä mennä hinnalla millä hyvänsä. Se nähtiin vuoden 2015 jälkeen, hän miettii.

Sdp:n ja Perussuomalaisten vaaliohjelmien perusteella erityisesti maahanmuutto- ja ilmastokysymyksissä on eroja.

Tulevat viikot tai kuukaudet näyttävät, ovatko erot liian suuria yhteistyölle.

Eurovaaleista lisämaustetta

Hallituksen muodostamisen aikana puolueet käyvät myös eurovaaleja, mikä voi vaikuttaa hallitusneuvotteluihin.

– Eurovaalien kampanja tuo jonkinlaista maustetta näihin hallitustunnusteluihin, koska puolueilla on tarvetta erottua toisistaan. Se ei välttämättä ole kovin helposti soviteltavissa yhteen hallitusprosessin kanssa. Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, Halla-aho pohtii.

Myös EU-politiikan osalta Perussuomalaisten ja esimerkiksi Sdp:n linjoissa on eroja. Nähtäväksi jää se, vaikuttavatko eurovaalien teemat hallituksen muodostamiseen.

Puolueiden pitää jättää torstaina ehdokaslistansa eurovaaleihin.

– Puoluehallituksemme kokoontuu tiistaina ja lyö lukkoon meidän ehdokaslistan. Suurin osa ehdokkaistamme on vielä julkistamatta, Halla-aho sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Perussuomalaisten pitää ilmeisesti olla oppositiossa vielä ainakin yhden vaalikauden, sitten kun se on suurin puolue tulee vasta suuri muutos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi aika poiketa kaavasta. SDP sivuun ja Perussuomalaiset muodostamaan hallitusta. Pääministerin salkku kokoomukselle ja Halla-aho saa sisäministerin. Mukaan vielä keskusta ja kristilliset, niin saadaan näistä elementeistä paras mahdollinen ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teemalla "Myydäänpä Suomi ja sen työntekijät"... veroparatiisit kiittää. Onneksi kokoomus ei persupotkurin kyytiin lähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa myös käydä niin ettei Rinne onnistu hallitusta muodostamaan .Ja SDP jää ulkopuolelle kokonaan.
Jos kutsua hallitusneuvotteluihin ei tule niin SDP tuhoaa demokratian ja muut puolueet voivat torpata neuvottelut toisensa perään sekä pudottaa Rinteen .
Minimaalisen pieni voitto PS puolueesta 0,2 prosenttia .Tarkoittaa sitä että PS ,kokoomuksella ja muilla.puolueilla mahdollisuus neuvotella hallitus kokoonpano helpommin ilman SDP;tä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dremokratiaan kuuluu että myös Halla-aho kutsutaan.
Ei sitä Rinne voi torpata.
Kansa on sanansa sanonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
33
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image