Halla-aho odottaa aloitetta Sdp:ltä – eurovaalien kampanjat voivat tuoda oman li­sä­maus­teen­sa hal­li­tus­tun­nus­te­lui­hin

Jussi Halla-aho ja Antti Rinne vierailivat maanantaina aamulla Mtv3:n aamutelevisiossa.
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 16:37
Ossi Rajala

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho istui maanantaina alkuiltapäivästä Perussuomalaisten puoluetoimistolla Helsingissä.

Puoluejohto oli puheenjohtajan mukaan lähinnä ehtinyt käymään vaalitulosta vaalipiireittäin läpi.

– Tuloksia on katseltu vaalipiirikohtaisesti ja niin, mitäpä muuta voi sanoa. Koko aamu täällä oli toimittajia. Emme ole ehtineet hirveästi ajattelemaan toistaiseksi, Halla-aho pohtii.

Seuraavien viikkojen aikana selviää, miten seuraavan hallituksen muodostaminen lähtee liikkeelle. Yksi mielenkiinnon kohteista on se, ovatko Perussuomalaiset mahdollinen hallituskumppani Sdp:lle.

– Näyttää siltä, että sosialidemokraatit on suurin puolue ja hallitustunnustelijan rooli lankeaa heille, joten aloite on siellä. Jos sieltä ei kuulu mitään, emme voi reagoida. Se ei ole meidän käsissämme, mitä hallitustunnustelija tekee. Reagoimme, kun sieltä kuuluu, Halla-aho sanoo.

Halla-aho korostaa, että Perussuomalaiset on valmis yhteistyöhön. Puolue ei kuitenkaan näillä näkymin tee mitä tahansa kompromisseja

– Olemme tehneet kaikissa käänteissä selväksi, että olemme valmiita hallitukseen ja yhteistyöhön kaikkien kanssa. Muilla tuntuu olevan enemmän ongelmia suhtautumisessa Perussuomalaisiin. Tietenkään hallitukseen ei pidä mennä hinnalla millä hyvänsä. Se nähtiin vuoden 2015 jälkeen, hän miettii.

Sdp:n ja Perussuomalaisten vaaliohjelmien perusteella erityisesti maahanmuutto- ja ilmastokysymyksissä on eroja.

Tulevat viikot tai kuukaudet näyttävät, ovatko erot liian suuria yhteistyölle.

Eurovaaleista lisämaustetta

Hallituksen muodostamisen aikana puolueet käyvät myös eurovaaleja, mikä voi vaikuttaa hallitusneuvotteluihin.

– Eurovaalien kampanja tuo jonkinlaista maustetta näihin hallitustunnusteluihin, koska puolueilla on tarvetta erottua toisistaan. Se ei välttämättä ole kovin helposti soviteltavissa yhteen hallitusprosessin kanssa. Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, Halla-aho pohtii.

Myös EU-politiikan osalta Perussuomalaisten ja esimerkiksi Sdp:n linjoissa on eroja. Nähtäväksi jää se, vaikuttavatko eurovaalien teemat hallituksen muodostamiseen.

Puolueiden pitää jättää torstaina ehdokaslistansa eurovaaleihin.

– Puoluehallituksemme kokoontuu tiistaina ja lyö lukkoon meidän ehdokaslistan. Suurin osa ehdokkaistamme on vielä julkistamatta, Halla-aho sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Perussuomalaisten pitää ilmeisesti olla oppositiossa vielä ainakin yhden vaalikauden, sitten kun se on suurin puolue tulee vasta suuri muutos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi aika poiketa kaavasta. SDP sivuun ja Perussuomalaiset muodostamaan hallitusta. Pääministerin salkku kokoomukselle ja Halla-aho saa sisäministerin. Mukaan vielä keskusta ja kristilliset, niin saadaan näistä elementeistä paras mahdollinen ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teemalla "Myydäänpä Suomi ja sen työntekijät"... veroparatiisit kiittää. Onneksi kokoomus ei persupotkurin kyytiin lähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa myös käydä niin ettei Rinne onnistu hallitusta muodostamaan .Ja SDP jää ulkopuolelle kokonaan.
Jos kutsua hallitusneuvotteluihin ei tule niin SDP tuhoaa demokratian ja muut puolueet voivat torpata neuvottelut toisensa perään sekä pudottaa Rinteen .
Minimaalisen pieni voitto PS puolueesta 0,2 prosenttia .Tarkoittaa sitä että PS ,kokoomuksella ja muilla.puolueilla mahdollisuus neuvotella hallitus kokoonpano helpommin ilman SDP;tä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dremokratiaan kuuluu että myös Halla-aho kutsutaan.
Ei sitä Rinne voi torpata.
Kansa on sanansa sanonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
19
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
12
Tutkimus: Miespuolisilla koiranomistajilla muita enemmän tyypin 2 diabetesta
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
10
Jääliläinen Viola sai virvelillä ensimmäisen kuhansa – osallistu Kalevan kalakuvakisaan
8
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"
8
Kauppalehti: Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski sijoitti yhtiöönsä 270 000 euroa – koko osakepotin arvo noin 31 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image