Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa il­mas­to­tal­kois­ta sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan politiikassa eletään nyt suuria takinkääntöviikkoja. KUVA: Silja Viitala / Lännen Media
Eduskuntavaalit 2019 22.2.2019 14:20
Aki Taponen

Perussuomalaisten puheenjohtaja syyttää kokoomusta takinkäännöstä, kun se samaan aikaan yrittää kilpailla äänestäjistä vihreiden kanssa ja miellyttää peruskannattajiaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee kokoomusta takin kääntämisestä ilmastoasioissa.

– Tienvarsimainoksissaan kokoomus kertoo puolustavansa autoilijoita. Kuitenkin se lähti mukaan kahdeksan puolueen fanaattiseen ilmastopoliittiseen linjaukseen, joka nimenomaan nostaa autoilun kustannuksia.

Halla-ahon mukaan enemmistö suomalaisista ei ole henkilökohtaisesti valmis maksamaan sitä laskua, jota ilmastolinjauksiin sitoutuneet puolueet ovat heille järjestämässä.

Perussuomalaisten Kantar TNS Oy:llä teettämän mielipidemittauksen mukaan kolme neljäsosaa suomalaisista on valmis osallistumaan ilmastotalkoisiin vain enintään 100 eurolla vuodessa.

Samassa kyselyssä 62 prosenttia suomalaista ei halua, että kaikilla Suomeen tulevilla ulkomaalaisilla on oikeus samoihin sosiaalietuuksiin ja palveluihin kuin Suomen kansalaisilla.

– Tässä kysymyksessä perussuomalaiset on ainoa puolue, joka edustaa enemmistön näkemystä, Halla-aho sanoi.

Hän päätteli perussuomalaisten kannatuksen nousun kertovan siitä, että ihmiset nyt todella ovat alkaneet tarkastella, mitä heidän äänestämänsä puolueet tekevät ja sanovat.

– Sosiaalidemokraatit kauhistelevat vanhusten hoivapalvelujen rappiotilaa, vaikka olivat edellisellä hallituskaudella leikkaamassa kuntien rahoitusta ja ajamassa julkisia palveluja ahdinkoon.

"Meiltä kopioituja ehdotuksia"

Kokoomuksen hiljattain julkaisema turvapaikkapoliittinen ohjelma sisälsi Halla-ahon mukaan osittain samoja toimia, joista oli sovittu jo hallituksen toimenpideohjelmassa, mutta joita ei ollut tarkoituskaan toteuttaa.

– Osin ohjelmassa on perussuomalaisilta kopioituja ehdotuksia, jotka vielä hetki sitten olivat syvästi kokoomuksen arvopohjan vastaisia ja estivät hallitusyhteistyön jatkamisen perussuomalaisten kanssa.

Nyt kokoomus vaatii palautuspolitiikan tehostamista ja spontaanin turvapaikanhaun lopettamista.

– Viimeisen neljän vuoden aikana aikana ministerit Petteri Orpo (kok,) ja Kai Mykkänen (kok) ovat toistelleet, ettei ketään voi estää saapumasta Suomeen eikä Afganistaniin voi palauttaa ketään. Ja että on rasismia epäillä tänne tulevien ihmisten motiiveja.

Halla-ahon mukaan kokoomuksella onkin vaikeaa, kun pitää yhtä aikaa kilpailla vihreiden kanssa äänestäjistä ja yrittää miellyttää myös täyspäistä peruskannattajakuntaa.

– Jos kokoomuksella tai keskustalla olisi pienintäkään aikomusta toteuttaa maahanmuuttoon liittyviä lupauksiaan, niillä olisi ollut monta vuotta aikaa toteuttaa niitä, Halla-aho sanoi.

Suomalaisista huolehdittava

Perussuomalaiset julkistivat perjantaina eduskuntavaaliohjelmansa Äänestä Suomi takaisin. Se lähtee siitä, että julkisen vallan ensisijaisena tehtävänä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta.

– Yhteiskunnan on elettävä suu säkkiä myöten. Perustoimintoja ei voida jatkuvasti rahoittaa velanotolla tai kansallisomaisuutta myymällä, Halla-aho sanoi.

Vientiteollisuuden kilpailukyvyn puolustaminen on perussuomalaisille tärkeätä. Puolue haluaa myös pienentää liikkumisen ja asumisen kustannuksia, jotta ihmisille jäisi palkastaan enemmän käteen käytettäväksi esimerkiksi palvelujen ostamiseen.

Sähkön, polttoaineiden ja polttomoottoriautojen verotusta pitää perussuomalaisten mielestä laskea.

– Hyvinvointi ei synny sosiaaliturvasta eikä tulonsiirroista, vaan tuottavan työn ja yrittämisen lisäämisestä. Silloin on varaa pitää huolta myös lapsista, vanhuksista ja niistä, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään.

Tämä kaikki liittyy Halla-ahon mukaan myös ilmastopolitiikkaan.

– Perussuomalaiset eivät lähde mukaan muiden puolueiden moraaliposeeraukseen, vaan lähestyvät päästöongelmia kokonaisvaltaisesti ja käytännöllisesti.

– Meille suomalainen tehtaanpiippu on ympäristöteko, koska vaihtoehtona on se, että sama piippu nousee Kiinaan. Sieltä valmistettu tuote kuskataan saastuttaen Eurooppaan.

Koulutusjärjestelmä kriisissä

Suomen aiemmin kehuttu koulutusjärjestelmä on nyt Halla-ahon mukaan kriisissä etenkin poikien osalta.

– Peruskoulusta valmistuu käytännössä lukutaidottomia lapsia, ja ammattikouluissa keskeyttämisprosentit ovat korkeita.

– Suomalaisia koulutuksesta päättäviä tahoja tuntuu nykyään kiinnostavan enemmän maahanmuuttajien kotouttamistoiminta kuin suomalaisten lasten ja nuorten tulevaisuus.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on ainoa puolue, joka yksiselitteisesti torjuu ulkomaisen halpatyövoiman houkuttelun ja päästämisen Suomeen.

– Töihin kyllä löytyy tekijöitä, kun työstä maksetaan palkka, jolla tulee toimeen.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

– Viimeisen neljän vuoden aikana aikana ministerit Petteri Orpo (kok,) ja Kai Mykkänen (kok) ovat toistelleet, ettei ketään voi estää saapumasta Suomeen

Mitä virkaa passilla enää on jos Kokoomuksen sisäministeri ja valtionvarainministeri on tätä mieltä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset syyllistää itsensä ilmaston lämpenemisestä ja politikot laulaa kuorossa, että täällä ei saa syödä eikä kohta henkittääkään. Onneksi Perussuomalaiset on järki puolue joka ei syyllistä. Ongelmathan tulevat muualta. Väistön kasvu on liian suurta ja tuotanto monissa maissa perustuu vain halpuuteen ei siinä ilmasto paina. Suomalaiset ei ole ongelma muussa mielessä kuin siinä, että uskotaan tuollaisiin politikoihin jotka kuvittelee että halpatuonti pelastaa meidät, mutta sillä tuhotaan Suomalainen tuotanto ja myös ilmasto siellä kolmansissa maissa josta se tuotanto tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aholta järki asiaa. Todella hienoa huomata että Halla-aho (ensimmäisenä politiikkona) esittää että asumisen kustannuksia tulisi keventää. Asumisen verot ovat tuloveroa koska asumisen verot maksetaan täysimääräisesti omista tuloista. Pitää huomata asuminen ei ole kuluttamista ja kulutusveroa.

Ilmastotalkoot eivät ole välttämättä pelkkää maksua vaan osa maksuista voidaan kääntää tuloiksi tai maksut voivat vähentyä. Ilmastotalkoissa pitäisi ensimmäiseksi löytää hyvät asiat ja taloudellisesti kannattavat asiat. Valitettavasti ilmastotalkoot ovat myös valtiolle verotalkoota joten verotusta tulisi myös selvittää miten paljon verotus estää ilmastotalkoita.

Moni voisi hankkia aurinkosähköä mikäli rakentamisen kustannuksia saataisiin laskettua, tällöin aurinkosähköstä tulisi taloudellisesti kannattavampi. Tällä hetkellä aurinkosähköstä voi tehdä työn osalta kotitalousvähennyksen mutta tarvikkeiden osalta joutuu maksamaan täydet alv-verot (verotalkoota). Suomessa on n. 90,000 asunto-osake yhtiötä joten 2,6 miljoonaa asukasta ei voi tehdä kotitalousvähennystä jos aurinkosähköjärjestelmän rakentaminen on taloyhtiön vastuulla. Taloyhtiöiden aurinkosähköjärjestelmien käyttöönotolle on myös byrokraattisia esteitä jotka tulisi purkaa.

Byrokratian taustalla on usein verotus jossa estetään kansalaisten verovapautta ja verohyötyä, verotus ei ole myöskään aina yhdenvertainen. Omakotitalossa asuja voi tehdä pihan lumitöistä kotitalousvähennyksen mutta asuntoyhtiön asukas ei voi tehdä tätä samaa vähennystä vaikka sama yritys kävisi kolaamassa lunta molempien pihoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Provosoitumatonta Halla-ahoa pitää ihailla, ja hänen ajatuksiaan on syytä kuunnella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoista johtajuuden puutetta vetäytyä ilmastoasiassa "kansan mielipiteen" taakse. Perussuomalaisilla ole vähäisintäkään kykyä tai rohkeutta nähdä todellisia tulevaisuuden uhkia, mistä seuraa vaikeus suunnitella tai ymmärtää tarvittavia toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussihan puhuu jälleen alusta loppuun _VAIN_ asiaa !

Se on kyllä piru, jos ei PerusSuomalaiset ole pääministeripuolue kevään vaaleissa. Se silloin on sen merkki että, se on sama itse kenekin heittää vanttuut tiskiin koska suomen JO NYT kaakon suuntaan osoittava tulevaisuus käyrä kääntyy suoraan etelä-suuntaan. Eikä suomen syöksyä ja kuolemankierrettä voi enää oikaista. Minä ainakin lopetan äänestämiseni näihin vaaleihin jos tulos ei ole se mikä sen pitää olla, eli PS voita. Se on jo yli kahdenkymmenen vuoden aikana nähty, mitä on saanut äänestää että nämät sekoomukset, kepulit, demukomukat yms. eivät tee käytännössä mitään tavallisen kansan eteen, muuta kuin valehtelevat suut ja silmät täyteen samalla kun pyörittelevät takkejaan niin että napit kilisee pitkin lattioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut haaveilee hallitukseen kokoomuksen apupuolueeksi. Vaaliohjelmakin kokoomukselta lainattu. Onneksi kumpikaan näistä oikeistopuolueista ei seuraavassa hallituksessa istu. Siinä taas köyhää ja työläistä kurmuutettas pelkästään ilosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhän kurmuutusta on kyllä harjoittanut vasemmistopuolueet. Veroja ovat nostaneet, ottaneet velkaa ja lisänneet työttymyyttä, joka on johtanut köyhyyteen ja lisännyt työssäolevien maksutaakkaa. Työläinen ei nyt oikein ymmärrä kuka maksaa vihervasemmiston politiikan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut tulevat saamaan nyt ennennäkemättömän jytkyn , Suomalaiset ovat ovat saaneet tarpeekseen Kokoomuksen ja Kepun "vaihtoehtoisesta totuudesta" eli VALEHTELUSTA. Kukaan "täysipäinen " ei lähde Viher / Sossujen "hurukelkkaan", jossa ei riitä omat eikä varastetut rahat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aholle täysi kymppi ja ääni myös ensin vois lopettaa kaiken turhan lentämisen kaikki lomalennot seis.Tämän vuoden charter lennot pohjoiseen 700-800 lentoa ja jokainen voi kuvitella mitä ne saastuttaa eli tuodaa ihmisiä katsomaan pohjois-suomea maailman ääristä täysin älyvapaata hommaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä lennot tuovat suomeen rahaa. Niiden lopettamisen sijaan laivoille ja lentokoneille tulisi kehitellä vaihtoehtoisilla polttoaineilla toimivia moottoreita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman 15 suurinta rahtilaivaa saastuttavat enämpi kuin maailman autokanta. Tästä ei puhuta juuri mitään, vaan sähköauto on maailman pelasrätaja. Näihin sähköautojen akkuihin tarvita kopolttia, montako kaivosta pitää avata Suomeenkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi lataa taas sellaista faktaa että vastustajien ei auta kuin vetää rasistikorttia tai muuta tekosyytä esiin. Noita jussin väittämiä kun ei voi vääräksi kääntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

päästökauppakin on vain keksitty rahastuskeino jolla keksittiin nyhjäistä rahaa tyhjästä ja jonka seurauksena voidaan nostaa sähkönhintaa ja samalla nostetaan ihmisten elinkustannuksia.
tohtorin väitöskirjan mukaan päästökäuppa seurauksena voidaan nostaa sähkönhintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-Aho on oikeassa.
Suomi on teknologiassa ja teollisuudessa edellekävijöitä ja yksi mailman kehittyneimpiä valtioita.
Silti olemme hoitaneet ilmastoasiat ja saasteet kuntoon.
Ei voi olla,että nyt halutaan mennä takapajuiseksi maaksi, lopettamalla oman teollisuuden, autoilun, ja laittaa harvaan asutussa maassa ihmiset potkukelkalla ajamaan.
Nostamaan veroja ja antamaan vain eliitin käyttää nykyistä elintasoa.
Jos Suomen saasteet ovat promillen luokkaa , niin apu niille maille ja elämäntapa muutokset on tehtävä niissä maissa jossa todelliset saasteet syntyy.
Ne ei synny Suomessa eikä auta mitään vaikka olisi 0-toleranssi.
Minä ainakin haluan jatkaa hyvinvointi Suomessa ja kehittää sen teollisuutta ja taloutta ilman että ihmisten elintaso viedään 100 vuotta takaisin.
Tulen antamaan ääneni Perusuomalaisille .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoriso nosti tärkeimmäksi vaali aiheeksi ilmasto,moniko nuori on kuitenkaan valmis maksamaan viikkorahoistaan tai opintotuestaan ilmaston suojeluun.Ilmastonmuutos keskustelu on pinta puolista pulinaa,ei mikään puolue ole sanonut mitä maksaa mitä korotetaan mistä rahat.Ei kyllä ole mediaakaan kiinnostanut kysyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha sitten näytellä yllättynyttä kun nykynuoriso pääsee äänestämään ja ilmastonmuutoksen torjunta nousee tärkeimmäksi vaaliteemaksi. He ovat se sukupolvi, joka joutuu meidän "ei mua kiinnosta, huijausta koko homma"-päätösten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

21:46
Oululaisjoukkueen kapteenille Ida Ruuskaselle saatetaan vinoilla etelän vetelistä – oikeasti hän on johtajatyyppi, joka uskaltaa olla äänessä
21:36
Britannia saamassa lykkäystä brexitille toukokuun 22. päivään asti – sopimukseton ero on edelleen mahdollinen
21:22
Matkailuyrittäjät peräävät hyviä liikenneyhteyksiä: "Jos autoilusta tehdään yhä kalliimpaa, mitä suomalaiset tekevät? He lentävät ulkomaille"
21:12
Oululaiselle Aapo Viippolalle hiihtosuunnistuksen MM-pronssia
21:12
Ainakin 72 kuoli Mosulin lauttaturmassa – suurin osa uhreista oli uimataidottomia naisia ja lapsia
21:11
Mosambikiin iskenyt myrsky on yksi pahimmista luonnonkatastrofeista – tuhansia odottaa yhä pelastamistaan
21:07
Etta taipui kotisalissaan, Hurrikaani tasoitti sarjan ja palautti kotiedun itselleen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

Provon takaa paljastui Yhdistyneet Kansakunnat, YK. Lue lisää...
Otin asiasta selvää ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image