Eduskunnasta pudonnut Simon Elo: Va­li­tusoi­keut­ta ei ole, pulinat pois

Usko tulevaisuuteen oli kova vielä toukokuussa 2018, kun sinisten puheenjohtaja Sampo Terho esitteli puolueelle luotua visuaalista ilmettä.
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 15:33
Anita Simola

Sinisten ryhmäjohtaja ei lähde eurovaaleihin, puoluesihteeri Torvinen ilmoittaa tiistaina aikeistaan

Sinisen tulevaisuuden puoluehallitus kokoontuu parhaillaan Helsingissä ruotiakseen vaalitulosta.

Siniset eivät saaneet uuteen eduskuntaan yhtään edustajaa läpi. Aivan kohta on alkamassa sinisten puoluevaltuusto.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (sin.) oli vaitonainen puolueen tulevaisuuden suunnitelmista samoin kuin puoluejohtaja Sampo Terho.

– Emme ole miettineet puolueen lakkauttamista, hän huikkasi muistuttaen, että puoluevaltuusto ja pian pidettävä puoluekokous ovat ne elimet, joissa asioista lopullisesti päätetään.

Töitä otetaan vastaan

Elo kertoi hetki sitten, ettei hän ole lähdössä EU-vaaliehdokkaaksi. Aikaa olisi vielä asettua ehdolle, sillä ehdokasasettelu umpeutuu ensi viikon torstaina.

Elolla ei ole sen suurempia suunnitelmia.

– Työtarjouksia otetaan vastaan.

Elo jatkaa Espoon kaupunginvaltuustossa.

Omatuntoni on puhdas

Vaalitulokseen puolue on luonnollisesti pettynyt, mutta Elo sanoo, että valitusoikeutta ei ole, pulinat pois.

– Minulla on puhdas omatunto. Hallituskauden aikaan työllisten määrä lisääntyi 140 000:lla. Väitän ja niin tekevät monet asiantuntijatkin, että tuosta määrästä ainakin puolet on hallituksen ansiosta. Kun nyt menetin kansanedustajan työn, niin se on pieni hinta verrattuna työllisten määrään, hän linjasi.

Puoluesihteeri Matti Torvinen aikoo kertoa tiistaina, josko hän on lähdössä eurovaaliehdokkaaksi.

Niinistöön luotettiin

Vaalipäivään asti uskottiin yhden tai jopa kahden ehdokkaan menevän läpi Uudeltamaalta.

Eduskunnan vapaaehtoisesti jättänyt ulkoministeri Timo Soini (sin.) ennusti Lännen Median haastattelussa aiemmin keväällä, että puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kahmii ääniä, ja voi olla jopa koko maan ääniharava. Toisin kävi.

Asetelman tekee mielenkiintoiseksi se, että Niinistö kertoi tuoreessa muistelmateoksessaan perussuomalaisten jakaantumista kesällä 2017.

Kirjan mukaan Niinistö ei ollut aluksi lähdössä perussuomalaisista, vaan harasi vastaan. Perussuomalaisten hajaannus oli hänelle kova pala.

Niinistön mallissa kesällä 2017 syntynyt enemmistö olisi ottanut eduskuntaryhmän haltuunsa ja erottanut Halla-ahon joukot myöhemmin ryhmästä.

Niinistö liittyi kuitenkin uuteen ryhmään.

Jyväskylän puoluekokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Halla-aho äänin 949-629. Kanssakilpailija oli Terho, joka oli Soinin suosikki puheenjohtajaksi.

Vaalitulos tarkoittaa sinisille sitä, että kaikki puolueen ministerit menettivät eduskuntapaikkansa kuin myös Elo.

MAINOS

Kommentoi

Siniset voivat nyt yhdessä testailla aktiivimallia, jonka kehittivät kansalaisten kiusaksi. Sieltä löytyy varmasti monenlaista neulontakurssia, tietokoneen käytön perusteiden opettelua ja kuinka tehdään CV.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elokin voi huoletta katsella peiliin ja kysellä olisiko edes jotain kunnollistakin pitänyt tehdä. Elo kunnostautui jatkuvasti mm. eduskunnan kyselytunnilla tyhjänpäiväisellä räkyttämisellä ja jatkuvasti muiden tekemisiä aliarvioivilla lausunnoilla. Tällaisilla poliittisilla ansioilla harvoin saa paikkaa eduskunnasta ja nyt se jäikin todella kauas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Simon Elo olisi voinut olla parempi puoluejohtaja, nyt Terho paasasi vain perheistä ja perheiden onnea tuottavasta vaikutuksesta, senkin näyttelijän ylikorostuneella innostuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image