Eduskunnasta pudonnut Simon Elo: Va­li­tusoi­keut­ta ei ole, pulinat pois

Usko tulevaisuuteen oli kova vielä toukokuussa 2018, kun sinisten puheenjohtaja Sampo Terho esitteli puolueelle luotua visuaalista ilmettä.
Eduskuntavaalit 2019 15.4.2019 15:33
Anita Simola

Sinisten ryhmäjohtaja ei lähde eurovaaleihin, puoluesihteeri Torvinen ilmoittaa tiistaina aikeistaan

Sinisen tulevaisuuden puoluehallitus kokoontuu parhaillaan Helsingissä ruotiakseen vaalitulosta.

Siniset eivät saaneet uuteen eduskuntaan yhtään edustajaa läpi. Aivan kohta on alkamassa sinisten puoluevaltuusto.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (sin.) oli vaitonainen puolueen tulevaisuuden suunnitelmista samoin kuin puoluejohtaja Sampo Terho.

– Emme ole miettineet puolueen lakkauttamista, hän huikkasi muistuttaen, että puoluevaltuusto ja pian pidettävä puoluekokous ovat ne elimet, joissa asioista lopullisesti päätetään.

Töitä otetaan vastaan

Elo kertoi hetki sitten, ettei hän ole lähdössä EU-vaaliehdokkaaksi. Aikaa olisi vielä asettua ehdolle, sillä ehdokasasettelu umpeutuu ensi viikon torstaina.

Elolla ei ole sen suurempia suunnitelmia.

– Työtarjouksia otetaan vastaan.

Elo jatkaa Espoon kaupunginvaltuustossa.

Omatuntoni on puhdas

Vaalitulokseen puolue on luonnollisesti pettynyt, mutta Elo sanoo, että valitusoikeutta ei ole, pulinat pois.

– Minulla on puhdas omatunto. Hallituskauden aikaan työllisten määrä lisääntyi 140 000:lla. Väitän ja niin tekevät monet asiantuntijatkin, että tuosta määrästä ainakin puolet on hallituksen ansiosta. Kun nyt menetin kansanedustajan työn, niin se on pieni hinta verrattuna työllisten määrään, hän linjasi.

Puoluesihteeri Matti Torvinen aikoo kertoa tiistaina, josko hän on lähdössä eurovaaliehdokkaaksi.

Niinistöön luotettiin

Vaalipäivään asti uskottiin yhden tai jopa kahden ehdokkaan menevän läpi Uudeltamaalta.

Eduskunnan vapaaehtoisesti jättänyt ulkoministeri Timo Soini (sin.) ennusti Lännen Median haastattelussa aiemmin keväällä, että puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kahmii ääniä, ja voi olla jopa koko maan ääniharava. Toisin kävi.

Asetelman tekee mielenkiintoiseksi se, että Niinistö kertoi tuoreessa muistelmateoksessaan perussuomalaisten jakaantumista kesällä 2017.

Kirjan mukaan Niinistö ei ollut aluksi lähdössä perussuomalaisista, vaan harasi vastaan. Perussuomalaisten hajaannus oli hänelle kova pala.

Niinistön mallissa kesällä 2017 syntynyt enemmistö olisi ottanut eduskuntaryhmän haltuunsa ja erottanut Halla-ahon joukot myöhemmin ryhmästä.

Niinistö liittyi kuitenkin uuteen ryhmään.

Jyväskylän puoluekokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Halla-aho äänin 949-629. Kanssakilpailija oli Terho, joka oli Soinin suosikki puheenjohtajaksi.

Vaalitulos tarkoittaa sinisille sitä, että kaikki puolueen ministerit menettivät eduskuntapaikkansa kuin myös Elo.

MAINOS

Kommentoi

Siniset voivat nyt yhdessä testailla aktiivimallia, jonka kehittivät kansalaisten kiusaksi. Sieltä löytyy varmasti monenlaista neulontakurssia, tietokoneen käytön perusteiden opettelua ja kuinka tehdään CV.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elokin voi huoletta katsella peiliin ja kysellä olisiko edes jotain kunnollistakin pitänyt tehdä. Elo kunnostautui jatkuvasti mm. eduskunnan kyselytunnilla tyhjänpäiväisellä räkyttämisellä ja jatkuvasti muiden tekemisiä aliarvioivilla lausunnoilla. Tällaisilla poliittisilla ansioilla harvoin saa paikkaa eduskunnasta ja nyt se jäikin todella kauas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Simon Elo olisi voinut olla parempi puoluejohtaja, nyt Terho paasasi vain perheistä ja perheiden onnea tuottavasta vaikutuksesta, senkin näyttelijän ylikorostuneella innostuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image