Sipilästä kaikkien aikojen äänikuningas Oulun vaalipiirissä

Juha Sipilä kahmi yli 30 000 äänen saaliin. KUVA: Kimmo Penttinen
Eduskuntavaalit 2015 19.4.2015 22:02 | Päivitetty 19.4.2015 23:51
Kaleva

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä nousi koko maan äänikuninkaaksi.

Oulun vaalipiirissä ehdolla ollut Sipilä sai 30 733 ääntä.

Oulun vaalipiirin suurin äänimäärä 2000-luvulla on ollut Paula Lehtomäen hallussa. Hän sai 2007 vaaleissa 16 390 ja vuoden 2003 vaaleissa 11 063 ääntä.

Urho Kekkonen keräsi vuoden 1954 Oulun ja Lapin vaalipiireistä 23 000 ääntä, koska tuolloin saattoi olla ehdolla useammassa kuin yhdessä vaalipiirissä.

Eduskuntavaalien kaikkien aikojen ääniharava on Sauli Niinistö, joka keräsi peräti 60 563 ääntä Uudeltamaalta vuoden 2007 vaaleissa.

Sipilä piti puolueen kannatusta odotettuna

Sipilä vakuutteli, ettei ennakoitua pienempi vaalivoitto ollut pettymys.

– Tässä maailmassa, missä meillä on neljä suurta puoluetta, tämä on kova tulos, Sipilä sanoi Pikkuparlamentissa.

Gallupeissa keskustalle povattiin jopa 26 prosentin kannatusta. Keskustan äänisaalis näyttää kuitenkin jäävän reilusti alle ennakoidun. Sipilän mielestä puolueen loppukiri ei kuitenkaan jäänyt piippuun.

– Keskustan äänestäjät ovat perinteisesti kantansa tietäviä ja kertovia. Gallupeissa oli koko ajan 40 prosenttia ihmisiä, ylikin, jotka eivät kertoneet kantaansa. Oli odotettavaa, että näin käy, Sipilä sanoi.

Tuleeko Suomeen nyt porvarihallitus?

– Sitä on turha spekuloida. Ensin pitää löytää puolueiden välille luottamus, sitten ohjelmasta pitää päästä yksimielisyyteen ja vasta sitten katsotaan järjestystä.

Sipilän mukaan vaalitulos ”ei ole paha” hallituksen muodostamisen kannalta.

– Se, että olemme selvä ykkönen, se antaa hyvän pohjan rakentaa. Se, että on useita vaihtoehtoja hallituspohjalle, niin sehän on aina hyvä asia.

Kaikki vaaliaiheiset jutut, kuvat ja videot koostetusti Kaleva.fi:n vaaliosastolla.

Katso Oulun vaalipiirin tulokset Kaleva.fi:n tulospalvelusta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Toivottavasti Juha valitsee järkevästi kaverinsa hallitukseen. Jos demarit eivät omaehtoisesti jää pois hallituksesta, niin pahaa jälkeä tulee meille taviksille ja osattomille. Toivon, että demarit tulevat pelastamaan ja kokkarit jäävät oppositioon. Jos oikeistohallitus muodostuu, ei keskustalla ole koskaan mennyt hyvin, joten nyt pelätään pahinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Onni on sen oivaltamista, mitä voi tehdä ja mahdollisuuden avautuminen sen tekemiseen." Onnea uusiin haasteisiin uudet kansanedustajat!

Kaleva 20.4.: "Juha Sipilä kirjoitti pitkästä matematiikasta laudaturin lähes täysillä pisteillä." Saadaankohan matematiikkaministeri, Juha Sipilä?
Luulisi, että nyt tuli ymmärrystä eduskuntaan ainakin Pohjois-Pohjanmaalta.

Kokemuksesta tiedä, että matematiikan opiskelu on parasta syrjäytymisen ehkäisyä. Dosentti Matti Lehtinen kirjoittaa verkkolehden Solmu artikkelissa "Mainintoja maaliskuulta" Solmu 2/2011:

”Yksi keskeisistä ja suuria kustannuksia aiheuttavista yhteiskunnan ongelmista on nykyään se, että melko suuri osa peruskoulunsa päättävistä nuorista syrjäytyy: he eivät kykene opiskelemaan ammattia eivätkä työllistymään.”

”Tätä ilmiötä on tutkittu ja yllättäen (?) saatu selville, että syrjäytymiseen yleensä liittyvät huonot perustiedot, erityisesti matematiikassa. Oivallinen koulumme sysää siis melkoisen osan nuorisostamme elämän sivuraiteille juuri siksi, että koulutus heidän kohdallaan epäonnistuu, laskennon ja perusmatematiikan pohja jää hataraksi.”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piää paikkansa ,matemattiset taidot olvat tärkeitä varsinkin eduskunnassa ,elävästi mielessä kun eräs puoluejohtaja ei tajunnut mistä on osinkoverotuksessa kyse , saati sitten sen taloudellisista vaikutuksista .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älykkäämpi huomaa lennosta toisten paoja mokia. Sipilähän jo korjasi hallituksen yhden, taisi olla yhteisöverolakiehdotuksen, kertomalla Arhinmäelle, mitä kyseisestä seuraa. Ei kai ole tarkoitus. Ei ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä SUOMEN KESKUSTA. Lämpimät Onnittelut Juha Sipilälle sekä kaikille valituille keskustan kansanedustajille.Tästä on hyvä jatkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut.

Tuollainen äänimäärä kertomatta juuri yhtään mitään omista ajatuksista ennen vaaleja on jo melkoinen temppu, joka ilmeisesti hämäsi monet äkkinäiset äänestäjät. Mies ei ottanut juuri mihinkään kantaa, koska hän tiesi että jos hän kertoo miten aikoo asioita ratkoa, kukaan ei häntä äänestäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha Sipilältä tuli hallituskauden loppupuolella uusia esityksiä enemmän kuin muolla yhyeensä. Muut puolueet lähtivät komppaamaan Sipilän esityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten alkoi suomen todellinen alamäki,vähä osaiset.työttömät,eläkeläiset,ym joutuvat nyt maksajaksi,ja "herättäjät"polkee omalla itsekkyydellä muut jalkoihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa-a. Huonopa on muisti. Mistä ihmeestä tiedät tulevan hallituksen kokoonpanon? Mitkä puolueet sinne menevät? Eihän meno tuosta voi huonontua vähäosaistenkaan osalta. Ketkä ne viime hallituksessa hoitivat vähäosaisten, työttömien ja eläkeläisten asioita. Kas siinä kysymys. Kyllä siellä oli kaikkien aikojen korskein meno. Ei kannata kullata muistoja näin nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Positiivisin kommentti tähän asti. Ilmoittaisitko paremman vaihtoehdon. Semmonen ylämäkivaihtoehto?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista. Sipilä sai kuitenkin enemmän henkilökohtaisia ääniä kuin Soini.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä sotketa asioita, juurikin nämä henkilökohtaiset asiat pitää jättää pois, ala- arvoista. Meillä jokaisella on omat jutut ja vakaumukset. Nyt on kyse isoista kuvioista. Räksyttämällä sitä ei tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Suomen Keskustalle hyvästä tuloksesta ja kiitokset äänestäjille! Nyt on valtakirja annettu ja ruvetaan porukalla töihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava kaksoisvoitto =tuplajytky. Kokkareet ikuisesti oppositioon, pronssilla ei NATOON mennä ! Mahtavaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistanet viime vaalien 35 edustajapaikan nousun. Niiden säilyttäminen on mahtava suoritus. Puolue näyttää vakiinnuttaneen paikkansa keskisuurena puolueena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästäpä se Suomen alamäki vasta alkaakin, tervetuloa keskiaika ja henkinen taantumus kun hengellinen herätys valtaa maan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

21.11.
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
21.11.
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
21.11.
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21.11.
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
21.11.
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
21.11.
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
21.11.
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image