Carita

Saara Aalto laulaa vaikka japaniksi

Rooli Peacock-musikaalissa on kuin räätälöity lahjakkaalle oulunsalolaiselle Saara Aallolle.
Carita 16.5.2008 0:00
Carita Forsman
"Se on kuin tehty minulle", huokaa nuori Saara Aalto, 21, tyytyväisenä.

Aalto valittiin noin 900 nuoren joukosta mukaan Helsingin kaupunginteatterin High School Musicaliin, jonka ensi-ilta on elokuussa Linnanmäen Peacock-teatterissa. "Esitän siinä säveltäjää, pianistityttöä. Siis melkein kuin minua itseäni", hän myhäilee.

Musikaalin karsinnat sattuivat samaan sumaan, kun viimesyksyisen Talent-tv-ohjelman finaali. "Samana viikonloppuna joulukuussa oli nuo musikaalin kaksipäiväiset karsinnat, ja heti toisen vaiheen jälkeen riensin suoraan Talent-lähetykseen", muistelee silloista hullunmyllyä Saara Aalto, vieläkin hieman huvittuneena.

Talent-finaalissa Saara sijoittui hienosti kolmen parhaan joukkoon, voiton vei beatboxaaja Aleksi Vähäpassi.

Mutta tämän kevättalven ja kevään Aalto on viettänyt jaksoittain erittäin tiiviistikin tuon High School Musicalin harjoituksissa, ohjaaja Marco Bjurströmin silmien alla. "Tähän mennessä Marco on enemmän seurannut sivusta, koska olemme vasta harjoitelleet koreografeja, mutta kyllä on mies paikallaan tällaisten musikaalien ohjaamisessa. Hän tulee mainiosti toimeen nuorten kanssa, mutta osaa olla tarvittaessa vaativa ja yllättävänkin tiukka."

Saara on musikaalia harjoitellessa saanut paljon uusia tuttavuuksia, jopa niin hyviä, että musikaalin 16-vuotias päätähti Yasmine Yamajako laulaa taustoja Aallon keikoilla. "Olen hänelle kuin isosisko, meistä on tullut todella läheiset. On ollut mukavaa, että musikaalin tiimoilta olen saanut tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja samalla on voinut kasvattaa musiikkituttavuusverkostoa", kertoo Aalto, joka on asunut Helsingissä noin kolmisen vuotta ja valmistuu ensi viikolla Pop & jazz Konservatoriosta muusikoksi.

"Sitten olen todellakin virallisesti muusikko", hän nauraa.

"Jatkan kuitenkin vielä opintojani Sibelius-Akatemiassa, josta saan pedagogiset taidot opettajan työhön. Muusikon ammatti kiinnostaa minua tällä hetkellä enemmän, mutta nämä ammatit on helppo yhdistää jatkossa, jos siltä tuntuu."

Tänään perjantaina Saara Aalto nähdään Oulussa, omassa sävellyskonsertissaan Teatteri Riossa. Kaikki konsertin kappaleet ovat Saaran käsialaa, ilta koostuu kahdesta erillisestä setistä.

"Mukana on akustista meininkiä sekä räväkkäämpää pop-rock-henkeä, sopivasti sekoitettuna. Minä soitan lisäksi pianoa, mutta suurin osa biiseistä on sellaisia, joissa vain laulan."

Mukana on myös yksi japaninkielinenkin kappale, joka Aalto on säveltänyt ja käännättänyt suomesta japaniksi.

"Hurahdin noin viitisen vuotta sitten täysin japanin kieleen ja kulttuuriin. Törmäsin netissä vahingossa japanilaiseen popvideoon ja siitä innostus lähti. Se on kyllä ihan mun juttuni. Muutama vuosi sitten pääsin jopa Japanin suurlähetystön järjestämälle matkalle Tokioon, Kiotoon, Hiroshimaan ja Osakaan. Se oli todella ikimuistoinen matka."

Hän on myös parina kesänä opiskellut kesäyliopistossa japanin kieltä, mutta tänä kesänä opinnot jäävät väliin Peacock-musikaalin takia. "Haaveilen jatkossakin oman musiikin tekemisestä. Olen kiitollinen ja etuoikeutettu, että minulla on ympärilläni lahjakkaita muusikkoja, jotka tekevät kanssani tätä työtä."

Haukiputaalaislähtöisen avomiehensä Teemu Roivaisen lisäksi Saaran bändissä soittaa muun muassa oululainen kitaravirtuoosi Ville Suorsa. "Oman levyn julkaiseminen olisi tietysti haaveiden täyttymys. Jos saisi esimerkiksi levy-yhtiön siihen mukaan, niin haluaisin, että he silloin uskoisivat minun tyyliini. Haluan olla oma itseni ja tehdä minulle läheisintä musiikkia", hän kiteyttää.

Saara Aalto ja bändi, perjantaina kello 19 Teatteri Riossa, Hallituskatu 9, Oulu. Liput14/10 euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:38
Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin 1870 hakijaa – hakemuksia tuli sadasta maasta
15:32
Oulun viestintäjohtajan virasta kilpailee enää kolme hakijaa – Päivi Laajala tekee päätöksensä helmikuussa
14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
69
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
55
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
54
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
37
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
33
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
26
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image