Carita

Olga K. antaa radioaaltojen kuljettaa

Radio Aallon aamussa kuullaan Olga K:n lisäksi Sami Kurosta. "Sami on minua nuorempi, ja osittain ohjelman tuottajat kaipaavat pientä vastakkainasettelua, sellaista täti-poika-asetelmaa. Mutta ikä sinänsä on minulle mysteeri", sanoo Olga K. KUVA: Petri Puromies
Carita 8.2.2007 0:01 | Päivitetty 17.10.2007 13:35
Carita Forsman
"Minähän olen ihan hullu!", nauraa uuden radiokanavan Radio Aallon aamulähetysten juontaja-toimittaja Olga K., 42. Tällä Olga tarkoittaa siirtymistään kaupallisen radiokanavan työntekijäksi. Ei siksi, että pitkänlinjan yleläistä tökkisi kaupallisuus, vaan siksi, että parinkymmenen vuoden määräaikaisuuksien jälkeen hänet viimein vakinaistettiin Ylelle viime keväänä.

Olga päätti kuitenkin tehdä rohkean ratkaisun. Hän sanoi itsensä irti joulukuun alussa ja aloitti saman tien Radio Aallossa.

"Ei minun olisi ollut mikään pakko lähteä Yleltä pois, vaan ajattelin, etten ole koskaan kokeillut tätä kaupallista puolta. Roikotin lähtöpäätöstä viimeiseen minuuttiin, oksetti ja huimasi. Mutta sitten ajattelin, että kokeillaan, kelpaako vanha kaakki vielä johonkin. Tässä nyt ollaan ja katellaan. Joka toinen päivä ajattelen, että idiootti ja joka toinen päivä tuntuu taas, että oikein tein. Saas nähdä", hän tuumaa.

Olga K. on oman työnsä kautta nähnyt Suomessa melkoiset radiomyllerrykset. Aikoinaan hän aloitti uransa Mikkelin alueradiosta ja muutti sitten Helsinkiin. Vuonna 1990 perustettiin Radiomafia, joka oli Olgan rakkain työpaikka. Siellä hän teki muun muassa Timanttien jäljillä -ohjelmaa.

Mafia-aikaa kesti kymmenisen vuotta, kunnes suuret mullistukset seurasivat toistaan. Radiomafia lakkautettiin vuonna 2002 ja sen tilalle tulivat YleX ja YleQ. Jälkimmäinen sammui viime syksynä.

"YleQ:n lakkauttaminen oli suuri pettymys, olisimme toivoneet kanavan valtakunnallistamista. Maakunnissa olisi ollut mielestämme jano sen tyyppiselle kanavalle. Totta myös on, etten olisi tässä uudessa työpaikassani, jos YleQ:ta ei olisi lakkautettu", hän toteaa.

"Kun lähdin Mafiasta äitiyslomalle 2002, sinä aikana tehtiin Ylessä suuri organisaatiouudistus ja työkaverit voivat huonosti. Sen jälkeen suurin liekkini ra­dioon on oikeastaan sammunut."

"Sisällöllisesti antaisin suomalaisille radiokanaville arvosanan seitsemän puoli. Kanavien ongelmana on usein tiukka sapluuna, jossa on pysyttävä. Ylen aluetoimitukset ovat aivan mahtavia, siellä on todellisia helmiä, jota ei täällä Helsingin päässä aina edes ymmärretä", hän pohtii.

Nelonen Median omistama Radio Aalto aloitti lähetyksensä tammikuun 11. päivä. Olga K. ja Sami Kuronen vetävät aamuohjelmaa, joka koostuu puheesta, ohjelmavieraista ja musiikista.

"Meille on annettu todella vapaat kädet, minua ei ole koskaan kielletty puhumasta mistään. Musiikkia en valitse, sen tekee musiikkipäällikkö. Tutulla turvallisella valikoimalla olemme lähteneet liikkeelle, mutta uutta kotimaista soitetaan varmasti jatkossa enemmän."

"Aikoinani tein aamulähetyksiä, joissa valitsin itse biisit. Se oli huippua, mutta kovaa työtä. Sitten soittolistat tulivat Radioma­fiaankin ja huusin pää punaisena, että taiteellinen luovuuteni tapetaan. Mainoksia tällä kanavalla on jonkun verran, mutta Ylen ohjelmabuffit olivat käytännössä ihan samaa."

Olgan päivä käynnistyy puoli viisi aamulla, hän hyppää taksiin ja ajaa töihin. Lähetys alkaa kuudelta ja loppuu puoli kymmeneltä, ja seuraavan päivän lähetystä valmistellaan kahteentoista.

"Olen kotona viimeistään yhdeltä ja mun on pakko ottaa pikku päikkärit. Sitten haen kaksi alle viisivuotiasta poikaani tarhasta. Heidän isänsä tulee kotiin iltaseitsemältä ja siinä se päivä sitten onkin", Olga kertoo.

"Huono omatunto on jatkuvasti, mutta hyvään suuntaan tässä ollaan menossa. Radio Aallossa olen vielä koeajalla ja pesti on sovittu vuoden loppuun. Jos isot pomot päättävät myöhemmin, ettei homma toimi, en edes tiedä, onko minulla paluuta Ylelle. Kävin vasta erään televisio-ohjelman koekuvauksissa, mutta siitä sitten myöhemmin lisää", myhäilee Olga K.

"Terveisiä muuten Kalajoelle, 8-tien varteen Tommille, Oonalle ja Jonnille!", kotiseutuaan sopivasti kaipaileva radioääni huikkaa.

Radio Aallon aamu, joka arkipäivä kello 6.00--9.30 , kuuluvuusalue 106,2.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image