Carita

Olga K. antaa radioaaltojen kuljettaa

Radio Aallon aamussa kuullaan Olga K:n lisäksi Sami Kurosta. "Sami on minua nuorempi, ja osittain ohjelman tuottajat kaipaavat pientä vastakkainasettelua, sellaista täti-poika-asetelmaa. Mutta ikä sinänsä on minulle mysteeri", sanoo Olga K. KUVA: Petri Puromies
Carita 8.2.2007 0:01 | Päivitetty 17.10.2007 13:35
Carita Forsman
"Minähän olen ihan hullu!", nauraa uuden radiokanavan Radio Aallon aamulähetysten juontaja-toimittaja Olga K., 42. Tällä Olga tarkoittaa siirtymistään kaupallisen radiokanavan työntekijäksi. Ei siksi, että pitkänlinjan yleläistä tökkisi kaupallisuus, vaan siksi, että parinkymmenen vuoden määräaikaisuuksien jälkeen hänet viimein vakinaistettiin Ylelle viime keväänä.

Olga päätti kuitenkin tehdä rohkean ratkaisun. Hän sanoi itsensä irti joulukuun alussa ja aloitti saman tien Radio Aallossa.

"Ei minun olisi ollut mikään pakko lähteä Yleltä pois, vaan ajattelin, etten ole koskaan kokeillut tätä kaupallista puolta. Roikotin lähtöpäätöstä viimeiseen minuuttiin, oksetti ja huimasi. Mutta sitten ajattelin, että kokeillaan, kelpaako vanha kaakki vielä johonkin. Tässä nyt ollaan ja katellaan. Joka toinen päivä ajattelen, että idiootti ja joka toinen päivä tuntuu taas, että oikein tein. Saas nähdä", hän tuumaa.

Olga K. on oman työnsä kautta nähnyt Suomessa melkoiset radiomyllerrykset. Aikoinaan hän aloitti uransa Mikkelin alueradiosta ja muutti sitten Helsinkiin. Vuonna 1990 perustettiin Radiomafia, joka oli Olgan rakkain työpaikka. Siellä hän teki muun muassa Timanttien jäljillä -ohjelmaa.

Mafia-aikaa kesti kymmenisen vuotta, kunnes suuret mullistukset seurasivat toistaan. Radiomafia lakkautettiin vuonna 2002 ja sen tilalle tulivat YleX ja YleQ. Jälkimmäinen sammui viime syksynä.

"YleQ:n lakkauttaminen oli suuri pettymys, olisimme toivoneet kanavan valtakunnallistamista. Maakunnissa olisi ollut mielestämme jano sen tyyppiselle kanavalle. Totta myös on, etten olisi tässä uudessa työpaikassani, jos YleQ:ta ei olisi lakkautettu", hän toteaa.

"Kun lähdin Mafiasta äitiyslomalle 2002, sinä aikana tehtiin Ylessä suuri organisaatiouudistus ja työkaverit voivat huonosti. Sen jälkeen suurin liekkini ra­dioon on oikeastaan sammunut."

"Sisällöllisesti antaisin suomalaisille radiokanaville arvosanan seitsemän puoli. Kanavien ongelmana on usein tiukka sapluuna, jossa on pysyttävä. Ylen aluetoimitukset ovat aivan mahtavia, siellä on todellisia helmiä, jota ei täällä Helsingin päässä aina edes ymmärretä", hän pohtii.

Nelonen Median omistama Radio Aalto aloitti lähetyksensä tammikuun 11. päivä. Olga K. ja Sami Kuronen vetävät aamuohjelmaa, joka koostuu puheesta, ohjelmavieraista ja musiikista.

"Meille on annettu todella vapaat kädet, minua ei ole koskaan kielletty puhumasta mistään. Musiikkia en valitse, sen tekee musiikkipäällikkö. Tutulla turvallisella valikoimalla olemme lähteneet liikkeelle, mutta uutta kotimaista soitetaan varmasti jatkossa enemmän."

"Aikoinani tein aamulähetyksiä, joissa valitsin itse biisit. Se oli huippua, mutta kovaa työtä. Sitten soittolistat tulivat Radioma­fiaankin ja huusin pää punaisena, että taiteellinen luovuuteni tapetaan. Mainoksia tällä kanavalla on jonkun verran, mutta Ylen ohjelmabuffit olivat käytännössä ihan samaa."

Olgan päivä käynnistyy puoli viisi aamulla, hän hyppää taksiin ja ajaa töihin. Lähetys alkaa kuudelta ja loppuu puoli kymmeneltä, ja seuraavan päivän lähetystä valmistellaan kahteentoista.

"Olen kotona viimeistään yhdeltä ja mun on pakko ottaa pikku päikkärit. Sitten haen kaksi alle viisivuotiasta poikaani tarhasta. Heidän isänsä tulee kotiin iltaseitsemältä ja siinä se päivä sitten onkin", Olga kertoo.

"Huono omatunto on jatkuvasti, mutta hyvään suuntaan tässä ollaan menossa. Radio Aallossa olen vielä koeajalla ja pesti on sovittu vuoden loppuun. Jos isot pomot päättävät myöhemmin, ettei homma toimi, en edes tiedä, onko minulla paluuta Ylelle. Kävin vasta erään televisio-ohjelman koekuvauksissa, mutta siitä sitten myöhemmin lisää", myhäilee Olga K.

"Terveisiä muuten Kalajoelle, 8-tien varteen Tommille, Oonalle ja Jonnille!", kotiseutuaan sopivasti kaipaileva radioääni huikkaa.

Radio Aallon aamu, joka arkipäivä kello 6.00--9.30 , kuuluvuusalue 106,2.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:00
Paljastunut murhasuunnitelma ajoi aatelisherran maanpakoon – sitten hän tuli Lappiin ja ryhtyi kirjailijaksi Tilaajille
19:00
Viherbuumi käy kuumimmillaan – oululainen kotipuutarhuri idättää siemeniä maitopurkeissa ja ihmettelee tomaatin hentojen versojen putkahtamista ylös mullasta Tilaajille
19:00
Voi rottien kevät: Leuto talvi ja koronaepidemia ennakoivat runsaita rottatuhoja kaupunkeihin – lutikkaongelmakin voi räjähtää käsiin Tilaajille
17:37
Pudasjärven viikonloppupäivystyksen lakkauttaminen huolestuttaa terveyskeskuksen asiakkaita – Yhteispäivystys ei kuormitu sen takia, vakuuttaa vastuualueen johtaja
16:35
Omakotitalo palaa Oulaisten keskustassa Keskuskadulla, naapurustossa pyydetään sulkemaan ikkunat savun vuoksi
15:35
Suomessa on nyt 25 koronakuolemaa – määrä nousi viidellä vuorokauden aikana
15:09
Henkilöauto suistui ulos tieltä Muhoksella, kuljettaja pääsi itse pois ajoneuvosta
82
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
56
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
48
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
23
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
23
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
13
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

208 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Töitä tekkee ja palkka juoksee niin mikäs tässä on kotona istuskellessa. Vieressä istuskelee marsalkka vahva :) Lue lisää...
Mikäs tässä on töitä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image