Carita

Näyttelijä Minttu Mustakallio pitää itseään edelleen yli­vies­ka­lai­se­na

Minttu Mustakallio hallitsee komedian, myös yksityiselämässään. "Tää on just tätä. Kun on vasta tullut äidiksi, niin asioita kummasti unohtuu, muun arjen pyörittämisen keskellä. Sitä tuntuu tapahtuvan minulle aika usein nykyään."
Carita 3.9.2007 0:01 | Päivitetty 3.9.2007 9:15
Carita Forsman
Tänään alkaa Nelosella uusi komediasarja Runeberginkatu, joka sijoittuu pääkaupunkimme vilkkaaseen Töölön kaupunginosaan. Sarjan pääosassa nähdään hauska Minttu Mustakallio, 34, joka on nähty useissa komediarooleissa, mutta tällä kertaa Minttuakin viedään kuin pässiä naurussa.

"No, kyllä. Tämä on ehdottomasti yksi vaikeimmista rooleista, joita olen tähän mennessä komedian sarjalla koskaan tehnyt", myöntää Mustakallio.

Sarja perustuu saksalaiseen formaattiin, jossa näyttelijät eivät tiedä vuorosanojaan, eivätkä voi näin ollen harjoitella roolejaan lainkaan etukäteen. Sarja kuvattiin elävän yleisön edessä jo viime vuoden lopulla.

"Saimme vain roolivaatteet käteen ja siitä sitten lähdettiin soveltamaan eteenpäin. Tiesimme vain alkutilanteen ja ohjaaja Aleksi Salmenperä kuiskaili meille ohjeita ja tehtäviä lavan reunalta."

Minttu Mustakallio esittää kolmikymppistä Katia, jonka asunnossa sattuu ja tapahtuu. Muissa rooleissa nähdään Elina Knihtilä, joka esittää Katin isosiskoa Mallua, Jukka Rasila, joka on tyttöjen hyvä ystävä Mige sekä Juha Varis, joka puolestaan on asuntoon omilla avaimilla välillä pujahtava talonmies.

"Sarja perustuu täysin improvisaation eli tässä, jos missä, täytyy luottaa kanssanäyttelijään täydellisesti. Samalla on huomioitava monta asiaa yhtä aikaa. Muun muassa se, mitä tuli vähän aikaa sitten itsellä sanottua. Jos se sattuu unohtumaan, niin juonenkulku menee helposti ihan sekavaksi", nauraa Mustakallio.

Hän on tehnyt lukuisia rooleja niin teattereissa, elokuvissa kuin televisiossakin. Hänet nähdään tällä hetkellä esimerkiksi Hurriganes-bändistä kertovassa elokuvassa Ganes, jossa hän esittää Remun äitiä.

"Mutta komedia on minulle se rakkain ja omin alue, tykkään tehdä sitä ihan valtavasti", näyttelijätär myöntää. Hänet muistetaan muun muassa Ugrilampaat-komediasarjasta, jota hän itse myös käsikirjoitti. Siinä Mustakallio käytti usein leveää oulunmurretta, joka on tallella hieman vieläkin.

"Haluaisin kovasti, että se säilyisi. Minulla on vieläkin paljon siteitä muun muassa Raahen seudulle, jossa äidin suvun Mustakallioita asuu vieläkin", hän kertoo. Synnyinseudultaan Ylivieskasta Mustakalliot muuttivat pois, kun Minttu oli 14-vuotias.

"Mutta kyllä minä sitä vielä kotipaikkanani pidän. Minusta on hauskaa, jos puheesta kuulee, mistäpäin ihminen on lähtöisin."

Näyttelijän äiti oli vuonna 2002 kuollut Mimmi Mustakallio, jonka levyttämiä kappaleita moni vieläkin laulaa karaokebaareissa ja illanistujaisissa.

"Kyllä osittain on äitini peruja, että olen näyttelijä. Muistan miten meillä kävi paljon kotona eri alojen taiteilijoita, eikä elämä ollut koskaan kahdeksasta neljään -tyyppistä menoa. Huomaan myös, että elän itse samalla tavalla nykyisin, mutta mitäpä se haittaa! Voihan sitä niinkin elää", pohtii vauhdikas Mustakallio, joka tuli reilu vuosi sitten ensimmäistä kertaa äidiksi. Työelämään hän on totutellut jo pitemmän aikaa, ja seuraavaksi hänet nähdään jälleen Kansallisteatterin näyttämöllä. Tällä kertaa Tuntemattomassa sotilaassa.

"Harjoitukset alkoivat juuri ja näytelmä tulee ensi-iltaan marraskuun lopussa. Minä kai olen Veeruskan roolissa, mutta teen siinä luultavasti paljon muutakin, laulua kaikkea", hän iloitsee.

Runeberginkatu Nelosella maanantaisin kello 22.00.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalaisesta vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
57
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
50
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
26
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image