Carita

Mallista vaikka automyyjäksi

Ostaisitko auton tältä tytöltä? Nina Puotiniemi on hakenut töitä autoliikkeistä. "Olisi mukava päästä vaikka harjoittelemaan. Autonmyyjän täytyy tietää tosi paljon autoista, ollakseen hyvä," hän tietää.
Carita 10.5.2010 10:24
Carita Forsman
"Jos pääsisi vaikka myymään Audeja. Se ois kyllä tosi hienoo," sanoo Nina Puotiniemi, 20, hyväntuulisesti.

Tämä Oulun Kärpissä jääkiekkoa pelaava kaunotar on tullut tutuksi Nelosen Huippumalli haussa -ohjelmasta.

Nina opiskelee liiketalouden linjalla Oulun seudun ammattiopistossa ja kaipaa vielä harjoittelupaikkaa tai kesätöitä.

"Autonmyyjän työ kyllä kiinnostaisi", hän miettii.

Kulunut kevät on ollut neidolle poikkeuksellinen. Nina on

mukana ohjelmassa, joka on todella monen tytön toteutumaton haave.

"Kyllä ihmiset jonkin verran tunnistavat minut kaupoissa tai kadulla. Hieman oudolta se tuntuu, muttei ole kukaan tullut sanomaan mitään pahaa, päivänvastoin olen saanut paljon kannustusta."

"Olen jälkeenpäin katsonut jaksoja nauhoitettuna, ja ihan aluksi tuli hieman raivostuttava olo, että hitsi olenpa minä ihmetyyppi", hän nauraa.

"Toisella kerralla pystyy katsomaan jo rauhallisemmin. Ystävät ovat sanoneet, että mukavaa, että olen oma itseni. Eikä tartte hävetä mun puolesta."

"En kadu ohjelmaan lähtemistä ollenkaan, se oli hieno ja kasvattava kokemus. Suosittelen, vaikka ehkä olisi hyvä, jos alla olisi edes vähän kokemusta mallin työstä. Siinä kuitenkin joutuu aika kovaan paikkaan kylmiltään."

Hieman poikamainen Nina Puotiniemi on kaukana hössöttävästä tytönheitukasta, mutta mallin työ on kiinnostanut häntä aidosti aikaisemminkin, vaikka tv-kokemus on aivan uusi.

"Minulle on moni sanonut, että näytän mallilta ja hieman erikoiselta, jota en itse kylläkään ymmärrä", hän naurahtaa.

"Olen myös pitkä, 179 senttiä, eli mallin työ on siinä mielessä helppo valinta. Ohjelman myötä pääsin oikeasti kurkistamaan tuohon maailmaan, ja siellä innostus vain kasvoi."

"On tosi siistiä kuvaustilanteissa olla vaan, kun päälle laitetaan hienot vaatteet ja meikit! Minusta tulee saman tien kuin ihan eri ihminen. Se on toisaalta kuin näyttelemistä, eli on oikeastaan kiehtovaa olla joku ihan toinen ihminen välillä kuin itse", Nina Puotiniemi pohtii.

"Ymmärrän myös, että mallin ammatissa pitää olla tosi vahva luonne, koska on se myös rankkaa työtä. Mallit saavat kuvauksissa paljon suoraa palautetta ja kritiikkiä, joka pitää vain kestää."

"Uskon, että minusta on siihen."

Nina Puotiniemellä oli Huippumallit haussa -ohjelman yhdessä jaksossa mukanaan oikea jääkiekko onnenamulettina. Samainen kiekko on saanut maaleja aikaan jäällä, joten hyvät ennusmerkit olivat paikallaan. Nina Puotiniemi pelaa SM-sarjassa. Talvisin hän harjoittelee opiskelun ohella noin kolmesti viikossa ja viikonloppupelit päälle.

"Jos havittelisin jääkiekosta ammattia, pitäisi siihen satsata vielä enemmän. Naisten maajoukkueeseen olisi kyllä todella hienoa päästä", hän miettii.

Puotiniemellä on vielä hieman opintoja jäljellä, ja sitten hän valmistuu merkonomiksi, liiketalouden eli asiakaspalvelun ja markkinoinnin linjalta.

"Haluaisin automyyjäksi tai johonkin myyntityöhön tai assistentiksi, ihmisten lähelle. Toisaalta toivon, että tämä ohjelma poikisi jatkossa myös mallintöitä", hän toivoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Harmi että kuva on niin huonolaatuinen ettei hyvälaatuisesta naisesta saa mitään selvää. Miksi pakkausartifakteja noin paljon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:54
Kattokaa te nyt tuota! Tiernapojat palaavat Oulussa takaisin kirkkosaliin
19:30
Näkökulma: Sampo Terho käänsi kysymyksen perussuomalaisten hallituskelvottomuudesta sdp:hen – yritysjohtajat purskahtivat nauruun
19:16
"Jo silloin oli selvää, että tästä tulisi minun työni" – Tapani Kansan juhlakiertue päättyy Ouluun, viihdemusiikin kiintotähti nousi listakärkeen jo 1968
19:02
Loviisassa sijaitsevan koulun ruokalan katto romahti – Rakennuskonserni Skanska aloittaa korjaustyöt
18:26
Kymmenen vuoden työ palkittiin, Kasitie kohosi ykköskastiin – "Totta kai tuntuu hyvältä"
18:15
Nordea palkkaa 200 työntekijää viiteen ympärivuorokautiseen asiakaspalvelukeskukseen – työntekijöitä tarvitaan myös Ouluun
18:07
Suomi haluaa perustaa EU-rahaston Afrikan metsittämiseksi – asiasta puhuttu jo unionipomo Junckerille
134
Kysyimme: Onko ajokortista kohta lainkaan tunnisteeksi?
67
Hehkut katoamassa katukuvasta, yhtiö aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – Oulussa kaksi myymälää
52
Taksien sadan vuoden kehitys taivaan tuuliin Lukijalta
50
"Suomeen pitää houkutella 20 000 – 35 000 ulkomaalaista töihin" – EK esittää myös 70 prosentin palkkatukea, jos yritys työllistää turvapaikan saaneen
50
Kärpät nousi tuhkasta ja marssi CHL:n puolivälieriin – Kärppäsankari Koblizekin pelipaikka ykkösketjussa uhattuna: ”Luultavasti Osku tulee siihen”
40
Illinsaaren ilkivalta suututtaa ja harmittaa frisbeegolfaajia – "Tämä ilkivalta kohdistuu kaikkiin, ja se on todella ikävää"
36
Pikaruokaketju Hesburger avaa pian jo kymmenennen ravintolansa Ouluun – "Avaamme uusia hyvien paikkojen löytyessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

116 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

oletko pettänyt tai harkinnut sitä

Jahas, muistin virkistämiseksi. Uskollisuus lähtee kunnioituksesta. Kunnioitus puolestaan rakkaudesta. Sanat kertoo, mi... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image