Carita

Lissut tähtäävät räväkkään kesähittiin

Carita 31.5.2007 8:56 | Päivitetty 21.9.2007 15:47
Forsman Carita
"Meikit täytyy aina olla kohdallaan, ei meidän jengiin, kato, niin vaan tullakaan. Vaatteet aina uudet, ei kirppistä koskaan. Halpahallikuteet on täyttä roskaa!" Jos rööki sulle maistuu, on se plussaa vaan, Kovalta kun täytyy näyttää aina maailmaan. Hiukset täytyy tietty myös pitää kohdallaan, Ei sitä koskaan tiedä, koska kundit kohdataan! Näin laulaa oululainen Lissut-duo kesäsinglellään. Äänessä ovat kasiluokkalaiset Mitra,14, ja Tiia,15, jotka haluavat jättää loput henkilöllisyydestään vähemmälle.

"No, meitä vaan pyydettiin koelauluun ja tässä me nyt ollaan."

Singleä ei ole siis vielä edes julkaistu, mutta sen lataaminen netissä ennustaa tiukkaa radiosoittoa tälle kesälle. Ja sitähän tietysti toivoo asian takana oleva oululainen UHO Production, jonka puuhamiehenä ja tyttöjen promoottorina touhuaa Petri Tyynelä.

"Saapa nähdä mitä tästä tulee", mies miettii.

"Olemme ihan homman alkuvaiheessa. Tämä on tyttöjen ensimmäinen haastattelu, pian saamme Pissikset-singlet painosta ja tällä viikolla kuvaamme Lissuille musiikkivideota", Tyynelä kertoo.

"Reilun viikon kuluttua lähdemme tekemään promoa Helsinkiin ja pari keikkaakin on tiedossa."

Pissikset-biisi oli olemassa ennen Lissuja, se tehtiin alunperin koululaismusikaaliin. Nopean etsinnän jälkeen Mitran ja Tiian äänet huomattiin koelaulussa sopivan lauluun täydellisesti. Syksymmällä on tarkoituksena kasata levy, etenkin jos single nostaa Lissuille suurta suosiota. Pissikset-kappaleen takana on oululainen muusikko, joka haluaa ainakin näin alussa kätkeytyä salanimen, S. Koski, taakse.

"En missään tapauksessa sano itseäni irti hankkeesta, mutta haluan tässä vaiheessa pysyä taka-alalla ja seurata sivusta, miten hankkeessa käy."

Myös tytöt ovat hieman hämillään saamastaan huomiosta, pissismi on nyt kuuminta muotia, mutta siihen liitetään myös paljon negatiivisia piirteitä. Mitra ja Tiia eivät edes löydä itsestään pissaliisan piirteitä. Molemmat käyvät musiikkiluokkaa ja keskiarvo huitelee ysin pintaa.

Juuri julkaistu Pissismin vaaleanpunainen kirja kertoo ylimielisistä, meikkaavista ja dokaavista teinitytöistä, joita ei kiinnostaa tippaakaan mitä muille kuuluu tai mitä muut ajattelevat.

Meikkaaminen, pojista puhuminen, dokaaminen - sitä teinitytöt ovat harrastaneet vuosikymmeniä.

"Kyllä hauskaa voi pitää ilman viinaakin", oikaisee Mitra ja selailee pöydällä Pissismin vaaleanpunaista kirjaa.

Kirja on molemmille tytöille uusi tuttavuus. Nimitys pissis tulee lyhennyksestä pissaliisat, joilla tarkoitetaan tyttöjä, jotka pissaavat kadulle.

"Me ollaan mieluummin Lissut, kuin pissikset", tytöt oikaisevat.

"Mun mielestä koko pissis-höpötys on aikuisten nostamaa juttua. Ei tässä meille ole mitään sen kummallisempaa. Nuorisolla on aina ollut omat juttunsa. Ja onhan pojillakin vastaava nimitys: pissalasset", Mitra jatkaa.

"Me aiotaan vaan pitää hauskaa, laulaminen on kivaa, eikä tämä niin vakavaa ole."

Tytöt käyvät Pohjankartanon yläkoulun musiikkiluokkaa, ja edessä voi olla toisenlainen kesä. Jos he matkaavat Utajärvelle esiintymään Untorockiin, on siihen saatava vanhempien suostumus ja Tyynelän Petrillä on vastuu suojattiensa hyvinvoinnista.

"Just tässä mietittiin, että Untorockissa on artisteille yhteistiloissa lattiamajoitus. Mitenkähän likat pärjäävät?", Tyynelä pohtii.

"Ja entäs, kun viereisessä huoneessa yöpyvät Lovexin pojat?", hän kiusaa.

Tyttöjä selvästi jännittää, mutta samalla kiehtoo se maailma, jonne he ovat nyt kurkistamassa.

"Mutta ehdottomasti aion opiskella itselleni jonkun muun ammatin. Jos tipahtaa kuuluisuudesta alas, niin silloin on hyvä, että on jotain muuta, jolla voi itsensä elättää", Tiia järkeilee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

100
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
85
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
62
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
36
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
32
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
29
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pidätkö aletarratuotteita ostavia köyhänä?

Hölmöintähän tässä kauppojen ruokahinnottelussa on se, ettei hintaa lähdetä alentamaan heti tavaran tultua kauppaan, jol... Lue lisää...
meniskö järkeen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image