Carita

Anne Pohtamo-Hietanen kiertää ympäri Suomea puhumassa armosta

"Elän itse niin sanottuja elämän ruuhkavuosia, jolloin omat vanhemmat vanhenevat ja osa lapsistani on jo lentänyt pesästä. Odotan innolla, että minusta tulee vielä joskus isoäiti", Anne Pohtamo-Hietanen kertoo.
Carita 20.9.2007 9:35 | Päivitetty 20.9.2007 9:36
Carita Forsman
Kaikkien suomalaisten tuntema kaunotar Anne Pohtamo-Hietanen, 52, on kiertänyt evankelioimassa ympäri Suomea jo melkein 15 vuotta.

"Kaikki alkoi kesällä 1992, jolloin usko astui sydämeeni. Siitä asti olen halunnut kertoa tästä ihanasta asiasta muillekin. Varsinaisesti aloitin hengellisen työn vuonna 1993, kun asuinpaikkani Kauniaisten Raamattuopiston rovasti pyysi minua Sana soi -iltojen juontajaksi", Pohtamo-Hietanen kertoo.

"Mutta kun kierrän muualla Suomessa, niin roolini on olla vierailija eli pidän tilaisuudessa todistuspuheenvuoron. Puheeni sisältää paljon raamatun tekstejä ja Jeesuksen lupauksia meille. Eli tuon esille esimerkkejä, miten usko vaikuttaa konkreettisesti arkeemme", hän jatkaa.

Uskoon tulo on muuttanut Anne Pohtamo-Hietasta itseäänkin.

"Omasta mielestäni olen tulinen ja temperamenttinen ihminen, jonka turhat särmät ovat hioutuneet pois. Tilalle on tullut lämpöä ja empatiaa, joilla yritän kohdella myös lähellä olevia ihmisiä. Ja tietysti se, ettei minun tarvitse kantaa kaikkia murheita yksin. Miltei joka päivä otan rukouksiini murheita, jotka liittyvät lähimmäisiini."

"Mutta muistan myös kiittää! Onneksi elämässäni on paljon kiitosaiheita", hän iloitsee.

Anne Pohtamo-Hietanen kohtaa illoissa paljon tavallisia ihmisiä, joiden elämä on jollain tavoin järkkynyt. Yhden illan aikana hänen juttusilleen saattaa hakeutua jopa kymmenkunta ihmistä.

"Suurimmat ongelmat liittyvät ihmissuhteisiin ja alkoholismiin, mutta myös taloudelliset huolet ja sairaudet ovat vahvasti esillä. Aistin ihmisistä selvästi pelon ja tyhjyyden. Mielestäni he eivät ole silloin vielä löytäneet lohtua uskosta ja minun viestini on se, että sana on hengen leipä, joka meitä ravitsee."

"Tietysti tärkeintä on myös rohkaista heitä. Jokaiselle meistä tulee niitä erämaavaiheita, jolloin usko horjuu. Mutta riittää, jos sitä on jäljellä sinapinsiemenenkin verran. Kun kipu ja ahdistus on suuri, niin Herra vetää puoleensa, sehän on kaiken tarkoitus", hän tarkentaa.

Vaikka on henkisesti uuvuttavaa kuunnella ihmisten murheita, vakuuttaa Pohtamo-Hietanen, että vastavuoroisesti illat myös antavat hänelle voimaa.

"Olen monta kertaa kohdannut samoja ihmisiä uudelleen vuosien jälkeen, jolloin he tulevat kertomaan muutoksesta parempaan. Se tietysti vahvistaa minun uskoani. Lisäksi evankelioiminen itsessään antaa minulle voimaa ja tunnen Jumalan läheisyyden, kun teen tätä työtä."

Vuonna 2000 presidentinvaaleissa Anne Pohtamo-Hietanen aktivoitui poliittisesti ja oli tukemassa Esko Ahon vaalikampanjaa. Kolme vuotta myöhemmin hän astui mukaan kunnallispolitiikkaan ja tuli valituksi Kauniaisten kaupunginvaltuutetuksi.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa hän oli ehdokkaana kristillisdemokraattien listalla Helsingin vaalipiirissä, mutta jäi ilman edustajapaikkaa.

"Vaikka koin olevani elementissäni, jäi mieltäni askarruttamaan kristillisdemokraattien sanoman hukkuminen muiden joukkoon. Ilmeisesti emme osaa kristittyinä ihmisinä herättää riittävästi luottamusta siitä, että seisomme sanojemme takana", Pohtamo-Hietanen pohtii.

"Jäin miettimään, otettiinko meitä edes vakavasti. Ainakaan minä en saanut ääntäni niin paljon esille kuin olisin halunnut. Aikoinaan kunnallisvaalien aikaan kokoomus pyysi minua ehdokkaakseen, mutta oma vakaumukseni on minulle kaikista tärkein. Osallistumista seuraaviin vaaleihin en pysty ennustamaan, vaikka yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat edelleen todella paljon."

Anne Pohtamo-Hietanen tänään torstaina Kiimingin seurakuntakeskuksessa Sana soi -illassa kello 19.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:18
Koronaviruksen tartuntariskin takia nuohoustakin suositellaan lykättäväksi, jos se ei ole välttämätöntä
19:00
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”
18:55
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
18:45
Kaksitoistavuotias tyttö kuoli Belgiassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin
18:00
"Tummaviittainen hahmo istuu liian lähellä ja uhkaa koskettaa" – Visa Noronen toipuu koronaviruksesta ja nauttii elossa olosta, mutta sairauden aikana elämä katosi ympäriltä Tilaajille
17:38
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
17:11
Ravintoloiden suljettava näillä näkymin ovensa viimeistään ensi lauantaina koko maassa
48
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
27
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
22
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
18
Hallituksen tuoreet linjaukset: Länsirajan liikennettä kiristetään, koulujen etäopetus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka
18
Pohjois-Pohjanmaalla todettu yhteensä 58 koronatartuntaa, uusia tapauksia tuli vuorokaudessa yksi kappale – OYSista kotiutettu kaksi koronapotilasta
17
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image