Ylei­sur­hei­lus­sa riittää vahvoja naisia – "Oma motto on, että tais­te­lu­mie­lel­lä"

Maria Huntington (vas.), Taika Koilahti, Ella Junnila ja Wilma Murto kilpailevat yleisurheilun 22-vuotiaien EM-kisoissa Gävlessä suurin toivein. Useamman mitalin saalis ei ole mahdottomuus. KUVA: Mikko Stig / Lehtikuva
Urheilu 9.7.2019 19:58
STT

Suomen joukkue suuntasi tiistaina rajujen naisten johdolla yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisoihin. Pituushyppääjä Taika Koilahti, korkeushypyn SE-nainen Ella Junnila ja seiväshypyn arvokisoja jo vuosia kolunnut Wilma Murto matkustivat torstaina Gävlessä alkaviin kisoihin mitaliehdokkaina.

Myös kiivaasti kehittyvällä seitsenottelijalla Maria Huntingtonilla on kisoissa yllätysmahdollisuus, jos hän saa hilpeästi hypähtäneet yksittäislajit parhaimmilleen ottelusarjassaan.

Naisissa on ollut tänä kesänä erityistä vetoa myös aikuisten tasolla, kun Nooralotta Neziri, Annimari Korte, Reetta Hurske ja Matilda Bogdanoff ovat juosseet 100 metrin aidat kotimaan kisojen ykköslajiksi.

– Tämä on trendilaji, Huntington selitti lentokentällä yleisurheilun nykytilaa Suomessa.

Huntington tarkoittaa, että esimerkin voima houkuttelee nykyisin nimenomaan tyttöjä lajin pariin. Muuta yhteistä tekijää nuoret eivät keksi naisten menestykselle.

– Ei ole sellaista yhtä tekijää löytynyt. Juttelimme siitä aitureiden kanssa, mutta hekin kaikki harjoittelevat kukin omalla tavallaan, Murto kertoi.

Tulos järjestyy itsekseen

Naiset jakavat silti samanlaisen lähestymistavan arvokisoihin. Jokainen keskittyy suoritukseensa. Tulos selviää kisan päätteeksi.

– Koetan vain hypätä mahdollisimman hyvän kisan. Minulla ei ole mitään tulosta mielessä, Koilahti avasi asennettaan.

Junnilan kulma on samanlainen.

– En ajattele tulosta, vaan luotan tekemiseeni. Eiköhän motokseni sovi, että "pidä kaarre", mikä viittaa kaarrejuoksuun, Junnila jatkoi aiheesta.

Junnilan hyppy perustuu napakkaan vauhtiin, ja ponnistuksessa rajuun törmäykseen päin pönkkää eli ponnistavaa jalkaa. Kaarteen pito tarkoittaa, ettei varsinkaan vapaan jalan viimeinen kosketus saa pudota vauhdinjuoksun kaaren ulkopuolelle.

Murto keskittyy arvokisoissa hyppyyn kerrallaan. Riman päälle pitää päästä ensimmäisestä karsintahypystä alkaen.

– Rima kerrallaan, Murto tiivisti asenteensa.

Ruoka aina aatoksissa

Naisottelijat urakoivat seitsemän lajia kahdessa päivässä. Rupeama on niin pitkä, että kilpailu on monelle myös sosiaalinen tapahtuma. Toveruus ja jaettu ilo onnistumisista huipentuu yhteiseen kunniakierrokseen kilpailun päätteeksi.

– Olen valmistautunut kilpailuun henkisesti käymällä mielessä läpi ottelun kokonaisuutta. Se on kahden päivän rutistus, jossa pitää miettiä, miten sen vie läpi, missä ja mitä syö ja sellaista, Huntington kertoi moniottelun haasteista.

– Oma motto on, että "taistelumielellä".

Koilahti muistutti, että onnistumisen todennäköisyys kasvaa, jos urheilija kykenee nauttimaan kilpailutilanteesta.

– Haen sellaista hyvää fiilistä kisapäivään. On luottavainen olo, joten voin mennä hyvällä ja rennolla mielellä kilpailuun.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image